EUROLYGA 2023

Rusai skirtingai įvertino Eurolygos reveransą: „Chimki“ piktinasi, „Zenit“ dėkoja

Eurolygos sprendimas dėl koronaviruso poveikio komandoms taikyti sankcijas tik kraštutiniu atveju sukėlė skirtingą dviejų tiesiogiai paveiktų Rusijos krepšinio komandų reakciją. Techninių pralaimėjimų vengęs ir su jaunais žaidėjais vertęsis „Chimki“ piktinasi lengvatomis atgaline data, o į Ispaniją nevykęs ir baltą vėliavą jau kėlęs Sankt Peterburgo „Zenit“ dėkoja už supratimą.

„Chimki“ norėtų peržaisti namie pralaimėtas rungtynes su „Žalgiriu“.<br> Scanpix nuotr.
„Chimki“ norėtų peržaisti namie pralaimėtas rungtynes su „Žalgiriu“.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2020, 9:47 AM, atnaujinta Oct 20, 2020, 9:53 AM

Pirmadienį Eurolygos akcininkų vykdomoji valdyba patvirtino specialiųjų nuostatų pakeitimą dėl COVID-19 pandemijos. Nuo šiol galioja taisyklė, kad dėl koronaviruso protrūkio rungtynes bus galima atidėti net tris sykius. Tai galios ir atgaline data, tad anksčiau įrašyti techniniai pralaimėjimai „Zenit“ komandai panaikinti.

„Mes gerbiame Eurolygą, savo gerbėjus, labai mylime krepšinį. Todėl paėmę jaunimą keliavome į Ispaniją ir žaidėme, kaip galėjome. Bet dabar aiškėja, kad mes galėjome likti namuose, ignoruoti visus, pralaimėti 0:20 ir vėliau žaisti rungtynes, kaip tai padarė kitos komandos. Man atrodo, kad šie atvejai pažeidžia sporto principus. Turnyre kiekviena komanda turėtų būti lygi, tačiau kai kurios Eurolygos komandos yra lygesnės už kitas“, – „R-Sport“ sakė „Chimki“ generalinis direktorius Pavelas Astachovas.

„Chimki“ vadovas norėtų, kad ne visa sudėtimi žaistos rungtynės būtų peržaistos.

„Būtų logiška, kad Eurolyga panaikintų paskutiniųjų trejų „Chimki“ rungtynių rezultatus, kai dėl COVID nebuvome visaverčiai. Tai būtų teisinga. Priešingu atveju tai vadinama dvigubais standartais. Tokie sprendimai neprideda organizacijai prestižo, – sakė P.Astachovas. – Reaguoti į COVID-19 ir ištaisyti reglamentą yra teisinga, tačiau nurodyti punktai, švelniai tariant, kelia nerimą. Ypač sąlygos, taikomos rungtynėms, kurios vyko prieš pakeičiant taisykles. Eurolygos taisyklės yra įstatymas dalyvaujančioms komandoms, bet įstatymas nėra veikiantis atgaline tvarka. Jei įstatymas patvirtinamas, jis taikomas nuo patvirtinimo momento. Jei galite atgaline data atšaukti rezultatus, tada galite daryti bet ką.

Susirgus penkiems žaidėjams mes prašėme Euroygos atidėti mūsų rungtynes Ispanijoje. O prieš „Žalgirį“ turėjome tik penkis vyresnio amžiaus žaidėjus ir buvome priversti pridėti tris žaidėjus iš savo jaunimo būrio.“

Tuo metu Sankt Peterburgo komanda į Ispaniją nevyko žaisti su Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“. Jai iš pradžių buvo įskaityti pralaimėjimai 0:20, tačiau dabar jie panaikinti. Toks sprendimas nudžiugino „Zenit“ vadovą Aleksandrą Cerkovną.

„Pademonstravusi lankstumą dabartinėje situacijoje Eurolyga parodė savo aukštą organizuotumą. Sprendimas pakeisti dabartines COVID-19 taisykles po sezono pradžios kalba apie orientaciją į klubus. Tai, kas nutiko mūsų klube dėl nuo mūsų nepriklausančių priežasčių, dabar padės likusiems klubams išvengti problemų, su kuriomis susiduriame. Manau, kad šios politikos dėka Eurolygos sezonas bus kaip įmanoma labiau užpildytas“, – teigė A.Cerkovnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.