EUROLYGA 2023

Buvęs „Žalgirio“ žaidėjas jautriu laišku atsisveikino ir su krepšiniu, ir su karjera

Trumpai Kauno „Žalgirio“ krepšinio ekipai atstovavęs 29-erių amerikietis Maalikas Waynsas netikėtai nutarė baigti krepšininko karjerą. Jo apsisprendimą lėmė įsisenėjusios traumos, kurios neleido žaidėjui tobulėti.

 Maalikas Waynsas baigė karjerą.<br>AFP/Scanpix.com nuotr. 
 Maalikas Waynsas baigė karjerą.<br>AFP/Scanpix.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2020, 9:42 AM

Žaidėjas su sportu atsisveikino parašydamas jautrų laišką krepšiniui ir sau pačiam.

„Gerbiamas krepšini, ačiū už viską, ką padarei dėl manęs. Ačiū už visas suteiktas galimybes, už visas pažintis, kurias užmezgiau per savo kelionę.

Ačiū ir už tuos iššūkius, nesėkmes, sunkius momentus ir skausmo ašaras. Tau paskyriau visą savo gyvenimą. Atidaviau tau visas savo dienas.

Kartais net dėl kelio skausmų negalėdavau vaikščioti, o kad galėčiau išbėgti ant parketo bei žaisti bent 60 proc. savo galimybių, leisdavausi vaistus.

Niekam apie tai nesakiau ir visada bandžiau būti šypsotis. Ačiū už abiejų kelių operacijas. Ačiū ir už kaskart mano karjeros kelionę pristabdančias traumas, po kurių turėdavau viską pradėti iš naujo.

Aš paprasčiausiai dėkingas krepšiniui, nes tai vienintelis dalykas, kuris egzistavo mano gyvenime.

Visas tas pamokas išmokau, jos man padės naujame mano gyvenimo kelyje. Ta kelionė pareikalavo daug psichologinių iššūkių.

Tačiau buvo verta jį eiti. Aš esu dėkingas už viską, ką man pavyko pasiekti krepšinyje. Tačiau atėjo laikas eiti į priekį“, – parašė M.Waynsas.

M.Waynsas „Žalgirį“ papildė 2014-ųjų vasarą, bet dėl traumos oficialiose rungtynėse taip ir ir nedebiutavo. Jis atsigulė ant operacinio stalo ir po to pasitraukė iš kauniečių komandos.

Per karjerą 185 cm ūgio įžaidėjas spėjo sužaisti 56 rungtynes NBA, o praėjusį sezoną jis rungtyniavo Minsko „Cmoki“ ekipoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.