EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ varžovas – absoliutus Europos taurės autsaideris „Giants“

Nors Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai Europos taurės turnyre per septynerias rungtynes iškovojo vos vieną pergalę, jie vis dar turi geras galimybes patekti į „Top 16“ etapą. Tačiau dabar panevėžiečiai žais dvejas iš eilės rungtynes, kurių pralaimėti negalima. Pirmasis žūtbūtinis mūšis laukia trečiadienį, kai „Lietkabelis“ išvykoje susirems su pergalių dar neturinčia Antverpeno „Giants“ komanda.

„Lietkabelis“ šį sezoną vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo žaisdamas namie su „Giants“ krepšininkais.<br>Twitter nuotr.
„Lietkabelis“ šį sezoną vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo žaisdamas namie su „Giants“ krepšininkais.<br>Twitter nuotr.
„Lietkabelis“ šį sezoną vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo žaisdamas namie su „Giants“ krepšininkais.<br>Twitter nuotr.
„Lietkabelis“ šį sezoną vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo žaisdamas namie su „Giants“ krepšininkais.<br>Twitter nuotr.
„Lietkabelis“ šį sezoną vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo žaisdamas namie su „Giants“ krepšininkais.<br>Twitter nuotr.
„Lietkabelis“ šį sezoną vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo žaisdamas namie su „Giants“ krepšininkais.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2020, 3:16 PM

Ko reikia „Lietkabeliui“?

C grupėje kelialapius į kitą etapą užsitikrino dvi komandos: Bolonijos „Virtus“ (laimėjo visas 7 rungtynes) ir Krasnodaro „Lokomotiv“ (6 iš 8). Turėtų atsitikti kažkas neįtikėtino, kad į „Top 16“ etapą nepatektų trečiąją vietą užimantis „Monaco“ (4 iš 6).

Dėl ketvirtosios vietos kovoja „Andorra“ (3 iš 6) ir Panevėžio „Lietkabelis“ (1 iš 7). Visas 8 rungtynes pralaimėjęs ir paskutinę šeštąją vietą užimantis Antverpeno „Giants“ nebeturi aritmetinės galimybės pratęsti sezoną po Naujųjų metų.

Devintajame ture šį trečiadienį numatytos dar dvejos rungtynės. „Monaco“ priims „Virtus“, „Andorra“ – „Lokomotiv“.

Iš pirmo žvilgsnio, „Lietkabelio“ padėtis vos ne beviltiška. Tačiau iš tikrųjų, Panevėžio krepšininkams nereikia sukurti stebuklo, kad pavytų Andoros komandą.

Tą galima padaryti per dvejas artimiausias rungtynes, kuriose „Lietkabelis“ žais svečiuose su „Giants“ ir savo aikštėje su „Andorra“. Tiesa, Andoros ekipa reikia atsiskaityti didesniu nei 10 taškų skirtumu – tokiu skirtumu panevėžiečiai pralaimėjo Andoroje.

„Lietkabelis“ dar žais nukeltas rungtynes su „Monaco“ (gruodžio 18 dieną namie). Tuo tarpu Andoros krepšininkams, neskaitant dvikovos su „Lietkabeliu“, liko trejos rungtynės su trimis lyderiais.

Į Lietuvą vyko dukart

„Lietkabelis“ šį sezoną vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo žaisdamas namie su „Giants“ krepšininkais. Spalio pabaigoje Panevėžio komanda svečius iš Belgijos pranoko 80:73.

Per tas rungtynes „Lietkabelyje“ rezultatyviausiai žaidė Gytis Masiulis (26 taškai ir 10 atkovotų kamuolių), kuris buvo pripažintas naudingiausiu turo krepšininku, Paulius Valinskas (17) ir vienintelį kartą dviženklį taškų skaičių surinkęs Troy Barniesas (11).

Svečių komandoje pasižymėjo Speedy Smithas (15), Ibrahima Faye (14) ir Vincentas Kestelootas (12).

„Giants“ sezono lyderių sąraše yra senegalietis I.Faye (15,6 tšk., 6,8 atk.kam.) bei trys amerikiečiai S.Smithas (14 tšk., 6 rez.perd., 5,5 išpr.praž.), Stephaunas Branchas (11 tšk., 5,2 atk.kam.) ir buvęs „Šiaulių“ puolėjas Davidas Dudzinski (9,1 tšk., 5,5 atk.kam.).

Du „Giants“ krepšininkai rudenį Lietuvoje viešėjo du kartus. V.Kestelootas ir Vrenzas Bleijenberghas į mūsų šalį buvo grįžę lapkričio pabaigoje, kai Belgijos rinktinė dalyvavo Europos pirmenybių atrankos turnyre.

Belgai, kurie yra atrankos turnyro C grupės lyderiai, Vilniuje sutriuškino Čekijos rinktinę, bet neprilygo Lietuvos komandai. Du „Giants“ krepšininkai vilkėdami rinktinės aprangą nesublizgėjo. V.Kestelootas per dvejas rungtynes pelnė 4 taškus, V.Bleijenberghas per pirmąsias rungtynes taškų nepelnė, o per mačą su lietuviais net nebuvo įleistas į aikštę.

Kas vyksta kitose grupėse?

Per aštuonis turus kelialapius į „Top 16“ etapą užsitikrino tik šešios komandos: Burgo „Jeunesse Laique“ (A grupė), Malagos „Unicaja“ (B grupė), Bolonijos „Virtus“, Krasnodaro „Lokomotiv“ (C grupė), Trento „Dolomiti Energia“ ir Las Palmo „Gran Canaria“ (D grupė).

Tarp išsprendusių pirmąją užduotį yra abi užsienio ekipos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkai: „Lokomotiv“ su Mindaugu Kuzminsku ir Mantu Kalniečiu bei „Gran Canaria“ su Tomu Dimša.

Tik „Virtus“ krepšininkai nepatyrė nė vienos nesėkmės. Jie iškovojo 7 pergales per 7 rungtynes. Po 6 iš 8 rungtynių laimėjo „Unicaja“, „Lokomotiv“, „Dolomiti Energia“ ir „Gran Canaria“, po 5 iš 7 – „Jeunesse Laique“ ir kelialapių dar neužsitikrinę, bet labai arti tikslo esantys Badalonos „Joventut“ (A grupė) ir „Levallois-Boulogne“ (B grupė).

Antverpeno „Giants“ nėra vienintelė pergalių neiškovojusi komanda. D grupėje visas 6 rungtynes pralaimėjo „Bursaspor“.

Visose grupėse dar liko dėl sveikatos krizės nukeltų rungtynių. A grupėje nesužaistos dvejos, B grupėje – vienerios, C grupėje – trejos, D grupėje – irgi trejos rungtynės, kurios turėjo vykti praėjusiuose turuose.

Belgijos lygoje – ramybė

Nors lapkričio mėnesį „Lietkabelio“ krepšininkai dėl sveikatos krizės tris savaites priverstinai ilsėjosi, jie Lietuvos lygoje jau žaidė aštuonerias rungtynes. Tuo tarpu Belgijos lygoje visos komandos nuo sezono pradžios žaidė vos septynerias rungtynes.

Vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje Belgijos lygos atidarymas keliskart buvo nukeltas tikintis epideminės padėties pagerėjimo. Tačiau epideminė padėtis šalyje nepagerėjo. Priešingai, Belgijos vyriausybė vienu metu netgi buvo uždraudusi rengti nacionalines sporto varžybas uždarose patalpose.

Nors dabar apribojimai sušvelninti, vis dar draudžiama į sales leisti žiūrovus. O klubai nenori rengti rungtynių be sirgalių ir laukia geresnių laikų. Pavyzdžiui, Alsto klubas prieš kelias savaites paskelbė, kad iki Naujųjų metų nežais namie, bet neatsisako žaisti svečiuose, o Lježo klubas dar lapkričio pradžioje išleido žaidėjus atostogauti ir pranešė, kad žais tik nuo 2021 metų sausio.

„Giants“ vienaip ar kitaip reikia žaisti tarptautines rungtynes, todėl Antverpeno klubui nėra prasmės atsisakyti žaisti Belgijos lygoje.

Tačiau joje sudėtinga rasti varžovų. „Giants“ nuo sezono pradžios žaidė vos dvejas rungtynes, per kurias pasiekė dvi pergales: lapkričio 6 dieną svečiuose nugalėjo Briuselio „Phoenix“ 91:86, gruodžio 6 dieną namie – Šarlerua „Spirou“ 82:79.

Per pastarąsias rungtynes Antverpeno ekipoje rezultatyviausiai žaidė V.Kestelootas (17 taškų), S.Smithas (12), V.Bleijenberghas (11), J.Jenkinsas ir D.Dudzinski (po 10).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.