EUROLYGA 2023

Koronavirusą pasigavęs V. Chomičius įvertino savijautą: „Man visada baisiausia liga buvo sloga“

Į klausimą apie savo sveikatą krepšinio treneris Valdemaras Chomičius atsako lakoniškai: „Kaip visada“. Po nepavykusių Seimo rinkimų į Ukrainą treniruoti atgaivinto garsaus Kijevo „Budivelnyk“ klubo išvykęs 61-erių V.Chomičius prieš savaitę buvo priverstas stabdyti visus įmanomus darbus – jam diagnozuotas koronavirusas.

Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Valdemaras Chomičius serga koronavirusu.<br>„Budivelnyk“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 3, 2020, 5:13 PM

Olimpinis čempionas V.Chomičius tikina, kad įsivaizduoja, kur galėjo pasigauti virusą.

„Ukrainos krepšinio Superlygoje jau beveik visi klubai persirgo koronavirusu. Tik mes dar laikėmės. Tačiau spalio 24 dieną žaidėme Južnėje su „Chimik“ ekipa.

Prašėme atidėti rungtynes, nes į jų komandą įslinko koronavirusas, kuris „uždarė“ kelis žaidėjus į izoliaciją. Bet lygos vadovybė neatidėjo akistatos ir Južnei aštuoniems teko žaisti prieš mus. Laimėjome“, – pasakojo V.Chomičius.

Garsus praeityje krepšininkas ir žinomas treneris bet kokiu oru siekia paplaukioti įvairiuose vandens telkiniuose, tad V.Chomičius neatsispyrė pagundai net šaltu oru išbandyti ir Juodosios jūros vandenis.

„Išsimaudžiau, po to dar pastovėjau vėjyje. Jau vakarop per mačą pradėjo perštėti gerklę, bet pagalvojau, jog perpūtė.

Būna man taip dažnai – po maudynių šaltame vandenyje. Kitą dieną kažkaip keistai buvo su akimis – lyg ir peršti, lyg ir vaizdas plaukia. Bet jokios temperatūros.

Kai jau planavome treniruotę prieš „Mykolaiv“ klubą, buvo padaryti testai ir paaiškėjo, kad man koronavirusas. Ir dar trims žaidėjams.

Dabar pasižiūri į situaciją ir supranti, kad aikštėje žaidėjai be kaukių bėgioja, o tu su jais kalbiesi be kaukės“, – pasakojo Lietuvos krepšinio specialistas.

Dar blogesnė situacija Kijevo klube susiklostė po namų mačo su Čerkasų „Mavpy“ klubu. Nors „Budivelnyk“ ir laimėjo be saviizoliacijoje esančio stratego V.Chomičiaus 73:68, po testų visa komanda buvo priversta eiti priverstinių atostogų.

„Visi iki vieno komandoje susirgo COVID-19. Ir žaidėjai, ir treneriai, ir medikai. Tik tie, kas nenuolat bendrauja klube tarpusavyje, išvengė viruso. Tarp tokių ir mūsų ekipos vadovas Gediminas Navikauskas“, – tikino treneris.

Superlygos turnyro lentelėje „Budivelnyk“ su 2 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais kol kas dalijasi 6-7 vietomis, o pirmauja visus 8 laimėjimus turintis „Kyiv Basket“ klubas.

– Kaip jaučiatės šiuo metu? – lrytas.lt paklausė Kijeve bute saviizoliacijoje esančio V.Chomičiaus.

– Viskas tvarkoje. Nėra jokių simptomų, apie kuriuos dažniausiai kalbama, kai susergama koronavirusu: gal tik vieną dieną perštėjo gerklę ir viskas. Nei temperatūros, nei silpnumo.

Žinoma, nejaučiu kvapų, skonio receptoriai yra sutrikę. Bet tai viskas.

Žinote, man visą gyvenimą baisiausia liga buvo sloga – ji tiesiog kankina mane: per tuos pasiplaukiojimus bet kokiu oru savaitę bėga nosis, savijauta bloga, silpnumas.

Šiuo atveju, ačiū Dievui, liga manęs neprispaudė, jaučiuosi gerai. Jau savaitę sėdžiu vienas tarp keturių sienų, prašysiu, kad darytų man testą, gal pasisekė pagyti.

– Esate Ukrainoje vienas be šeimos?

– Taip. Anksčiau, kai dirbau Ukrainoje, sugebėdavau ir padirbti, ir pas šeimą sugrįžti – juk lėktuvu tik gera valanda skrydžio iki Lietuvos.

O dabar to nėra – visur viskas uždaryta, tad ir šeima negali pas mane atvykti. Juokiuosi, kad ir maistas baigiasi namie – lyg pagalvojęs apie virusą parduotuvėje kaip reikiant apsipirkau, net rankos skaudėjo nešant maišuose visą tą maistinį turtą, o dabar jau beveik nieko neliko.

Tad liga turi trauktis, nes man reikia į parduotuvę (juokiasi).

– Jūsų komanda sunkokai startavo Superlygos čempionate. Kodėl?

– Sėdėdamas savaitę namie peržiūrėjau nemažai Ukrainos čempionato mačų ir galiu pasakyti, kad sėkmingiau kovoja tie klubai, kurie pradėjo pasirengimą anksčiau, susirinko geresnius Ukrainos žaidėjus ir labai atsakingai rinkosi legionierius.

Kita dalis ekipų susižėrė pas save tuos, kas liko, net ir laiko neturėjo gerai išanalizuoti užsieniečių žaidimo pliusų ir minusų.

Todėl Superlygoje yra 4 klubai, kurie atrodo šiek tiek geriau už likusias septynias komandas. Bet manau, kad ateis laikas, kai tiek mano, tiek ir kitų ekipų krepšininkai susižais ir tas skirtumas mažės. Bet dabar „Budivelnyk“ gero žaidimo formulė ir vėl atidedama kelioms savaitėms.

– Stebite Kauno „Žalgirio“ pasirodymą Eurolygoje? Kaip jums toks įspūdingas startas?

– Taip, žinoma, kad žiūriu, matau rungtynes. Keisti tie Lietuvos sirgaliai: kai pralaimi komanda – kalba, kad dar bus šventė ir mūsų gatvėje, kai laimi keliais taškais – kodėl tiek mažai.

Noriu prisiminti 1999-uosius, kai žalgiriečiai triumfavo Eurolygoje – tuomet pradžia buvo sunki, po to sekė pergalės 1-2 taškų skirtumu.

Kaip paaiškėjo, triuškinimai nėra svarbiausi krepšinyje – svarbu tik pergalė. Kaip ir dabar LKL čempionate žaidžia Kėdainių „Nevėžis“ – puiki gynyba ir vertas puolimas, kuris padeda laimėti rungtynes bent vieno taško skirtumu.

Šiai dienai „Žalgiris“ Eurolygoje žygiuoja individualaus krepšininkų meistriškumo dėka, o anksčiau tai buvo Šarūno Jasikevičiaus vizija. Kaip sakoma – kaip juda dirigento batuta rankose, taip ir orkestras groja.

Galbūt žalgiriečiai nežaidė prieš itin galingus varžovus, tačiau tai nesumenkina tiek trenerio, tiek ir krepšininkų nuopelno – komanda eina pergalių keliu.

Šio sezono „Žalgiryje“ matome kitą strategiją, nei turėjo Š.Jasikevičius, tačiau tiek Šaro naujoji ekipa „Barcelona“, tiek ir kauniečiai žaidžia vis geriau.

Vadinasi, abi schemos pasiteisina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.