EUROLYGA 2023

NBA išvengė daugiau kaip milijardo dolerių nuostolio: mažiausiai nukentėjo J. Valančiūno ekipa

NBA išvengė 1,5 milijardo JAV dolerių nuostolio Orlando disneilendo „burbule“ surengę pirmenybių pabaigą, praneša RealGM. Teigiama, kad NBA vadovybė vykdyti disneilende baigiamąsias lygos kovas išleido 180 milijonų dolerių, tačiau ši investicija buvo sėkminga. Mat neužbaigus NBA čempionato lyga patirtų 1,5 mln. dolerių nuostolį – tiek pinigų televizijos sumokėjo už transliacijų teises, o rėmėjai – už reklamą.

NBA užbaigė čempionatą Orlando „burbule“.<br>AP/Scanpix nuotr.
NBA užbaigė čempionatą Orlando „burbule“.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2020, 6:40 PM, atnaujinta Oct 20, 2020, 6:41 PM

Tačiau net ir sužaisti mačai neapsaugojo NBA nuo negautų pajamų. Paskaičiuota, kad atšaukus 258 rungtynes lyga negavo 694 mln. JAV dolerių, o klubai turėjo susitaikyti su negautais pinigais už bilietus bei reklamą.

„The Athlets“ praneša, kad dėl koronaviruso pandemijos ir nesužaistų dvikovų labiausiai nukentėjo „Los Angeles Lakers“ klubas, kurio sąskaitą nepasipildė 52,7 mln. dolerių.

Antroje vietoje pagal praradimus yra „New York Knicks“ ekipa, kuri dėl atšauktų aštuonių namų mačų prarado 45 mln. JAV dolerių. Po to seka „Golden State Warriors“ ekipa, dėl nesužaistų 7 mačų praradę 42,5 mln. JAV dolerių.

Tarp mažiausiai nukentėjusių dėl viruso komandų atsidūrė Jono Valančiūno atstovaujamas „Memphis Grizzlies“, kuris dėl nesužaistų 8 akistatų prarado tik 10,4 mln. dolerių.

Paskaičiuota, kad vidutiniškai per šį sezoną 30 NBA klubų prarado 22,9 mln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.