EUROLYGA 2023

Po rasizmo skandalo JAV – aštri D. Trumpo kritika NBA: „Žmonės pavargo nuo šios lygos“

JAV vėl drebinant rasizmo skandalui, NBA lygos klubai nutarė išreikšti savo poziciją. Trečiadienio naktį likus vos keletai minučių iki susitikimo tarp „Milwaukee Bucks“ bei „Orlando Magic“ ekipų komandos atsisakė žaisti penktąsias serijos rungtynes. Tai buvo protestas dėl policijos veiksmų Viskonsino valstijoje, kai buvo paleistos septynios kulkos į juodaodį Jacobą Blake'ą.

 Donaldas Trumpas kritiškai pasisakė apie NBA lygą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Donaldas Trumpas kritiškai pasisakė apie NBA lygą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2020, 9:50 AM, atnaujinta Aug 28, 2020, 9:51 AM

Kiek vėliau buvo atšauktos visos NBA rungtynės, o „Los Angeles Clippers“ ir „Los Angeles Lakers“ apskritai siūlė boikotuoti visą sezoną.

Ketvirtadienį į savo pasitarimą susirinkę krepšininkai aptarė galimybę užbaigti NBA sezoną anksčiau laiko dėl dar vieno brutalaus policijos išpuolio prieš juodaodį, tačiau ESPN duomenimis žaidėjai vis dėlto nutarė pratęsti atkrintamąsias akistatas.

Žaidėjai patikino, kad jie pratęs NBA sezoną šeštadienį, nors dar vyks derybos su lygos vadovybe ir klubų savininkais. Nuo kiekvienos ekipos į derybas siunčiami po du krepšininkus. Pradžioje apie sezono nutraukimą buvo pasisakiusios Los Andželo miesto komandos, tačiau galiausiai ketvirtadienį pakeitė nuomonę.

Po tokių reakcijų NBA, nuošalyje neliko JAV prezidentas Donaldas Traumpas, kuris sulaukęs klausimo iš žurnalistų, išreiškė savo nuomonę apie stipriausią pasaulio krepšinio lygą.

„Apie jų situaciją daug nežinau, tačiau žinau, kad NBA reitingai yra tikrai blogi, žmonės pavargo nuo šios lygos. Ji tampa politine organizacija, o tai nėra gerai. Nemanau, kad toks dalykas yra į naudą JAV sportui“, – kalbėjo D.Trumpas.

J.Blake'as – viena paskutiniųjų policijos šūvių aukų JAV, kur nerimsta protestai dėl rasinės nelygybės ir policijos smurto. Pareigūnai į juodaodį vyrą savaitgalį šovė net 7 kartus. Tiesa, J.Blake'as yra gyvas.

Jo šeima teigė, kad jis – paralyžiuotas. Tam, kad jis vėl vaikščiotų, pasak šeimos, „prireiks stebuklo“.

J.Blake'ui rugpjūčio 23 dieną policija šaudė į nugarą. Tai nutiko jam einant automobilio link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.