EUROLYGA 2023

K. Durantas išpeikė NBA apdovanojimus: „Reikėtų įtraukti ir atkrintamąsias varžybas“

Praėjusį savaitgalį naudingiausiu pastarojo sezono NBA krepšininku (MVP) buvo pripažintas Giannis Antetokounmpo. 25-erių graikas šiemet vidutiniškai rinkdavo po 29,5 taško, atkovodavo po 13,6 kamuolio bei atlikdavo po 5,6 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

K.Durantas išsakė savo nuomonę apie NBA MVP apdovanojimų kriterijus.<br>Scanpix nuotr.
K.Durantas išsakė savo nuomonę apie NBA MVP apdovanojimų kriterijus.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 3:20 PM, atnaujinta Sep 22, 2020, 3:24 PM

Kovoje dėl prestižinio apdovanojimo antrąja vieta tenkintis turėjo LeBronas Jamesas.

2014 metais MVP titulą laimėjęs Kevinas Durantas tąsyk taip pat už savo nugaros paliko L.Jamesą.

K.Duranto nuomone, NBA rinkdama naudinigiausią lygos krepšininką turėtų atsižvelgti ne tik į reguliaraus sezono, bet ir į aktrintamųjų varžybų rezultatus.

„Šiuo metu yra toks sprendimas ir aš jį suprantu, tačiau, mano nuomone, balsavime dėl naudingiausio lygos žaidėjo reikėtų įtraukti ir atkrintamąsias varžybas. Jei tai būtų padaryta šiemet, nekyla abejonių, kad MVP būtų tapęs ne G.Antetokonmpo, o L.Jamesas. LeBronas šį apdovanojimą būtų laimėjęs be didesnio vargo“, – Joe Buddeno laidoje kalbėjo K.Durantas.

Panašu, kad „Brooklyn Nets“ puolėjo žodžiuose yra daug tiesios. Jei NBA MVP apdovanojimas būtų skirtas įtraukus ir atkrintamųjų varžybų rezultatus, šį apdovanojimą būtų laimėjusi „Los Angeles Lakers“ klubo žvaigždė.

G.Antetokounmpo su savo komanda iš atkrintamųjų varžybų pasitraukė jau antrajame etape, kai turėjo pripažinti „Miami Heat“ ekipos pranašumą, tuo tarpu L.Jamesas ir jo kariauna kol kas sėkmingai žygiuoja NBA finalo link.

Dar drąsesnę nuomonę išsakė ir keturiskart NBA čempionas Shaquille'as O'Nealas, kuris teigė, kad „Lakers“ komandos lyderis turėjo laimėti šį apdovanojimą net neįtraukus aktrintamųjų varžybų.

„Lebronas yra geriausias žaidėjas pasaulyje. Kodėl geriausias žaidėjas pasaulyje negali būtų NBA MVP? Jei jis yra geriausias žaidėjas pasaulyje, jis nusipelno šio apdovanojimo“, – laidoje „Inside the NBA“ teigė Sh.O'Nealas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.