EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičiaus žinutė Eurolygos vadovams: „Dėl koronaviruso prarandama turnyro kontrolė“

Du klubai be sveikų žaidėjų, atidėtos rungtynės ir mačai ne pilnos sudėties: tokia šio sezono Eurolygos starto kaina. Nors ir tikėtasi, kad surengti varžybas nebus lengva, jau pirmieji Eurolygos turai tik parodė, kad turnyras sunkiai susitvarko su iššūkiais ir ekipos prašo atidėti kovas, į akistatas vyksta ne pilnos sudėties, o ir kelionės nėra paprastos.

Pasveikęs Šarūnas Jasikevičius<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Pasveikęs Šarūnas Jasikevičius<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2020, 9:19 AM, atnaujinta Oct 14, 2020, 12:14 PM

Po antradienio pergalės prieš ispanų „Valencia“ ekipą 71:66, „Barcelona“ klubo vedlys Šarūnas Jasikevičius apgailestavo, jog Eurolyga praranda kontrolę ir būtina labiau komunikuoti, ieškant išeities galimybių.

„Eurolyga bando išsilaikyti, tačiau dėl koronaviruso ji praranda turnyro kontrolę. Mes visi esame tam, kad treniruotumėmės ir žaistume, tačiau tam reikia geresnių sprendimų ir sąlygų, kaip nuvykti į rungtynes ir ką daryti su mačais, kurie yra atšaukiami.

Mums reikia aiškumo, ką Eurolyga planuoja šiuo klausimu daryti“, – tikino Š.Jasikevičius.

Pats persirgęs koronavirusu Lietuvos krepšinio specialistas patikino, kad būtina visiems ieškoti sprendimų, nes kitaip gali būti, jog sezonas ir vėl nebus baigtas.

„Sudėtinga situacija. Eurolyga deda visas pastangas, bet treneriams ir žaidėjams nuo to nėra lengviau. Turime galvoti apie savo ir krepšinio gerbėjų sveikatą. Reikia surengti susitikimą, kuriame turi būti viskas aptarta ir surasti būtini sprendimai“, – kalbėjo specialistas.

Š.Jasikevičius grįžo į rikiuotę, o jo treniruojama „Barcelona“ iškovojo antrąją pergalę Eurolygoje. Katalonai antradienį po nelengvos kovos išvykoje pranoko „Valencia“ krepšininkus – 71:66.

„Barcelona“ komandoje dėl koronaviruso ligos negalėjo žaisti lyderis Nikola Mirotičius. Taip pat prie komandos vis dar negali prisijungti treneris Darius Maskoliūnas, kuris irgi serga COVID-19.

„Labai džiaugiuosi dėl šios pergalės. Akivaizdu, kad mums ši savaitė yra sunki. Mes negalėjome daug treniruotis, o mūsų komanda buvo šiek tiek išmušta iš ritmo dėl viruso. Šiandien mes parodėme charakterį ir tai svarbus faktorius, ko mes galime tikėtis ateityje“, – kalbėjo Šaras.

Ketvirtadienį „Barcelona“ namuose priims Atėnų „Panathinaikos“ klubą, kuris antradienį atskrido į Vilerbaną, tačiau mačo su ASVEL nežaidė.

Eurolyga nusprendė atšaukti rungtynes, nes dėl koronaviruso susirgimų prancūzai nesugebėjo surinkti 8 žaidėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.