EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertai įvertino D. Maskoliūno sprendimą į rinktinę nepakviesti rezultatyviausio LKL žaidėjo

Naujausias Utenos „Juventus“ komandos papildymas Vaidas Kariniauskas yra rezultatyviausias Lietuvos krepšinio lygos žaidėjas, tačiau kvietimo į Dariaus Maskoliūno treniruojamą šalies rinktinę, kuri artimiausią savaitgalį tęs kovas atrankoje į Europos čempionatą, įžaidėjas nesulaukė. Portalas lrytas.lt pabandė išsiaiškinti, kaip šį sprendimą vertina šalies krepšinio žmonės.

 Krepšinio ekspertai įvertino D. Maskoliūno sprendimą į rinktinę nepakviesti rezultatyviausio LKL žaidėjo.<br> lrytas.lt montažas.
 Krepšinio ekspertai įvertino D. Maskoliūno sprendimą į rinktinę nepakviesti rezultatyviausio LKL žaidėjo.<br> lrytas.lt montažas.
Žydrūnas Urbonas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žydrūnas Urbonas.<br>V.Skaraičio nuotr.
 R.Paulauskas.<br>LKL/BNS nuotr.
 R.Paulauskas.<br>LKL/BNS nuotr.
Algirdas Brazys<br>G.Bitvinsko nuotr.
Algirdas Brazys<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vaidas Kariniauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Kariniauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Kariniauskas.<br>Indrė Pix. nuotr.
Vaidas Kariniauskas.<br>Indrė Pix. nuotr.
Vaidas Kariniauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Kariniauskas.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Kariniauskas.
Vaidas Kariniauskas.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 25, 2020, 7:38 PM

2016-ųjų metų vasarą 27-erių 199 cm ūgio krepšininkas pirmą kartą apsivilko Lietuvos vyrų rinktinės marškinėlius. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse gynėjas sužaidė penkerias rungtynes, per jas aikštėje praleisdamas po 8,5 minutes, pelnydamas po 2 taškus ir rinkdamas 0,8 naudingumo balo.

Tiesa, abejonės virš krepšininko galvos pakibo ne tik dėl blankaus pasirodymo aikštėje, bet ir dėl jo veiksmų už arenos ribų.

Jono Kazlausko rinktinėje V.Kariniauskas nebuvo pats mėgstamiausias komandos žaidėjas, jis sulaukė veteranų kritikos strėlių, maža to, krepšininko išvyką į olimpiadą gaubia ir daugiau įvairių gandų, susijusiu su jo elgesiu.

Po debiuto rinktinėje V.Kariniauskas išvyko žaisti į Graikiją, Italiją, Rumuniją, kol galiausiai grįžo į Panevėžio „Lietkabelį“.

Tačiau tuomet Lietuvoje iškilo lažybų skandalas, kurio epicentre atsidūrė tas pats V.Kariniauskas.

Tiesa, krepšininkui pavyko įrodyti, kad purvais jis buvo apmėtytas neteisingai. Nepaisant to, jam tai kainavo vietą Panevėžio klube, o jo karjera ir vėl pakrypo svetur.

Reikia pabrėžti, kad tuo metu ir pati Lietuvos krepšinio federacija turėjo gana aršią poziciją dėl V.Kariniausko, kuomet delsė išduoti paleidžiamąjį raštą Graikijos klubui.

Nepaisant to, 2020 m. vasarą V.Kariniausku patikėjo Kėdainių „Nevėžis“, o pats žaidėjas ne žodžiais, bet darbais įrodė, ko yra vertas.

18,6 taško, 3,4 atkovoto kamuolio, 7 rezultatyvūs perdavimai ir 20,2 naudingumo balai.

Tokią statistiką Kėdainių klube demonstravo V.Kariniauskas, kuris sulaukė „Juventus“ kvietimo.

Įžaidėjas yra rezultatyviausias lygos krepšininkas, antras pagal rezultatyvius perdavimus ir trečias pagal naudingumo balus. Vis dėlto kvietimo į rinktinę, kurioje įžaidėjo grandį sudarys Mantas Kalnietis, Augustas Marčiulionis, ir Šarūną Vasiliauską pakeitęs Arnas Velička, jis nesulaukė.

„Krepšinis yra ne bėgimas, ne plaukimas, kur sportinė forma išreiškiama sekundėmis. Manau, kad tai yra žaidėjų ir trenerių vertinimas pagal tai, kaip vieni tinka kitiems. Nieko nuostabaus, kad buvo pasirinkti kiti variantai. Vaidas įvertinimą gavo, kai persikėlė į sąlyginai stipresnę komandą“, – situaciją portalui lrytas.lt komentavo 49-erių krepšinio specialistas Rūtenis Paulauskas.

Jam iš dalies antrino ir treneris Algirdas Brazys, kuris nenustebo, kai rinktinės sąraše nepamatė V.Kariniausko pavardės.

„Man teko jį treniruoti „Lietkabelio“ komandoje, tačiau rinktinės sąrašuose jo nepasigedau.

Gal ir yra kažkokios povandeninės srovės, praeities nuoskaudos, tačiau, jei žaidėjas demonstruoja puikų žaidimą, viskas turėtų būti pamiršta. Bet nemanau, kad čia slypi atsakymas, kodėl jo nėra rinktinėje. Jei jis bus nusipelnęs atstovauti rinktinei, jis joje anksčiau ar vėliau bus.

Nepaisant to, nemanau, kad jo žaidimo stilius yra tinkamas šiai rinktinei. Bus įdomu, kaip jis atrodys Utenos komandoje. Jis puikiai tiko Kėdainiuose, tačiau nereiškia, kad jis taip pat žais ir kitoje komandoje. Vaidas turės progą įrodyti tikrąją savo vertę“, – pasakojo 58-erių A.Brazys.

Krepšinio specialistams antrino ir naujasis įžaidėjo treneris 44-erių Žydrūnas Urbonas.

„Juventus“ strategas į savo komandą „Nevėžio“ atakų organizatorių pasikvietė tam, kad, kaip pats sako, turėtų „dešinę ranką“ aikštelėje, tačiau kalbėdamas apie V.Kariniausko galimybes rinktinėje Ž.Urbonas buvo kuklus.

„Manau, kad Vaidui neužtenka sužaisti 7-8 rungtynių. Jam reikia gero, kokybiško sezono. Nebūtinai tapti rezultatyviausiu ar daugiausiai perdavimų atliekančiu žaidėju, bet demonstruoti užtikrintumą tiek gynyboje, tiek puolime.

Tuomet jis turės galimybių pretenduoti į rinktinės sąrašą. Be to, V.Kariniauskas yra gana aiškus krepšininkas, tad D.Maskoliūnas šįkart pasirinko išbandyti jaunus žaidėjus“, – lrytas.lt kalbėjo Ž.Urbonas.

Lietuvos rinktinės žaidimą galėsime įvertinti jau šį savaitgalį. Lapkričio 27-ąją lietuviai „Siemens“ arenoje kausis su Danijos rinktine, o lapkričio 29-ąją sieks revanšo prieš pirmame rate antausį skėlusią Belgiją.

Lietuvos krepšininkai C grupėje užima antrąją vietą, tiesa, ją dalijasi su Čekijos ekipa.

Šios rinktinės yra iškovojusios po vieną pergalę ir patyrusios po vieną pralaimėjimą. Pirmoje vietoje žengia Belgija, kuri iškovojo dvi pergales. Grupės dugne – pergalės skonio dar nepajutusi Danija.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtis:

Mantas Kalnietis, Krasnodaro „Lokomotiv“;

Arnas Velička, Reimso „Champagne Basket“;

Augustas Marčiulionis, Vilniaus „Rytas“;

Tomas Dimša, Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“;

Mindaugas Girdžiūnas Vilniaus „Rytas“;

Jonas Mačiulis, Atėnų „AEK“;

Mindaugas Kuzminskas, Krasnodaro „Lokomotiv“,

Deividas Gailius, Bonos „Telekom Baskets“;

Eimantas Bendžius, Sasario „Dinamo“;

Marekas Blaževičius, Kauno „Žalgiris“;

Laurynas Birutis, Santjago de Kompostelos „Obradoiro Monbus“;

 Martynas Echodas, Vilniaus „Rytas“;

Regimantas Miniotas, Prienų „CBet“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.