EUROLYGA 2023

Eurolyga nutarė – atidėti rungtynes dėl viruso galima bus tris kartus

Tik prasidėjus Eurolygos ir Europos taurės turnyrų mačams pasipylė žinios iš klubų apie žaidėjų susirgimus koronavirusu ir ekipų saviizoliaciją. Eurolyga pirmadienį nutarė, kad yra keičiamos taisyklės, kai nesurinkusi aštuonių krepšininkų ekipa gauna techninį pralaimėjimą 0:20.

„Žalgiris“ dar neturi problemų su mačų atidėjimu.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgiris“ dar neturi problemų su mačų atidėjimu.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-19 15:58, atnaujinta 2020-10-19 15:59

Pirmadienį susirinkusi Eurolygos akcininkų vykdomoji valdyba patvirtino specialiųjų nuostatų pakeitimą dėl COVID-19 pandemijos.

Dar rugsėjį Eurolyga išplatino pranešima, kuriame sudėliojo aiškius taškus: šalies draudimas atvyti ar žaisti rungtynes, dėl COVID-19 nesurinkus aštuonių krepšininkų mačui, ekipai patekus į karantiną dėl koronaviruso protrūkio – visi šie incidentai yra ekipos atsakomybė ir nesužaidus mačo bus skiriamas pralaimėjimas 0:20.

Pirmasis tai pajuto Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas, kurio stovykloje vienu metu buvo užfiksuota net 13 susirgimų ir klubas nesugebėjo išvykti žaisti dviejų mačų. Rusijos komanda gavo techninius pralaimėjimus 0:20.

Tačiau daugelyje klubų šiuo metu serga 1-3 žaidėjai, tad Eurolyga nutarė švelninti nuobaudas už situacijas su COVID-19.

Nuo šios dienos įsigalioja nuostata, kad dėl koronaviruso protrūkio tiek šalyje, tiek ir komandoje bus galima atidėti iki trijų rungtynių, sužaidžiant jas vėliau. Jei bus prašoma atidėti per sezoną ketvirtąjį mačą, tai bus laikoma pažeidimu ir skiriamas pralaimėjimas.

Atidėti mačus vėlesniam laikui negalima bus po šių datų:

Europos taurė – po 2020 m. gruodžio 22 d.

Europos taurės TOP 16 etapas – po 2021 m. vasario 23 d.

Eurolygos reguliarusis sezonas reguliarus sezonas – po 2021 m. balandžio 13 d.

Eurolygos atkrintamosios varžybos – po 2021 m. gegužės 5 d.

Taip pat pakeistos nuostatos dėl pralaimėjimo skyrimo klubams, kurie jau nukentėjo dėl COVID-19. Klubai galės susitarti ir peržaisti mačus, kurie neįvyko dėl vieno ar kito klubo problemų su koronaviruso.

Į tą sąrašą pateko septynerios rungtynės, kurios turėjo būti sužaistos, tačiau jos neįvyko.

Eurolygoje: Vilerbano ASVEL – Atėnų „Panathinaikos“ (reguliarus sezonas, 3 turas), ASVEL – Belgrado „Crvena Zvezda“ (reguliarus sezonas, 4 turas), Vitorijos „Baskonia“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ (reguliarus sezonas, 3 turas), „Valencia“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ (reguliarus sezonas, 4 turas).

Europos taurėje: Liublianos „Olimpija“ – „Bursaspor“ (reguliarus sezonas, 2 turas), Venecijos „Umana“- Burgo „Bresse“ (reguliarus sezonas, 3 turas), „Bresse“ – Kazanės „Uniks“ (reguliarus sezonas, 4 turas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.