EUROLYGA 2023

Per 7 dienas triskart parklupdytas D. Kairys skėsčiojo rankomis: „Trūksta kvapo“

Vilniaus „Ryto“ (7/5) krepšininkai nuo sekmadienio iki šeštadienio sužaidė trejas rungtynes ir triskart paliko aikštę nuleidę galvą. Tragišką savaitę užbaigė pralaimėjimas 59:78 Panevėžyje „Lietkabeliui“ (7/2), kuris išstūmė vilniečius iš antrosios vietos LKL lentelėje.

 Donaldas Kairys skaičiuoja nesėkmes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Donaldas Kairys skaičiuoja nesėkmes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Donaldas Kairys skaičiuoja nesėkmes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Donaldas Kairys skaičiuoja nesėkmes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ atsigavo. <br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ atsigavo. <br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ atsigavo. <br>G.Šiupario nuotr.
N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ atsigavo. <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 12, 2020, 8:45 PM, atnaujinta Dec 12, 2020, 9:33 PM

Sekmadienį „Rytas“ svečiuose 45:92 pralaimėjo Kauno „Žalgiriui“, o antradienį namuose 81:85 nusileido Rygos VEF per FIBA Čempionų lygos E grupės trečiojo rungtynes.

Vilniečių treneris Donaldas Kairys po nesėkmės šeštadienį Panevėžyje skėsčiojo rankomis dėl žaidėjų fizinio pasirengimo.

„Puolimas pastas, buvome lėti, tiesiog pritrūkdavo kvapo, ir kai kuriais momentais aš tai suprantu dėl tam tikrų priežasčių, – sakė D.Kairys. – Bet ir taiklumas buvo labai prastas. Neįkritus keliems geriems metimams skirtumas švieslentėje yra didesnis negu turėtų būti.

Viskas susidėjo į vieną krūvą: ir gindamiesi nesusitvarkėme, ir puolant neįkrito metimai. Fizinis nuovargis persidavė psichologijai ir todėl įvyko toks lūžis.

Paskui mums dar pavyko truputį atsitiesti. Likus 4 min. dar buvome pakankamai arti – 12 taškų dar ne ta riba, kurios negalėtum išspręsti. Bet reikėjo geresnio žaidimo iš visų žaidėjų. Tiesiog nepadarėme to, ko reikėjo.“

Vilniečiai pataikė vos 3 iš 20 tritaškių ir prametė net pusę baudų (6 iš 12).

Nors aikštėje pasirodė po traumos grįžęs Andrew Goudelockas ir debiutavo koronavirusu sirgęs naujokas Ryanas Boatrightas, iš jų nebuvo jokios naudos.

„Nuovargis yra, nes turime tik tris didelius žaidėjus ir juos keisti nėra lengva. Tas pats ir su gynėjais: akivaizdžiai matosi, jog dalis jų nėra pasirengę žaisti – tas pats Boatrightas ar Goudelockas. Kiti žaidėjai tikrai stengėsi. Gal kovos dėl kamuolių ir nepralaimėjome, bet vis dėlto atidavėme per daug svarbių kamuolių, nes galėjome suvaldyti situaciją“, – kalbėjo D.Kairys.

Trūkstant žaidėjų vietą starto penkete gavo Augustas Marčiulionis, tačiau 18-metis įžaidėjas daro ir daug klaidų.

„Mes vis dar ieškome įžaidėjo po Demetriaus Jacksono išvykimo, todėl daug laiko gauna Augustas. Bet jam tai nėra lengva užduotis – pirmi metai LKL, jam tik 18 metų. Jis žaidžia tikrai neblogai, bet kartais daro daug klaidų ir tai kainuoja“, – sakė „Ryto“ treneris.

Nenado Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ įrodė, kad jau išgyveno koronaviruso ataką, dėl kurios LKL čempionate nerungtyniavo net 42 dienas, todėl dabar turi vytis tvarkaraščius LKL ir Europos taurės turnyre.

Iki Naujų metų panevėžiečiams teks sužaisti dar penkerias rungtynes, įskaitant dvikovą su „Rytu“ Vilniuje gruodžio 30 dieną.

„Parodėme puikią energiją ir gerą susitelkimą, labai gerai žaidėme gynėmės. Uždengėme „Ryto“ lyderius, puldami žaidėme protingai. Man svarbiausias dalykas – energija, kurią privalome išlaikyti ir toliau“, – sakė „Lietkabelio“ treneris.

N.Čanakas pripažino, kad jo užduotį palengvino vilniečių bėdos.

„Akivaizdu, kad „Rytas“ kenčia nuo traumų ir koronaviruso. Bet ir mes buvome tokioje padėtyje, tokie jau metai“, – teigė serbas.

Nauju „Lietkabelio“ lyderiu tampa naujokas 29 metų 210 cm ūgio puolėjas Džordže Gagičius, kuris surinko 19 taškų, pataikęs 8 iš 10 dvitaškių.

„Aš pažįstu Džordže labai gerai. Kartu su juo puolant atsiranda papildomų galimybių, nes stringant puolimui jis gali įmesti kamuolį po krepšiu. Dž.Gagičius yra žaidęs Serbijos rinktinėje, Eurolygoje, todėl jo įgūdžių arsenalas mums tikrai padės. Jam tik dar reikia įsibėgėti“, – kalbėjo N.Čanakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.