EUROLYGA 2023

Nacionalinėje eSporto atrankoje vėl triumfavo Sabonio komanda

Pirmadienio vakarą paaiškėjo Lietuvos esporto krepšinio rinktinės sudėtis, kuri gruodžio mėnesį dalyvaus FIBA Europos esporto čempionate.

Nacionalinėje esporto atrankoje vėl triumfavo Sabonio komanda.<br>Stopkadras.
Nacionalinėje esporto atrankoje vėl triumfavo Sabonio komanda.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2020, 4:04 PM

Nacionalinės atrankos finale šį kartą susitiko Team Macijauskas ir Team Sabonis komandos. Finale buvo žaidžiama iki dviejų pergalių.

Pirmojo susitikimo metu žaidimo eigą kontroliavę Team Sabonis krepšininkai susitikimo pabaigoje paleido iniciatyvą iš savo rankų ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Jame Team Sabonis krepšininkai žaidė užtikrintai ir iškovojo pergalę rezultatu 69:60. Antrajame susitikime pastaroji komanda taip pat buvo pajėgesnė ir įrodė savo pranašumą rezultatu 69:56 ir laimėjo seriją rezultatu 2:0.

„Jausmas labai geras. Vėl gausime šansą varžytis prieš geriausias Europos esporto rinktines. Pasilinksminsime, pasisemsime gerų įspūdžių. Galime sau drąsiai teigti, jog vis dar esame geriausi Lietuvoje, nes antrą kartą tapome Lietuvos eSporto krepšinio rinktine.

Sumąsčiau į vieną komandą surinkti geriausius Lietuvos žaidėjus, su kuriais esu žaidęs. Pasirodo, neklydau juos pasirinkdamas. Esu labai patenkintas ir džiaugiuosi, jog kartu įrodėme, kodėl esame vieni geriausių Lietuvoje. Kaip viena komanda žaidžiame labai neilgai – pradėjome kartu treniruotis vos kelios dienos prieš atranką.

Stengsimės pasiekti geresnių rezultatų nei praėjusį kartą. Visgi šįkart bus tikrai nelengva, nes Europos čempionate dalyvaus daug daugiau rinktinių, o jų sudėtys bus labai pajėgios. Tikrai negalėsime atsipalaiduoti ir turėsime stengtis iš visų jėgų“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Ignas Vaitiekus.

Lietuvos esporto Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtis:

Ignas Vaitiekus, (Professxr-)

Svajūnas Tamašauskas, (Svai2ka)

Arminas Kotas, (Lt-Kotass)

Šarūnas Petkevičius, (|-Shroomz-|)

Edvinas Jurevičius, (Ikonitas)

Deividas Grigė, (GrigeOPA)

Arūnas Pauza, (iOnlyGetWhites-).

Europos esporto čempionate dalyvavimą patvirtino 17 šalių federacijos, o pagrindinis turnyras vyks gruodžio 12-13 dienomis.

Pirmajame FIBA esports čempionate, kuris vyko birželio mėnesį, Lietuvos rinktinė užėmė penktą vietą. Pirmenybes laimėjo Italijos krepšininkai, sidabro medalius iškovojo Ispanija, o bronza atiteko Rusijos rinktinei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.