EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo R. Kurtinaitis bedė į „Chimki“ bėdas: „Su tokiais skaičiais neįmanoma laimėti“

„Padarėme 16 klaidų, neįmanoma laimėti su tokiais skaičiais“, – po dar vienos nesėkmės kalbėjo Rimas Kurtinais.

Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2020, 11:04 PM

Penktadienį Eurolygoje lietuvio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ (2/11) komanda patyrė eilinį pralaimėjimą. Principinių varžovų dvikovoje „Chimki“ savo arenoje 87:96 (22:25, 21:27, 26:25, 18:19) nusileido Maskvos CSKA (10/3) krepšininkams.

Tai buvo jau ketvirtoji R.Kurtinaičio auklėtinių nesėkmė iš eilės ir 11-oji sezone. Po pralaimėjimo „Chimki“ klubas ir toliau išlieka absoliučiu Eurolygos autsaideriu. Visos kitos komandos turi iškovojusios bent 3 pergales.

„Pirmiausiai, tai noriu pasveikinti varžovus su geromis rungtynėmis. Jie kovėsi ir išlaikė koncentraciją visas 40 minučių. Jie pirmavo nuo dvikovos pradžios iki pačios pabaigos“, – po pralaimėjimo teigė „Chimki“ treneris iš Lietuvis.

Dvikova „Chimki“ krepšininkams prasidėjo šaltu dušu, o CSKA vos per kelias minutes šovė į priekį 9:0. Tačiau R.Kurtinaičio kariauna sugebėjo atsitiesti ir kėliniui baigiantis prisivyti varžovus. Vis tik antrajame kėlinyje CSKA diktavo žaidimo tempą ir ilsėtis komandos išėjo svečiams pirmaujant 52:43. Po pertraukos „Chimki“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vienženklio skaičiaus.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje po Grego Monroe taiklaus baudos metimo skirtumas siekė 5 taškus – 74:79. Tačiau daugiau priartėti CSKA neleido ir iškovojo pergalę, o prie to labiausiai prisidėjo rungtynėse siautėjęs Mike'as Jamesas. CSKA lyderis aikštėje praleido 32 minutes ir per jas pelnė 36 taškus. Jis taip pat dar atkovojo 9 kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 51 naudingumo balą.

„Kas liečia mūsų komandą, tai mes atidavėme daug jėgų, įdėjome daug energijos, bet atlikome kai kuriuos blogus sprendimus. Leidome jiems atkovoti 17 kamuolių puolime. Net nenoriu kalbėti apie 11 pramestų baudų metimų. Šie skaičiai pasako apie visas rungtynes.

Kiti dalykai nebuvo blogi. Vyrukai stengėsi sugrįžti į dvikovą ir buvo arti to, bet tuo metu mus pražudė klaidos ir rungtynių baigtis buvo aiški“, – teigė R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.