EUROLYGA 2023

Nigerijos šaknų kratęsis B. Adebayo dėkojo mamai – pasirašęs 163 mln. dolerių sutartį nupirko namą

NBA vicečempionė „Miami Heat“ komanda po sezono pabaigos nutarė parengti nevaikišką kontraktą Orlando „burbule“ įspūdingai žaidusiam Bamui Adebayo. Ir krepšininkas sutiko padėti parašą po sutartimi, pagal kurią jis per penkerius metus gaus 163 mln. JAV dolerių.

Bamas Adebayo pasirašė naują penkerių metų sutartį su „Miami Heat“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Bamas Adebayo pasirašė naują penkerių metų sutartį su „Miami Heat“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Bamas Adebayo pasirašė naują penkerių metų sutartį su „Miami Heat“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Bamas Adebayo pasirašė naują penkerių metų sutartį su „Miami Heat“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2020, 10:33 AM

Bet tai dar ne galutinė suma – jei 23 metų žaidėjas taptų naudingiausiu lygos žaidėju per ateinančius du sezonus, jo kontrakto suma padidėtų iki 196,5 mln. dolerių.

206 cm ūgio amerikietis, turintis Nigerijos šaknų iš tėvo pusės, visą karjerą žaidžia Majamyje, kurią papildė 2017-aisiais. Naujokų biržoje jis savo pavardę išgirdo 14-uoju šaukimu.

Aukštaūgis pastarąjį sezoną per 34 minutes metė po 15,9 taško, atkovojo 10,2 kamuolio, blokavo 1,3 metimo ir atliko 5,1 rezultatyvaus perdavimo.

Vos tik pasirašęs kontraktą B.Adebayo nutarė pradžiuginti savo sėkmę mamą. Jis gimtadienio proga jai nupirko namą.

„56 metai laukimo“, – apie dovaną mamai Marilyn Blount instagrame parašė krepšininkas. Teigiama, kad namo kaina yra apie 300 tūkst. JAV dolerių.

Edrice'as Femi „Bam“ Adebayo dar prieš kovas burbule iš pusbrolio skambučio sužinojo, kad birželį mirė jo tėvas Johnas Adebayo Nigerijoje.

„Mano tėvas mirė, bet aš niekada su juo nebuvau kalbėjęs kaip sūnus su tėvu“, – sakė B. Adebayo leidiniui „The Undefeated“.

„Jis buvo šalia, kai buvau mažas, o tada mano mama persikėlė į Šiaurės Karoliną. Taigi, jis nutolo nuo manęs. Aš tikrai negaliu jam atleisti už daugybę dalykų. Bet vis dėlto jis davė man gyvybę, todėl dabar neatsisakau jo pavardės“.

Nigerijoje sekamas šio krepšininko pasirodymas, nes tai viena iš puikiausių galimybių reklamuoti pačią šalį – valstybėje su pasidydžiavimu kalbama, kad B.Adebayo yra iš Nigerijos.

„Žmonės Nigerijoje jaudinasi dėl Adebayo“ , – telefonu skambindamas iš Nigerijos sakė buvęs NBA agentas Ugo Udezue, kuris yra Afrikoje įsikūrusios „AFA Sports“ sportinės aprangos kompanijos steigėjas.

„Daugelis žmonių nežinojo apie jį prieš sezoną, tačiau dabar žino. Dabar laikraščiai mirga pranešimais „Bam“, „Bam iš Nigerijos“, „puikusis Bam“, – kalbėjo U.Udezue.

B.Adebayo labai ilgai nenorėjo pripažinti savo Nigerijos šaknų, nes jo tėvas visiškai jo neauklėjo.

7 metų B.Adebayo ir jo motina Marilyn Blount iš Niujorko persikėlė į nedidelį miestą Šiaurės Karolinoje. Ten jaunasis Bamas nusistatė prieš savo tėvo pavardę.

„Jaučiuosi taip... Na, aš neturėjau tėčio“, – sakė B.Adebayo dienraščiui „The Undefeated“. – Nenorėjau žinoti nieko apie tėvo gimines.

Aš dėl jo turėjau rimtų problemų vaikystėje. Kadangi aplink mane tiek maži, tiek penkiolikmečiai turėjo įprastus vardus, tokius kaip Williamsas, Bennettas, jūs turėtumėte suprasti kaip žiūrima į vardą Bamas ir pavardę Adebayo. Visi sakė – „o, tu afrikietis“. Juk tai buvo ne didmiestis, o provincialus miestelis.“

„Aš savęs klausiau: žmogau, to Adebayo mano gyvenime nebuvo. Koki velnio aš turiu jo pavardę“, – piktinosi vaikystėje dabartinė NBA žvaigždė. Kai vaikinui suėjo 16 metų, jis vis dėlto sutiko su savo pavarde dokumentuose ir net pasižvalgė į gimines, kurios turi tokią pačia pavardę, kaip ir jis.

B.Adebayo planavo pirmą kartą vykti į Nigeriją šią vasarą kaip stovyklos „Krepšinis be sienų“ Afrikoje ambasadorius. Tačiau COVID-19 sujaukė tuos planus.

„Norėjau į Nigeriją“, – sakė B.Adebayo. – Aš visada norėjau pamatyti tą vietą. Gal galęčiau ten būti karaliumi, gal galėčiau ten pasistatyti dvarą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.