EUROLYGA 2023

Ketvirtą pralaimėjimą Eurolygoje atsiriekęs R. Kurtinaitis guodėsi: „Ką aš galiu pasakyti krepšininkams?“

Rimas Kurtinaitis su Maskvos srities „Chimki“ klubu lieka vienintele Eurolygos ekipa, kuri savo sąskaitoje po keturių Eurolygos turų turi keturis pralaimėjimus. Tiesa, greitai dėl įsisukusio koronaviroso į Vlerbano ASVEL ekipą, pastaroji gaus du techninius pralaimėjimus ir prisijungs nesėkmėmis prie Rusijos ekipos, tačiau tai „Chimki“ mažai paguos. Praėjusiame sezone tarp 8 geriausių ekipų balansavusi Maskvos srities komanda šio sezono košmariškam startui turi būti „dėkinga“ koronavirusui ir traumoms. Keturi krepšininkai priversti būti saviizoliacijoje dėl teigiamų koronaviruso testų, o du klubo lyderiai gydosi sopulius.

Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>V.Balkūno nuotr.
Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>V.Balkūno nuotr.
Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>V.Balkūno nuotr.
Rimas Kurtinaitis Eurolygoje su ekipa dar nelaimėjo nė vieno mačo.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 17, 2020, 9:18 AM, atnaujinta Oct 17, 2020, 12:01 PM

Šią savaitę R.Kurtinaitis Eurolygoje antausius susirinko Ispanijoje. Pradžioje jo kariauna krito prieš Madrido „Real“ ekipą 85:94, o penktadienio vakarą 60:77 nusileido Vitorijos „Baskonia“ atstovams su Roku Gierdraičiu priešakyje.

Šįkart atrodė, kad rusų klubas nebus lengvas grobis, nes ir žaisdami šešiese jie trečiame ketvirtyje atsiliko tik 52:58, tačiau galiausiai žaidėjai pavargo ir pralaimėjo triuškinančiu skirtumu.

Galingai vėl pasirodė Vitorijos gretose žaidžiantis lietuvis Rokas Giedraitis, kuris per 36 minutes pelnė 20 taškų (3/4 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 8/9 baudų metimų), atkovojo ir perėmė po 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 30 naudingumo balų.

R.Kurtinaičiui galvos skausmu tapo A.Švedo ir S.Jovičiaus traumos, dėl kurių jie dar nė karto nepasirodė šiame sezone, o rugsėjo pabaigoje per trečiąsias Rusijos lygos rungtynes susižeidė ir G.Monroe.

Be to, „Chimki“ teko labai ilgai laukti naujoko E.McCollumo. Šis krepšininkas dėl neaiškių priežasčių net neįtrauktas į komandos paraišką nei Eurolygoje, nei Vieningoje lygoje.

Klubas taip pat laukia koronavirusą bandančių išsigydyti J.Mickey, J.Timmos, J.Voronovo, M.Baraškovo ir G.Monroe.

Žaidėjų pritrūkęs „Chimki“ įregistravo du dublerių komandos krepšininkus ir į Eurolygos kovas važiuoja žaisti aštuoniese, tačiau iš esmės varžosi tik šeši-septyni žaidėjai.

„Sunku žaisti septyniese Eurolygoje, juolab, po tokių sunkių skrydžių. Aišku, sužaidus 30 minučių mes iš esmės pavargstame ir rezultatas tampa tokiu, koks yra, – penktadienį Vitorijoje kalbėjo R.Kurtinaitis. – Užvakar prieš „Real“ išėjome septyniese, dabar planavome būti aštuoniese, bet Sergejus Monia pasitempė nugarą ir kai kurie krepšininkai apskritai su „Baskonia“ negalėjo pasikeisti bei kovojo beveik visą mačą aikštėje.

Žaisti dvi rungtynes su vienos dienos pertrauka Eurolygoje su šešiais-aštuoniais žaidėjais yra neįmanoma. Ką aš galiu pasakyti krepšininkams? „Ačiū už žaidimą“, – tik tai galiu pareikšti.

Pralaimėjome Vitorijai 17 taškų skirtumu – toks rezultatas manęs netenkina. Bet mes turėjome žaisti – kitu atveju Eurolyga sustos. Koronavirusas yra problema, bet yra taisykles ir jos turi būti vienodos visoms komandoms. Dar vienas akcentas – jei žaidi Eurolygoje su šešiais krepšininkais, labai didelė tikimybė, kad kas nors būtinai traumuosis.

Bet mes žaidėme, gerai, pralaimime, bet galvojame apie ateitį: galbūt, jau greitai kažkas iš mano sudėties vėl prisijungs prie ekipos. Bet šiai dienai mes neturime energijos, kad laimėtume rungtynes su tokia sudėtimi“.

Ilgai apie ekipos bėdas kalbėjęs 60-metis Lietuvos treneris galiausiai įkando ir Eurolygai dėl jos sprendimų neatidėdinėti mačų dėl komandose įsisukusio koronaviruso, o skirti techninius pralaimėjimus.

„Jei imti šių dienų mūsų žaidimą, tai jis tikrai nepadeda Eurolygos judėjimui kokybės link. Eurolyga mums sako – turite žaisti, todėl mes turime net iš trečiosios savo dublerių ekipos imti jaunimą ir registruoti rungtynėms.

Gal jiems tai labai gera patirtis, o ką daryti mums, treneriams? Dabar mano ekipoje trūksta net 7 geriausių žaidėjų ir mes Eurolygoje turime rezultatą nulis-keturi. Greičiausiai, šis Eurolygos sezonas mums prasidės tik tada, kai sugrįš geriausieji krepšininkai į sudėtį, bet ir vėl teks visą žaidimą dėlioti iš naujo“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.