EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nepagaunamas L. Lekavičius, įspūdingas R. Giedraitis ir dvi E. Ulanovo pusės

Kauno „Žalgiris“ po ketvirtojo turo yra vienvaldis Eurolygos lyderis, o pergalių serijos būtų neįmanoma įsivaizduoti be naudingo Luko Lekavičiaus ir Mariaus Grigonio, Roko Jokubaičio ir Artūro Milaknio žaidimo. Šie krepšininkai labai svariai prisidėjo ir prie ketvirtosios kauniečių pergalės. Aukštai pakeltos kartelės nenuleidžia Rokas Giedraitis, kuris per laimėtas rungtynes buvo rezultatyviausias Vitorijos „Baskonia“ žaidėjas. Tuo tarpu Edgaras Ulanovas ir visa Stambulo „Fenerbahçe“ komanda sužaidė dvi skirtingas rungtynių puses.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Kauno „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu Eurolygos lyderiu<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu Eurolygos lyderiu<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu Eurolygos lyderiu<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu Eurolygos lyderiu<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Šiupario nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Šiupario nuotr.
M. Gebenas.<br>zalgiris.lt nuotr.
M. Gebenas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Artūras Milaknis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Artūras Milaknis.<br>zalgiris.lt nuotr.
P.Jankūnas.<br>zalgiris.lt nuotr.
P.Jankūnas.<br>zalgiris.lt nuotr.
 Lukas Lekavičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

2020-10-17 07:51, atnaujinta 2020-10-17 07:53

„Žalgiris“

Ketvirtadienį „Žalgiris“ į aikštę žengė jau būdamas vienvaldis Eurolygos lyderis. Nors kitoje pusėje išsirikiavo anksti nutrūkusio praėjusio sezono lyderis Stambulo „Anadolu Efes“ klubas, tai kauniečiams nesukėlė problemų. 5011 sirgalių palaikoma Kauno komanda įtikinamai nugalėjo Stambulo krepšininkus 89:73.

„Žalgiris“ nė karto neleido varžovams išsiveržti į priekį ir tik kartą, antrojo kėlinio pabaigoje, leido išlyginti rezultatą. Nuo trečiojo kėlinio pabaigos šeimininkai visą laiką pirmavo dviženkliu skirtumu, o didžiausia jų persvara buvo 22 taškai.

„Žalgiris“ žaidė be traumuoto Patricio Garino, į dvyliktuką taip pat nepateko Marekas Blaževičius.

Ketvirtadienį rungtyniavo septyni lietuviai. Jie pelnė daugiau nei pusę (47 iš 89) komandos taškų. Lukas Lekavičius ir Marius Grigonis įmetė po 12 taškų, Artūras Milaknis – 10, Martinas Gebenas – 7, Rokas Jokubaitis – 4, Paulius Jankūnas – 2. Pirmą kartą šį sezoną į aikštę įleistas Karolis Lukošiūnas taškų nepelnė.

Stambulo komandoje buvo registruoti keturi turkai, bet žaidė tik Bugrahanas Tunceras (3 taškai) ir Ertenas Gazi (1).

Per keturis turus keturias pergales iškovojęs „Žalgiris“ kitas rungtynes žais spalio 22 dieną (ketvirtadienį). Į Kauną atvyks „Valencia“, kuri ketvirtajame ture nežaidė. Valensijos krepšininkai laukė Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo, tačiau jis neatvyko į Ispaniją dėl koronaviruso protrūkio.

„Valencia“ sąskaitoje yra trys pergalės. „Apelsininiai“ dalijasi antrąją vietą su Vitorijos „Baskonia“, Miuncheno „Bayern“, Pirėjo „Olympiakos“, Milano „Olimpia“ ir „Barcelona“.

Legionieriai

Ketvirtajame ture rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų žaidė Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis. Jis penktadienį pelnė 20 taškų ir su komandos draugais džiaugėsi pergale prieš Rimo Kurtinaiči treniruojamą „Chimki“ ekipą 77:60. Kitas „Baskonia“ lietuvis Tadas Sedekerskis įmetė 1 tašką.

Pustrečio kėlinio komandos žaidė lygiai, bet devyniese rungtyniavusiems Chimkų krepšininkams pavargus, Vitorijos komanda pradėjo tolti ir ketvirtajame kėlinyje darė, ką norėjo.

Penktadienį skaudų antausį gavo Stambulo „Fenerbahçe“, iššvaistęs milžinišką pranašumą ir namie pralaimėjęs Miuncheno „Bayern“ klubui 71:75. Stambulo komandos puolėjas Edgaras Ulanovas pelnė 10 taškų (visus – iki pertraukos).

„Fenerbahçe“ pirmajame kėlinyje pirmavo 22 taškais, bet per anksti pamanė, kad atliko visą darbą. Po pertraukos varžovai pradėjo pamažu artėti, o ketvirtajame kėlinyje aplenkė šeimininkus ir išsivežė pergalę.

„Fenerbahçe“ sezoną pradėjo dviem pergalėmis, tačiau šią savaitę savo aikštėje pralaimėjo abejas rungtynes.

Artūras Gudaitis šią savaitę nežaidė. Jis ir dar keli Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai užsikrėtė koronavirusu, todėl ši komanda neišvyko į Ispaniją.

Lietuviai

Lukas Lekavičius. „Žalgirio“ gynėjas šią savaitę per abu Eurolygos turus buvo komandos puolimo variklis. Ketvirtadienį jis nenuspėjamais manevrais tiesiog susuko galvas varžovams, ypač trečiajame kėlinyje, kuriame kauniečiai susigrąžino dviženklę persvarą ir nulėmė mačo baigtį. L.Lekavičius kėlė grėsmę visose aikštės vietose: pataikė iš toli, prasiveržęs rinko taškus iš po krepšio arba pasiūlydavo mesti laisvam komandos draugui. L.Lekavičius per 15 min. pelnė 12 taškų (3/3 dvitaškių, 2/2 tritaškių), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo tik 2 pražangas, nes varžovai jo nespėdavo pagauti.

Rokas Giedraitis. „Baskonia“ puolėjas pelnė pirmuosius komandos taškus ir mėtė kartais net negalvodamas, ar padėtis pakankamai gera. Tačiau R.Giedraičio ranka buvo tvirta ir kamuolys pasiekdavo tikslą. Puolėjas pasižymėjo ir savoje aikštės pusėje. Jis ilgomis ir greitomis rankomis keliskart iškrapštė kamuolį iš neatidžių varžovų ir pradėjo komandos greitas atakas. R.Giedraitis žaidė 36 min. (ilgiausiai Vitorijos komandoje), pelnė 20 taškų (3/4 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 8/9 baudų), atkovojo 4 kamuolius, perėmė 4 kamuolius, išprovokavo 4 rpažangas ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Artūras Milaknis. Atsidūręs atakos smaigalyje, A.Milaknis žaidė beveik idealiai. Jis ir laiku atlikdavo klaidinamus judesius, ir pataikė iš toli, ir, puikiai įvertinęs situaciją, verždavosi po krepšiu arba atlikdavo perdavimą. „Žalgirio“ metikas per 15,5 min. pelnė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 2/2 tritaškių).

Marius Grigonis. Vienintelis „Žalgirio“ staerto penkete rungtynes pradėjęs lietuvis nuo pirmosios atakos žaidė labai agresyviai. Jis ir pats mėtė, ir keliais pirmaisiais žingsniais išsklaidydamas varžovų gynybą padėjo kurtis progas komandos draugams, bet ne visada teisingai įvertindavo situaciją, neapsigynė nuo puikiai sezoną pradėjusio K.Simono, o antrajame kėlinyje tik dėl teisėjų gailestingumo negavo nesportinės pražangos. M.Grigonis žaidė 25 min., pelnė 12 taškų (3/6 dvitaškių, 2/4 tritaškių), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, bet 3 kartus prasižengė ir 5 kartus suklydo.

Edgaras Ulanovas. Visas rungtynes „Fenerbahçe“ starto penkete pradedantis puolėjas vien iki pirmojo keitimo 9-ąją min. pelnė 8 taškus. Iki pertraukos taiklūs tolimi metimai ir firminis žaidimas nusisukus nuo krepšio, buvo anaiptol ne viskas, ką darė E.Ulanovas. Jei reikėdavo užtverti kelią varžovui prie savo krepšio ar perpjauti „Bayern“ gynybą aštriu perdavimu, E.Ulanovas tą irgi atlikdavo nepriekaištingai. Tačiau antroje rungtynių pusėje viskas pasikeitė – lietuvis pralaimėjo daug mikrodvikovų V.Lučičiui ir P.Zipseriui, gavo nesportinę pražangą ir pražangą puldamas. E.Ulanovas per 30 min. pelnė 10 taškų (2/6 dvitaškių, 2/3 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 4 kartus.

Rokas Jokubaitis. Jaunajam žalgiriečiui irgi kilo sunkumų dengiant K.Simoną, bet puolant jo veiksmai buvo labai tikslūs. R.Jokubaitis retai mėtė pats, bet rasdavo tinkamą atakos tęsinį. Jis per 18 min. pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir gavo 3 pražangas.

Martinas Gebenas. M.Gebenui antrajame kėlinyje kovojant su B.Dunstonu ir Ch.Singletonu trūko vikrumo. Vis dėlto skirtumui padidėjus „Žalgirio“ vidurio puolėjas užsiaugino sparnus ir per 12 min. pelnė 7 taškus (3/3 dvitaškių, 1/1 baudos), atkovojo 3 kamuolius bei išprovokavo 3 pražangas.

Tadas Sedekerskis. „Baskonia“ puolėjas nežiūrėjo į krepšį gavęs kamuolį, bet pasižymėjo puikia uosle nepastebimai nusėlinti ten, kur kamuolys nukrisdavo atšokęs po netaiklių metimų. T.Sedekerskis žaidė beveik 11 min., pelnė 1 tašką (1/2 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

Paulius Jankūnas. „Žalgrio“ kapitonas nebuvo rezultatyvūs, tačiau judėjo daug geriau nei per praėjusias rungtynes. Tai gal ir nebuvo gyvybiškai svarbu šiandien, bet įkvepia vilties ateičiai. P.Jankūnas žaidė 12 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių).

Karolis Lukošiūnas. Dvyliktasis Kauno komandos krepšininkas į aikštę buvo įleistas likus žaisti 2,5 min., kai nugalėtojai jau buvo aiškūs. K.Lukošiūnas kartą metė iš toli, bet pirmųjų sezono taškų nepelnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.