EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ varžovė – dėl traumų lyderius praradusi „Andorra“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkams Europos taurės grupės varžybose liko sužaisti dvejas rungtynes. Ar jos bus apskritai paskutinės šį Europos taurės sezoną, gali paaiškėti jau šį trečiadienį.

Andoros krepšininkai negali pasidžiaugti pergalių gausa.<br>Twitter nuotr.
Andoros krepšininkai negali pasidžiaugti pergalių gausa.<br>Twitter nuotr.
Andoros krepšininkai negali pasidžiaugti pergalių gausa.<br>Twitter nuotr.
Andoros krepšininkai negali pasidžiaugti pergalių gausa.<br>Twitter nuotr.
Andoros krepšininkai negali pasidžiaugti pergalių gausa.<br>Twitter nuotr.
Andoros krepšininkai negali pasidžiaugti pergalių gausa.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 16, 2020, 12:52 PM

Kad išsaugotų galimybę patekti į „Top 16“ etapą, Panevėžio komanda privalo namie įveikti didelių problemų turinčią „Andorra“ ekipą, kuri gruodžio pirmoje pusėje dėl traumų prarado du lyderius, o prieš kelionę į Lietuvą pralaimėjo dvejas rungtynes Ispanijos lygos autsaideriams.

„Lietkabelio“ padėtis

Abejos likusios rungtynės „Lietkabeliui“ bus paskutinės vilties mūšiai. Tačiau jei panevėžiečiai padarys viską, kas priklauso nuo jų – trečiadienį atsiskaitys su „Andorra“ ekipa didesniu nei 10 taškų skirtumu ir penktadienį nugalės „Monaco“ komandą – „Lietkabelio“ likimas paaiškės daug vėliau.

C grupėje, kurioje žaidžia „Lietkabelis“, jau paaiškėjo trijų kelialapių į „Top 16“ etapą savininkai. Tai – vienintelis visas rungtynes laimėjęs Europos taurės klubas Bolonijos „Virtus“ (laimėjo visas 8 rungtynes), Krasnodaro „Lokomotiv“ (7 iš 9) ir „Monaco“ (4 iš 7).

Dėl ketvirtojo kelialapio kovoja „Andorra“ (3 iš 7) ir „Lietkabelis“ (1 iš 8). Andoros krepšininkams liko trejos rungtynės, panevėžiečiams – dvejos.

Trečiadienį varžovai akis į akį susitiks Panevėžyje. „Lietkabelis“ šią savaitę savo aikštėje žais dar vienerias rungtynes – penktadienį su „Monaco“.

Tuo tarpu „Andorra“ dvejas paskutiniąsias rungtynes žais vėliau: gruodžio 22 dieną išvykoje su „Virtus“ ir gruodžio 29 dieną irgi svečiuose su „Monaco“.

Panevėžio krepšininkai aplenktų Andoros komandą vieninteliu atveju: jei laimėtų tarpusavio rungtynes didesniu nei 10 taškų skirtumu, po to nugalėtų Monako ekipą, o „Andorra“ pralaimėtų dar ir kitas dvejas rungtynes.

Pasidalino užkratu

Panevėžio komanda vienintelę pergalę Europos taurės turnyre iškovojo spalio antroje pusėje savo aikštėje prieš paskutinę vietą grupėje užimantį Antverpeno „Giants“ klubą.

Andoros krepšininkai irgi negali pasidžiaugti pergalių gausa. Jie nugalėjo tik abu grupės autsaiderius: du kartus – „Giants“ ir kartą – „Lietkabelį“.

Pirmąsiąs tarpusavio rungtynes, kurios vyko spalio 27 dieną, panevėžiečiai svečiuose pralaimėjo 66:76. „Lietkabelyje“ rezultatyviausiai žaidė Kyle‘as Vinalesas (23 taškai), Margiris Normantas (12) ir Marinas Maričius (11), „Andorra“ – Tysonas Perezas (16), Jeremy Senglinas (13), Haukuras Palssonas ir Davidas Jelinekas (po 9).

Atrodo, kad būtent per šias rungtynes krepšininkai „pasidalino“ koronavirusu. Po tarpusavio rungtynių abi komandos buvo priverstos izoliuotis ir į aikštę grįžo tik po trijų savaičių („Lietkabelis“ – lapkričio 18 d., „Andorra“ – lapkričio 19 d.).

„Andorra“ išretino traumos

Andoros krepšininkai neįveikė nė vieno iš trijų grupės favoritų. Arčiausiai tikslo andoriečiai buvo praėjusią savaitę, kai namie „Lokomotiv“ ekipai nusileido 100:106.

„Andorra“ grūmėsi iki paskutinių minučių, bet H.Palssono (21 taškas), Clevino Hannah (18) ir Oriolio Pauli (13) pastangas nubraukė svečių iš Kubanės amerikietiškas-lietuviškas legionas.

Per šias rungtynes „Andorra“ jau žaidė be geriausio šio sezono krepšininko Tysono Perezo. Iš Dominikonų Respublikos kilęs, bet šių metų lapkričio mėnesį Ispanijos rinktinėje debiutavęs 24-erių puolėjas gruodžio pradžioje patyrė sunkią traumą, dėl kurios į aikštę grįš tik po kelių mėnesių.

O praėjusį savaitgalį per Ispanijos lygos rungtynes „Andorra“ patyrė dar du nuostolius. Bent mėnesiui iš rikiuotės iškrito J.Senglinas ir Malikas Dime.

Du iš trijų susižeidusių žaidėjų buvo „Andorra“ puolimo lyderiai. Europos taurės turnyre T.Perezas įmesdavo 12,3 taško ir atkovodavo 5,5 kamuolio, J.Senglinas pelnydavo 11 taškų.

Kol jie nežais, dar didesnis krūvis teks kitiems pagrindiniams žaidėjams: islandui H.Palssonui (12 tšk.), čekui D.Jelinekui (10,3 tšk.), buvusiam Vilniaus „Ryto“ žaidėjui amerikiečiui C.Hannah (9 tšk., 3,4 rez.perd.), lenkui Tomaszui Gielo (7,4 tšk.).

Beje, sezonui prasidėjus pakviestas T.Gielo iš pradžių su Andoros klubu sudarė tik mėnesio sutartį. Tačiau komandą persekiojant traumoms, sutartis su lenku jau dukart buvo pratęsta.

Pralaimėjo autsaideriams

Ispanijos lygoje Andoros krepšininkai laimi kas antras rungtynes. Jie žaidė 12 kartų, iškovojo 6 pergales ir užima 11-ąją vietą. Tiesa, kelios aukščiau besirikiuojančios komandos – ranka pasiekiamos. Penkios ekipos, užimančios nuo šeštosios iki dešimtosios vietos, iškovojo 7 arba 8 pergales, bet žaidė daugiau rungtynių.

„Andorra“ pakilti galėjo jau praėjusią savaitę, bet penktadienį ir sekmadienį patyrė du pralaimėjimus žaisdama su lentelės apačioje esančiomis varžovėmis „Zaragoza“ ir San Sebastiano „Gipuzkoa“ komandomis.

Ypač apmaudu turėjo būti po kelionės į San Sebastianą, nes šio miesto komanda yra ACB lygos autsaiderė. Ji net po pergalės prieš svečius iš Andoros liko paskutinėje 19-ojoje vietoje.

Andoros komandoje per ACB lygos rungtynes naudingiausiai žaidžia C.Hannah (13,9 tšk., 4,1 rez.perd.), J.Senglinas (12 tšk.), H.Palssonas (9,4 tšk.) ir O.Pauli (7,5 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.