EUROLYGA 2023

Naujuoju „Baskonia“ princu tampantis R. Giedraitis: „Lietuviai gimsta su krepšinio kamuoliu rankose“

Šį sezoną į Ispaniją persikėlęs Rokas Giedraitis greitai adaptavosi naujoje komandoje. 28-erių lietuvis kartu su Vitorijos „Baskonia“ ekipa ir toliau žygiuoja be pralaimėjimų Ispanijos krepšinio čempionate.

Rokas Giedraitis. <br>Twitter nuotr.
Rokas Giedraitis. <br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2020, 6:13 PM

202 cm ūgio krepšininkas vietinėse pirmenybėse vidutiniškai peno po 16,3 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio bei renka po 18 naudingumo balų per rungtynes. Naujasis Ispanijos čempionų pirkinys prisistatydamas komandai negailėjo šiltų žodžių savo tėvynei.

„Žinoma, yra žmonių, kurie nemėgsta krepšinio, bet daugelis lietuvių myli šį sportą. Tai prilygsta mūsų šalies kultūrai. Atrodo, kad lietuviai gimsta su krepšinio kamuoliu rankose“, – kalbėjo R.Giedraitis

Tauragiškis prisiminė ir pirmuosius savo žingsnius ant krepšinio parketo bei paatviravo, kad tam įtakos turėjo ir jo tėtis Robertas Giedraitis, kuris net 20 sezonų rungtyniavo „Šiaulių“ ekipoje.

„Mano tėtis taip pat buvo žaidėjas, jis profesionaliai rungtyniavo net 20 metų, todėl aš su kamuoliu nesiskiriu nuo pat mažumės – pradėjau sportuoti būdamas dar šešerių. Neabejotinai, krepšinis užima pirmąją vietą mano gyvenime“, – prisiminimais dalinosi „Baskonia“ žaidėjas.

„Šiaulių“ klube teko rungtyniauti ir pačiam Rokui, tiesa, talentingas krepšininkas Saulės mieste ilgai neužsibuvo – išvyko rungtyniauti į tuometinį Vilniaus „Lietuvos rytą“, o kiek vėliau paragavo ir legionieriaus duonos, apsivilkdamas Berlyno ALBA marškinėlius.

Po sėkmingo etapo Vokietijoje, R.Giedraitis šią vasarą gavo pasiūlymą prisijungti prie Ispanijos čempionų ekipos su kuria jis pasiruošęs jau šią savaitę pradėti naująjį Eurolygos sezoną.

„Turiu didžiulę aistrą krepšiniui, mėgstu varžytis bei labai noriu laimėti rungtynes. Kai žaidžiu krepšinį, užmirštu viską, kas vyksta aplinkui ir gyvenu ta akimirka. Kai viskas baigiasi – grįžtu į persirengimo kambarį, gyvenimas vėl stoja į senas vėžias“, – teigė lietuvis.

„Baskonia“, kurioje rungtyniauja ir kitas lietuvis Tadas Sedekerskis, savo kovas stipriausiame Europos krepšinio turnyre pradės spalio 2-ą dieną namuose prieš Madrido „Real“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.