EUROLYGA 2023

Bangose nardęs „Juventus“ per pratęsimą palaužė ilgai pirmavusius prieniškius

[[ge:lrytas:lrytas:16476792]]

Uteniškiai sezoną pradėjo nuo sutriuškinimo Vilniuje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Uteniškiai sezoną pradėjo nuo sutriuškinimo Vilniuje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Igno Vaitkaus vedama Utenos komanda iškovojo pirmąją pergalę.<br>FIBA nuotr.
Igno Vaitkaus vedama Utenos komanda iškovojo pirmąją pergalę.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2020, 5:09 PM, atnaujinta Sep 26, 2020, 8:23 PM

LKL čempionato trečiojo turo rungtynėse šeštadienį Utenos „Juventus“ (1/1) namuose po pratęsimo įveikė Prienų „CBet“ (1/2) komandą 89:84 (15:19, 23:21, 18:20, 22:18; 11:6) ir iškovojo pirmąją pergalę. Uteniškiams tai buvo tik antrasis mačas šį sezoną.

Uteniškiai čempionatą pradėjo nuo fiasko Vilniuje, kur 77:106 nusileido „Rytui“, o antrojo turo mačas su Klaipėdos „Neptūnu“ buvo atidėtas dėl uostamiesčio ekipos kovų FIBA Čempionų lygos atrankoje.

Prienų komanda sezoną pradėjo skambiu antausiu svečiuose Panevėžio „Lietkabeliui“ 87:84, o antrajame namuose pakuteno nervus „Rytui“, bet galiausiai pralaimėjo 80:90.

Mačo baigtis sprendėsi paskutinėmis ketvirtojo ketvirtojo sekundėmis, bet teko žaisti dar 5 minutes.

„Juventus“ ilgai vijosi svečius ir galiausiai po dviejų iš eilės Igno Vaitkaus tritaškių ėmė pirmauti 75:72. Tačiau likus 27 sek. komandas skyrė tik taškas (77:76), tačiau „CBet“ dar neturėjo 4 pražangų ir turėjo deginti laiką trimis pražangomis. „Juventus“ pataikė tik vieną baudą ir paliko svečiams 13 sek. To užteko – Regimantas išlygino rezultatą likus 4 sek. – 78:78. Mariaus Runkausko bandymas pataikyti tritaškį nebuvo sėkmingas ir teko žaisti pratęsimą.

Per pratęsimą „Juventus“ vėl turėjo vytis svečius – 80:83. Tačiau tada rezultatą išlygino Bryantas Crawfordas, o netrukus jis pataisė svarbų metimą – 87:84. Likus 22 sek. suklydo I.Vaitkus ir suteikė šansą „CBet“. Tačiau Marquis Wrightas prametė, o B.Crawfordas padėjo tašką – 89:84.

Rungtynės. Uteniškiai didžiąją rungtynių dalį atsilikinėjo, bet ketvirtajame kėlinyje prapliupo tolimais metimais. Svarbų vaidmenį suvaidino Martynas Gecevičius ir Ignas Vaitkus, kurie ketvirtajame kėlinyje tempė puolime komandą į priekį.

Vis gi lemiamu metimu nereikalingų problemų prisidarę uteniškiai suteikė „CBet“ šansą, kuriuo pastarieji pasinaudojo ir išplėšė pratęsimą. Pratęsimo herojumi tapo „Juventus“ amerikietis Bryantas Crawfordas. Įžaidėjas pataikė svarbų tritaškį, likus minutei pridėjo dvitaškį, o „CBet“ dar kartą neišsigelbėjo.

Uteniškius už ausų šiose rungtynėse traukė M. Gecevičiaus, Igno Vaitkaus ir Juliaus Juciko trijulė. Jie kartu pelnė 51 tašką. M. Gecevičius pridėjo 6 atkovotus kamuolius, o J. Jucikas – 8.

Trijulė susiformavo ir „CBet“ gretose: Marquis Wrightas, Regimantas Miniotas ir Dominykas Domarkas kartu pelnė 55 taškus.

„CBet“ vėl nuo pirmojo švilpuko įrodinėjo, kad šiame sezone su prieniškiais skaitytis reikės visiems. Uraganiniu greičiu paremtas Manto Šerniaus auklėtinių žaidimas naudojosi lėtais „Juventus“ vidurio puolėjais Mindaugu Kupšu ir Juliumi Juciku.

Jei ne apmaudžiai neišnaudotos galimybės lengvai pelnyti taškus, prieniškiai galėjo turėti net ir dviženklį pranašumą. „CBet“ po pirmojo kėlinio tenkinosi 4 taškų pranašumu (15:19). Visgi „CBet“ varikliukas Marquis Wrightas sėdo poilsio minučių ant suolo, o uteniškiai tuo pasinaudojo. Išlyginę žaidimą uteniškiai pristabdė svečių puolimą, o patys nors ir retai, bet užpuldami išlygino rezultatą (27:27).

Kova taškas į tašką tęsėsi iki pat ilgosios pertraukos, tačiau sėkminga Dominyko Domarko 8 taškų atkarpa leido prieniškiams turėti 2 taškų pranašumą (38:40). Abi ekipos stokojo kokybės puldamos varžovų krepšį. Uteniškių Achilo kulnu tapo klaidos – iki pertraukos jų namų komanda padarė 10.

„CBet“ nors ir klydo retai, bet efektyvumo stigo realizuojant susikurtas progas. Po 20 minučių žaidimo krepšį skrodė 38 proc. (10/26) prieniškių dvitaškių. Po pertraukos žaidimas nesikeitė – abi ekipos gynyboje dirbo sukandusios dantis. Tai viena, tai kita ekipa susikurdavo dviejų taškų pagalvę, bet padidinti niekaip. Problemų pradėjo kilti „CBet“ ekipai, kurios lyderis Dominykas Domarkas užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą.

„Juventus“ prieš ketvirtąjį kėlinį atsiliko 56:60, tačiau užuodė nuvargusių varžovų kraują. Į lemiamą ketvirtį išėję Žydrūno Urbono vyrai spurtavo 10:0 ir įgijo didžiausią rungtynių pranašumą (66:60). Pasirodo, ir to buvo negana. „CBet“ į tai atsakė spurtu 10:0 ir lemiamos 5 minutės žaidimo laiko žadėjo dar vieną sensaciją (66:70).

Visgi „CBet“ ėmė trūkti kvapo. 8 žmonių rotacija ir pražangų problemos leido lemiamomis minutėmis įsivažiuoti uteniškių tritaškiams. Vieną smeigė Martynas Gecevičius, du pridėjo Ignas Vaitkus ir „Juventus“ likus 2 minutėms jau buvo priekyje (75:72).

Kai jau atrodė, kad „Juventus“ nugalės, „CBet“ vėl kilo į šturmą. 5 taškų pranašumą turėję uteniškiai jį iššvaistė vos iki minimumo. Žygimantas Skučas grubiai suklydo gynyboje, poto užsidirbo techninę pražangą ir rungtynės persikėlė į baudos metimų maratoną.

Martyno Gecevičiaus ranka prie baudų metimo linijos sudrebėjo, o kitoje aikštės pusėje Regimantas Miniotas realizavo dvitaškį ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsime abi komandos žaidė taškas į tašką, kol savo žodį tarė Bryantas Crawfordas. Amerikietis smeigė tritaškį išlygindamas rezultatą. Vėliau individualių sugebėjimų dėka prasiveržęs B. Crawfordas pelnė dvitaškį bei garantavo pergalę įmesdamas du baudos metimus.

Rungtynių statistika.

Utenos „Juventus“ (1/1) - Prienų „CBet“ (1/2) 89:84, po pratęsimo (15:19, 23:21, 18:20, 22:18; 11:6) 

„Juventus“: Ignas Vaitkus 23 (7 atk. kam., 23 naud. bal.), Julius Jucikas (5/9 met., 8 atk. kam.) ir Martynas Gecevičius (3/8 trit.) po 15, Bryantas Crawfordas 11 (3/13 metimų) taškų.

„CBet“: Dominykas Domarkas 21 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 20 naud. bal.), Marquis Wrightas (5 atk. kam., 8 rez. perd.) ir Regimantas Miniotas (7/19 met., 5 klaid., 8 naud. bal.) po 17 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.