EUROLYGA 2023

Krepšininkas D. Redikas įspraustas į kampą: arba sumokės beveik 90 tūkst. eurų, arba sės už grotų 3 metams

Prancūzijoje karjerą tęsiantis labiau už krepšinio aikštės ribų garsėjantis žaidėjas Dovydas Redikas dabar kas dieną žiūrės į kalendorių ir į savo banko sąskaitą. 27-erių kuršėniškis išgirdo teismo verdiktą dėl vagysčių iš buvusios mylimosios Astos Valentaitės ir juo tikrai neapsidžiaugė. Kadaise net kandidatu į nacionalinę ekipą įrašytas D.Redikas iki kitų metų pradžios turės sumokėti buvusiai draugei net 88 tūkst. 720 eurų turtinę žalą. Kitu atveju jis sės už grotų.

Dovydas Redikas<br>T.Bauro nuotr.
Dovydas Redikas<br>T.Bauro nuotr.
Dovydas Redikas<br>T.Bauro nuotr.
Dovydas Redikas<br>T.Bauro nuotr.
Dovydas Redikas<br>T.Bauro nuotr.
Dovydas Redikas<br>T.Bauro nuotr.
Dovydas Redikas ir Asta Valentaitė.<br>LR koliažas.
Dovydas Redikas ir Asta Valentaitė.<br>LR koliažas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 29, 2020, 1:25 PM, atnaujinta Sep 29, 2020, 2:15 PM

Jei prancūzų trečios lygos Kaizersbergo „Ammerschwihr“ ekipoje kovojantis D.Redikas per ateinančias 100 dienų neatsikaitys su A.Valentaite, teismo sprendimu jis bus pasiųstas kalėti ir turės atlikti už savo nusikaltimą 3 metus bausmę.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo nutartyje, D. Redikas iki 2021 m. sausio 1 d. turi atlyginti turtinę ir neturtinę žalą nukentėkusiajai A.Valentaitei. Pats krepšininkas teisme prašė galutinę atisiskaitymo datą perkelti į kitų metų birželį.

Tačiau D. Rediko skundą išnagrinėjusi teisėja Aušra Bielskė konstatavo, jog krepšininkas nevykdė anksčiau – 2018-siais – teismo priimtų įpareigojimų: atsiskaityti su nukentėjusiaja, todėl neatsižvelgė į skundą.

Per visą laiką, kai buvo paskelbta nutartis, D.Redikas A.Valentaitei atlygino tik 1,5 tūkst. eurų žalą.

D.Redikas ir A.Valentaitė buvo pora. Žinia apie jų skyrybas pasklido dar 2014-aisiais. Krepšininkas iš buvusios mylimosios stilistės yra pavogęs vertingų papuošalų, pinigų, kompiuterį.

A.Valentaitė buvo nurodžiusi, jog pavogtų jos daiktų vertė siekia apie 147 tūkst. eurų. Dar 15 tūkst. eurų nukentėjusioji įvertino patirtus dvasinius išgyvenimu. 

D.Rediko vardas taip pat žinomas ir greitųjų kreditų bendrovėms, lombardų darbuotojas, lošimų bendrovių atstovams, itin nekokią reputaciją jis yra susikūręs ir krepšinio pasaulyje.

2013-siais jis susimušė su ekipos nariu ir buvo išprašytas iš komandos.

2015-aisiais sportininkas žaidė Latvijoje, komandos vadovams jis pamelavo, kad keletui dienų turi išvykti, nes mirė jo tėvas.

Klubas surinko pinigus ir paskelbė užuojautą dienraštyje, į Kuršėnus nusiuntė atstovą su vainiku. Paaiškėjo, jog tėvas buvo sveikas, tačiau vėliau jis dingo be žinios.

Po kelių mėnesių D.Rediko tėvas buvo rastas nusižudęs miške. Manoma, kad dėl sūnaus melagystės vyras itin pergyveno.

Taip pat buvo gandų, jog krepšininkas galimai iš bendraklubių savinosi pinigus, paliktus rūbinėje.

D. Rediko pavardė buvo linksniuojama ir kitoje painioje istorijoje – Vilniaus viešbučio „Kempinski“ administracija krepšininką buvo apkaltinusi pasinaudojus nakvynės paslaugomis ir už jas nesumokėjus daugiau kaip tūkstančio eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.