EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo serbėms Lietuvos rinktinės strategas prisipažino – jis ir baigiantis mačui dar tikėjo pergale

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Europos čempionato atrankos rungtynėse Stambule 71:82 (14:14, 13:25, 22:27, 22:16) turėjo pripažinti Serbijos rinktinės pranašumą.

 Mantas Šernius<br>G.Šiupario nuotr.
 Mantas Šernius<br>G.Šiupario nuotr.
Santa Okockytė ir rinktinės treneris Mantas Šernius<br>fiba.com nuotr.
Santa Okockytė ir rinktinės treneris Mantas Šernius<br>fiba.com nuotr.
 Mantas Šernius<br>G.Šiupario nuotr.
 Mantas Šernius<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 13, 2020, 6:33 AM

Varžovės rungtynes pradėjo spurtu 5:0, o pirmuosius taškus lietuvėms sužaidus tris minutes pelnė Kamilė Nacickaitė. Ketvirčio pabaigoje lietuvėms pavyko priartėti ir išlyginti rezultatą.

Antrajame kėlinyje serbės po taiklių tolimų metimų surengė spurtą 17:0 ir grėsmingai nutolo, o po pirmos rungtynių pusės komandas skyrė 12 taškų (27:39).

Trečią ketvirtį vėl sėkmingiau pradėjo varžovės, pelniusios keturis taškus be atsako. Sėkminga atkarpa atsakė ir lietuvės bei sumažino deficitą iki dešimties taškų (41:51), o Gabija Meškonytė pelniusi dvitaškį su pražanga – iki vienženklio (44:51). Kėlinio pabaigoje varžovės vėl spurtavo ir padidino skirtumą (44:64).

Manto Šerniaus auklėtinės nenuleido rankų ir vėl sugebėjo priartėti (58:68), tačiau varžovės kontroliavo rungtynių eigą ir iškovojo trečią pergalę atrankos turnyre.

LIETUVA: Laura Juškaitė ir Gabija Meškonytė po 15 tšk., Eglė Šikšniūtė ir Gintarė Petronytė po 9 tšk.

SERBIJA: Aleksandra Crvendakič 19 tšk., Sonja Vasič 15 tšk., Yvonne Anderson 13 tšk.

Lietuvės pirmose E grupės rungtynėse namuose 108:43 įveikė Albaniją, o išvykoje 51:74 turėjo pripažinti Turkijos ekipos pranašumą.

Į finalinį Europos moterų krepšinio čempionato etapą pateks visų grupių nugalėtojos ir penkios geriausios komandos užėmusias antrąsias vietas grupėse.

„Pirmiausia, aišku, reikia pasveikinti Serbijos rinktinę su šia pergale, džiaugiuosi, kad keturis kėlinius rodėme charakterį, kuris mums vis padėjo sugrįžti į rungtynes. Moterų krepšinyje penkiolika taškų yra niekas ir likus penkioms minutėms iki rungtynių pabaigos vis dar tikėjau pergale.

Džiaugiuosi, kad žaidė praktiškai visos krepšininkės. Jaučiau labai didelį palaikymą nuo suolo ir aikštelėje buvo tinkamas susikaupimas, bet serbių patirtis – daug sužaistų čempionatų, daug svarbių rungtynių – dėl to jos lemiamu momentu sumetė sunkius metimus, kas buvo mūsų planuota rizika, tačiau šioje vietoje mums tikrai nepavyko.

Jos pataikė, mes galėjome geresniu procentu pataikyti ir galbūt viskas būtų pakrypę į kitą pusę.

Labai džiaugiuosi taip pat ir Justės Jocytės pasirodymu, tikrai penkiolikos metų krepšininkė, nors ir turėdama čiurnos skausmus, sukandus dantis šiandien davė apčiuopiamos naudos, ypač sunkiais momentais.

Tai yra krepšininkė, kuri ateityje padės moterų rinktinei ir tikrai ji buvo šviesulys šiandienos rungtynėse“, – teigė vyriausiasis Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris Mantas Šernius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?