EUROLYGA 2023

Boikotą nutraukę NBA krepšininkai grįš į aikštę šeštadienio vakarą

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) patvirtino, kad dėl boikoto sustabdytos atkrintamosios varžybos po dvi dienas trukusių derybų bus atnaujintos šeštadienį. Visos kovą dar tęsiančios komandos penktadienį atnaujino treniruotes.

NBA krepšininkai penktadienį atnaujino treniruotes.<br> AP/Scanpix nuotr.
NBA krepšininkai penktadienį atnaujino treniruotes.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2020, 7:57 AM, atnaujinta Aug 29, 2020, 8:29 AM

„Mūsų balsai buvo išgirsti, – sakė viena NBA žvaigždžių Russellas Westbrookas. – Žinau, kad mes buvome išgirsti, nes kai sustojo NBA, tai sustojo viskas. Man tai daug reiškia. Tai parodo mūsų, žaidėjų, jėgą.“

Orlando burbule, kur komandos tęsia NBA čempionatą, šeštadienį ir sekmadienį vyks po trejas rungtynes.

Šeštadienį žais „Milwaukee Bucks“ – „Orlando Magic“, „Houston Rockets“ – „Oklahoma City Thunder“ ir „Los Angeles Lakers“ – „Portland Trail Blazers“.

Šeštadienį kovos „Toronto Raptors“ – „Boston Celtics“ (tai bus jau Rytų konferencijos pusfinalio pirmosios rungtynės), „Los Angeles Clippers“ – „Dallas Mavericks“ ir „Utah Jazz“ – „Denver Nuggets“.

NBA atkrintamosios varžybos buvo sustabdytos, kai „Bucks“ krepšininkai atsisakė žaisti su „Magic“. Toks sprendimas buvo priimtas dėl policininko šūvių į juodaodį Kenošoje netoli Milvokio.

NBA žaidėjų sutikimas grįžti į aikštę buvo susietas su politiniais reikalavimais. Sutarta, kad NBA ir krepšininkai bendradarbiaus siekiant skatinti balsuoti artėjančiuose prezidento rinkimuose ir kovoti prieš rasinę nelygybę, taip pat bus siekiama reformų, susijusių su žiauriu policijos pareigūnų elgesiu.

Sutarta, kad komandos, kurioms priklauso arenos, tuos pastatus naudos kaip balsavimo centrus, jei įmanoma. Lyga, žaidėjai ir transliacijos partneriai kurs reklamą, skatinančią didesnį piliečių dalyvavimą nacionaliniuose ir vietos rinkimuose.

„Mes supratome, koks galingas ir stiprus yra mūsų balsas, – sakė NBA žaidėjų asociacijos vadovas Chrisas Paulas. – Ir galų gale mes nusprendėme, kad jei išeisime iš šios situacijos, ne viskas turi likti , kaip buvo. Mes buvome solidarūs ir veiksime toliau. Mes ir toliau užtikrinsime, kad mūsų balsai būtų išgirsti. Mes už veiksmus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.