EUROLYGA 2023

R. Kurtinaičio klubas paslydo ir su „Uniks“ klubu – tikino, kad į Kazanę vyko laimėti

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ VTB Jungtunėje lygoje visą mačą vijosi šeimininkus, tačiau galiausiai krito 76:83 (17:25, 17:16, 20:18, 22:24) nuo Kazanės „Uniks“ ekipos. Tai jau buvo penktoji Rimo Kurtinaičio kariaunos nesėkmė per 8 dvikovas, o Kazanės atstovai iškovojo trečiąją pergalę per penkis mačus.

Rimas Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>V.Balkūno nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>bckhimki.com nuotr.
Rimas Kurtinaitis.<br>bckhimki.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 22, 2020, 2:46 PM

„Uniks“ visą laiką turėjo vienženklę persvarą, kol galiausiai ketvirtame kėlinyje „Chimki“ neišlygino rezultatą 65:65. Nots Tatarstano klubas ir vėl buvo pabėgęs 75:69, Maskvos srities klubas pasivijo 73:75.

Tačiau po to sekė Sergejaus Monios pražanga, kai varžovai pelnė du taškus su bauda, po kurios „Chimki“ jau neatsitiesė.

Lemiamu momentu svečiams nekrito tritaškiai. Iš viso „Chimki“ pataikė vos 6 tolimus metimus iš 30. Tuo tarpu „Uniks“ mėtė taikliau – įkrito 11 tritaškių iš 26.

Po šios dvikovos R.Kurtinaičio klubas rengiasi ketvirtadienio akistatai Eurolygoje – „Mercedes“ arenoje maskviečiai susigrums taip pat ne itin sėkmingai turnyre kovojančia Berlyno ALBA.

„Norėčiau pasveikinti „Uniks“ su pergale, jie gerai kovojo ir sėkmingai pradėjo rungtynes. Manau, mačo pabaigoje tiek vienas, tiek kitas klubas laimėti galėjo procentais 50 prieš 50. Tačiau mums nepasisekė su paskutiniaisiais metimais.

Turėjome bėdų su tritaškiais, nors klube daug snaiperių. Bet šį kartą jie niekaip negalėjo pataikyti – tai ir buvo mūsų kertinė pralaimėjimo priežastis. Mes nusileidome labai gerai ekipai išvykoje, nors planavome nugalėti.

Visada į Kazanę vykstame laimėti. Dabar nenoriu kalbėti apie atskirtus žaidėjus. Kai mes laimime – laimi visi kartu, kai pralaimime – pralaimime visi.

Paprasčiausiai mums neužteko rungtynėse aktyvumo – juk per savaitę žaidėme jau trečią akistatą. Vis dėlto, mums neužteko tos sportinės sėkmės su „Uniks“, nors ir sužaidėme ne geriausią mačą“, – po rungtynių sakė „Chimki“ treneris R.Kurtinaitis.

Kazanės komandai 21 tašką pelnė I.Canaanas, 20 – Jamaras Smithas, 14 – Johnas Brownas (8 atk. kam.), 11 – P.Antipovas, 10 – Jordanas Morganas (9 atk. kam.).

„Chimki“ 16 taškų surinko Aleksejus Švedas (6/10 dvit., 0/7 trit., 7 atk. kam., 11 rez. perd.), po 15 – Jordanas Mickey ir G.Monroe (8 atk. kam.), po 10 – J.Jerebko bei E.McCollumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.