EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis pateko į nesėkmių zoną: A. Švedas neišgelbėjo, „Chimki“ pralaimėjo, žiūrovai vėl išprašomi

Dėl blogėjančios situacijos su koronavirusu Rusijoje jau svarstoma riboti tiek visuomeninę, tiek ir socialinę veiklą. Šios šalies valdžios akys krypsta ir į sporto renginius. Maskvos srities gubernatorius Andrejus Vorobjovas jau paskelbė, kad nuo spalio 21 dienos bus draudžiami sporto renginiai su žiūrovais. Taip pat bus uždaromi muziejai ir dailės parodos. Šis sprendimas smogė ir Maskvos srities „Chimki“, kuris buvo vienas iš aštuonių klubų Eurolygoje, kuris galėjo sau leisti prabangą žaisti dvikovas su aistruoliais.

Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>VTB league. nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>VTB league. nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>M.Krukausko nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>M.Krukausko nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>V.Balkūno nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 19, 2020, 9:28 PM, atnaujinta Oct 20, 2020, 10:07 AM

Paskutinę dieną prieš įsigaliojant draudimui Rimo Kurtinaičio „Chimki“ namie sužaidė VTB Jungtinės lygos akistatą su Kazachstano Nursultano „Astana“ klubu ir po atkaklios kovos vėl nusileido 88:89 (22:18, 23:31, 15:24, 28:16).

Pradžioje šeimininkai dominavo, tačiau per antrąjį ir trečiąjį kėlinius įsivažiavęs Kazachstano klubas buvo pabėgęs net 73:56. Po R.Kurtinaičio minutės pertraukėlės ir spurto ketvirto kėlinio pabaigoje skirtumas sumenko iki 80:84.

Likus kovoti 1 min. 25 sek. „Chimki“ žvaigždė Aleksejus Švedas tritaškiu išvedė šeimininkus į priekį 85:84. Likus 15 sek. svečiai ir vėl išsiveržė į priekį 89:88 ir lietuvio vedamai komandai per paskutinę ataką buvo būtina įmesti.

Iniciatyvos ėmėsi A.Švedas, tačiau likus grumtis 7 sek. jis nepataikė. Bandymas bauduoti rezultato nedavė – „Astana“ žaidėjas Adonis Thomas likus kovoti 6 sek. prametė abi baudas, tačiau „Chimki“ žaidėjas Jonas Jerebko nesugebėjo pataikyti.

Maskvos klubas tragiškai metė tolimus metimus, pataikęs 7 iš 28.

Tik 2 tritaškius iš 11 pataikė A.Švedas, vos 1 iš 6 įsūdė Janis Timma.

Pralaimėjusiems Devinas Bookeris pelnė 30 taškų, Aleksejus Švedas 19, Viačeslavas Zaicevas 14.

„Astana“ klubui Jeremiah Hillas įmetė 22 taškus, Ojaras Silinis 17, Adonis Thomasas 16.

Šias rungtynes stebėjo 518 sirgalių, kurie lyg ir atsisveikino su mėgstama ekipa iki lapkričio 7-osios – tiek laiko kol kas numatoma neleisti sirgalių į varžybas.

„Chimki“ savo aikštėje šį sezoną sužaidė du mačus VTB ir dvi Eurolygos akistatas. VTB rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“ klubu mačą stebėjo 571 žmogus, su Talino „Kalev“ – 404 aistruoliai, o Eurolygoje ši statistika šiek tiek didesnė – kovojant su Atėnų „Panathinaikos“ rusų klubą palaikė 933 žmonės, o su Kauno „Žalgiriu“ – 627 aistruoliai.

R.Kurtinaičo komanda paskelbė, kad jau pasirengusi grąžinti pinigus žiūrovams už nevyksiančias akistatas.

Nors žinia apie draudimą stebėti mačus žiūrovams bei trečiasis pralaimėjimas VTB nuliūdino R.Kurtinaitį bei ekipos vadovybę, Lietuvos strategas pirmadienį pasidžiaugė, jog rungtynėse su „Astana“ jau galėjo žaisti keturi jo ekipos lyderiai.

„Dabar mano ekipoje trūksta net 7 geriausių žaidėjų ir mes Eurolygoje turime rezultatą nulis-keturi. Greičiausiai šis Eurolygos sezonas mums prasidės tik tada, kai sugrįš geriausieji krepšininkai į sudėtį, bet ir vėl teks visą žaidimą dėlioti iš naujo“, – kalbėjo praėjusį penktadienį po eilinio pralaimėjimo Eurolygoje Maskvos srities „Chimki“ klubo treneris lietuvis R.Kurtinaitis.

Daugiau kaip tris savaites be pagrindinių krepšininkų buvęs „Chimki“ pirmadienį sulaukė keturių žaidėjų pastiprinimo: žaidė po traumų atsigavęs Aleksejus Švedas, latvis Janis Timma, amerikietis Jordanas Mickey, registruotas buvo Jevgenijus Voronovas.

Toliau koronavirusu serga Gregas Monroe, o traumą gydosi Stefanas Jovičius bei Dairis Bertanis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.