EUROLYGA 2023

G. Žiemelis keičia „Siemens“ arenos pavadinimą: toliau seks naujojo krepšinio klubo atsiradimas?

Aviacijos verslo grupės „Avia Solutions Group“ akcininkas ir valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis baigia Vilniaus „Siemens“ arenos įsigijo procedūras. Sostinės areną nusipirko jo valdoma bendrovė „DG21“.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
„Siemens“ arena turės naują pavadinimą<br> facebook.com nuotr.
„Siemens“ arena turės naują pavadinimą<br> facebook.com nuotr.
Vilniuje<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniuje<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Avia Solutions Group“ (ASG) valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Avia Solutions Group“ (ASG) valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 11:57 AM, atnaujinta Nov 18, 2020, 2:08 PM

G.Žiemelis savo facebook paskyroje pasidalino 2004 metais pastatytos arenos nuotrauka ir parašė: „Vilnius turi tris geriausiai atpažįstamus pastatus: pilį, didžiausią prekybos centrą ir sporto areną. Vienas iš jų netrukus gaus ASG pavadinimą. Beje, pilis jau turi mano vardą.“

Nors sostinės krepšinio sirgaliai jau gerus 16 metų buvo pripratę prie „Siemens“ arenos pavadinimo, Lietuvos verslininkas parodė vizualinę 12 tūkst. žmonių talpinančios arenos nuotrauką, kurioje jau puikuojasi kitas pavadinimas – „Avia Solutions Group“ vardas.

Būtent toks ir bus naujasis reprezentacinės sostinės arenos pavadinimas.

2004 metais statyta arena tuomet kainavo 25 mln. JAV dolerių.

Jau ne vienerius merus „Siemens“ arenoje rungtyniauja Vilniaus „Rytas“, kitą savaitę šioje arenoje vyks Europos krepšinio čempionato atrankos etapo langas, kuriame žais Lietuvos, Belgijos ir Danijos rinktinės.

Vienas turtingiausių Lietuvos žmonių G.Žiemelis vasarą įsigijo Vilniaus „Siemens“ areną bei Panevėžio „Cido“ areną koncesijos sutartimi valdančią įmonę, taip pat bilietų platinimo bendrovę „Tiketa“.

Kaip pranešė portalo 24sek.lt žurnalistas Donatas Urbonas, G.Žiemelio ėjimas susijęs ir su ambicijomis Vilniuje valdyti krepšinio komandą.

Tiesa, verslininkas 2019–2020 m. sezoną buvo įvardijamas kaip galimas Vilniaus „Ryto“ pirkėjas. Panašu, kad šis sandoris neįvyks, mat verslininkas sostinėje ruošiasi kurti visiškai naują krepšinio darinį.

G.Žiemelio turtas, 2019 m. duomenimis, yra vertas 630 mln. eurų.

G.Žiemelis bendraudamas su portalu lrytas.lt yra teigęs, kad ketina įsigyti „pigios“ NBA komandos akcijų. Tai, anot verslininko, būtų ne žaislas, o verslas.

Jis skaičiavo, kad toks pirkinys galėtų atsieiti apie 700 mln. JAV dolerių. Anot verslininko, komandą įsigyti jis galėtų per penkerius metus. G.Žiemelis sakė, kad pigiausias NBA klubas – „New Orleans Pelicans“, jis kainuoja apie 1 mlrd. dolerių.

Verslininkas pasidalijo ir savo vizija, kaip tai galėtų būti: reikėtų pastatyti didelę areną, įsigyti porą krepšinio žvaigždžių, kiti žaidėjai neturėtų būti brangūs, taip pat reikėtų samdyti trenerį Šarūną Jasikevičių.

Tai, anot G.Žiemelio, leistų pakelti bilieto kainą ir taip uždirbti. Pelno būtų ir iš suvenyrų pardavimo.

„Yra algoritmas, ką reikia daryti – statai didesnę areną, perkeli į kitą miestą, nusiperki dvi žvaigždes, pasiimi Š.Jasikevičių treneriu.

Žvaigždės pritraukia žiūrovus, jos leidžia surinkti daugiau pajamų iš bilietų. Tada arenoje dar padarai trendą – kibernetinio sporto“, – sakė G.Žiemelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.