EUROLYGA 2023

V. Čeponis nemato „Žalgirio“ Eurolygos atkrintamosiose: išskyrė didžiausią M. Schillerio trūkumą

Dėl koronaviruso pandemijos kovo mėnesį nutraukus Eurolygos sezoną, pirmą kartą istorijoje svarbiausias Senojo žemyno turnyras liko be čempionų. Šiemet, apsišarvavusios įvairiausiomis saugumo priemonėmis, komandos grįžta į kovą dėl titulo, o neįprastai ilgą pertrauką turėję krepšininkai kaip niekad trykš noru įrodyti savo vertę.

Vaidas Čeponis.<br> LKL.lt nuotr.
Vaidas Čeponis.<br> LKL.lt nuotr.
Vaidas Čeponis.<br>A.Pliadžio nuotr.
Vaidas Čeponis.<br>A.Pliadžio nuotr.
Vaidas Čeponis.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Čeponis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 30, 2020, 11:33 AM, atnaujinta Sep 30, 2020, 11:34 AM

Atsinaujinantis Eurolygos sezonas įpūtė daugiau energijos ir į Lietuvos sporto pasaulio žmonių gyvenimus. Ilgą pertrauką nuo komentavimo turėjęs Vaidas Čeponis jau sugrįžo prie „Betsafe-LKL“ čempionato mikrofono ir pripažįsta, kad, nors ir nebekomentuoja Eurolygos kovų, atidžiai jas seka.

Jis pripažįsta, kad šiemet favoritais laimėti titulą yra kelios komandos, o dar sunkiau prognozuoti ir reguliaraus sezono nugalėtojus. Pasak V. Čeponio, daug įtakos komandų galutinei rikiuotei gali turėti tai, kaip komandoms seksis tvarkytis su koronavirusu ekipų viduje. Pavyzdžiui, Milano „AX Armani Exchange“ praradus Sergio Rodriguezą ar Maskvos CSKA – Mike‘ą Jamesą, šių komandų žaidimo kokybė kardinaliai suprastėtų.

Visgi, nenumaldomai artėjant reguliaraus sezono pradžiai V. Čeponis, kartu su „Betsafe“ krepšinio lažybų ekspertais, pasiryžo paprognozuoti, kaip rutuliosis ateinantis Eurolygos sezonas, kurie klubai turi daugiausiai šansų laimėti titulą, kaip seksis Kauno „Žalgiriui“ bei kas taps reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju.

Po 6 metų praleistų Kauno klube, Š. Jasikevičius išvyko dirbti į gerokai turtingesnę Barcelonos „FC Barcelona“, o būtent tai ir lems, kad šiemet „Žalgiris“ į atkrintamąsias kovas nepateks, teigia V. Čeponis.

„Rungtynės namuose su Milano ir Panevėžio ekipomis parodė, kad naujajam komandos strategui Martinui Schilleriui trūksta aukščiausio lygio krepšinio varžybų patirties. Taip pat matau spragų ir sudėtyje – aukščiausio lygio žaidėjas puolime J. Lauvergne bus per lėtas gynyboje prieš staigius įžaidėjus, o vienintelis tikras lengvas krašto puolėjas P. Garino yra traumuotas ir nežinia, kada grįš į rikiuotę“, – niūrų sezono paveikslą piešia garsus komentatorius.

Kalbėdamas apie pagrindinius pretendentus, V. Čeponis rinkosi iš penkių komandų, tačiau savo pasirinkimu kiek nustebino. Pasak jo, stipriai nuvertinama „Anadolu Efes“ komanda taps šio sezono čempionais.

„Be abejo, tarp favoritų nugalėti kaip ir kiekvienais metais yra įvardijamos tokios ekipos kaip „Real“, „Barcelona“, CSKA. Šiemet prie jų prisijungia ir „AX Armani Exchange“, tačiau nenuvertinčiau Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkų.

Jie praėjusį sezoną baigė būdami pirmoje turnyro lentelės vietoje, o, išsaugoję visus pagrindinius žaidėjus, „Anadolu Efes“ ekipa turės svarių argumentų į pirmąjį čempionų titulą istorijoje“, – komandos susižaidimo faktorių akcentavo jis.

Nors komentatorius titulą prognozuoja S. Larkino vedamai Stambulo komandai, naudingiausiu sezono žaidėju jis mato Š. Jasikevičiaus auklėtinį Nikolą Mirotičių ir pabrėžia puolėjo universalumą:

„S. Larkinas, M. Jamesas, A. Shvedas yra „antrosios“ linijos žaidėjai, kurie pelno daug taškų, tačiau N. Mirotičius yra universalesnis krepšininkas, renkantis taškus, atliekantis rezultatyvius perdavimus, atkovojantis daug kamuolių. Manau, kad Barselonos ekipa grįs žaidimą būtent per N. Mirotičių, ko pasekoje jis ir atsiims naudingiausio žaidėjo titulą“, – savo favoritą įvardino V. Čeponis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.