EUROLYGA 2023

Vargo vakarienė: apniukęs „Rytas“ tik rungtynių pabaigoje palaužė nenuspėjamą „Nevėžį“

LKL čempionato rungtynėse šeštadienį Vilniuje „Rytas“ (9/5) po sunkios kovos 96:91 (24:23, 18:19, 23:29, 31:20) įveikė Kėdainių „Nevėžį“ (5/8), kuris savo sąskaitoje jau turėjo pergalę prieš šį sezoną dažnai stringančią sostinės ekipą.

Vilniečiai gruodį laimėjo tik vienas rungtynes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniečiai gruodį laimėjo tik vienas rungtynes.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ryto“ treneris D.Kairys dėl diskvalifikacijos negalėjo vadovauti komandai rungtynėse su „Nevėžiu“.<br>V.Skaraičio nuotr.
„Ryto“ treneris D.Kairys dėl diskvalifikacijos negalėjo vadovauti komandai rungtynėse su „Nevėžiu“.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-01-09 17:01, atnaujinta 2021-01-09 20:53

Vilniečiai ilgai vijosi svečius ir lengviau atsiduso tik likus 20 sek., kai Andrew Goudelockas pataikė avatiūrišką tritaškį ir rezultatas tapo 94:88.

Šeimininkai laimėjo paskutinį ketvirtį 31:20, o A.Goudelockas per jį pelnė 15 taškų.

Vilniečiai rungtyniavo be diskvalifikuoto trenerio Donaldo Kairio, kuris buvo išvarytas pastarosiose rungtynėse su Prienų „CBet“.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui Kėdainių klubas turėjo šešių taškų persvarą (65:71), o likus kiek daugiau nei dviem minutėms „Nevėžis“ vis dar buvo priekyje (85:86), tačiau sostinės ekipos pergalę nulėmė įspūdingas A.Goudelocko asmeninis pasirodymas.

Amerikietis Goudelockas iki ketvirtojo kėlinio nebuvo pelnęs nė taško, tačiau per paskutines aštuonias susitikimo minutes surinko 15 taškų.

Fantastiškas rungtynes Vilniuje sužaidė „Nevėžio“ legionierius Sedrickas Barefieldas. Amerikietis pataikė visus atštuonis baudos metimus, pridėjo tris tritaškius, penkis dvitaškius ir iš viso pelnė 29 taškus.

S.Barefieldui talkino Panagiotis Kalaitzakis ir Domantas Vilys, pridėję po 15 ir 14 taškų.

Kėdainių ekipoje debiutavo naujokas iš Trinidado ir Tobago aukštaūgis Imru Duke'as. Pirmosiose LKL rungtynėse I.Duke pataikė tris tolimus metimus ir surinko devynis taškus.

„Ryto“ ekipoje dar vienas solidžias rungtynes sužaidė centras Maurice'as Ndouras. Aukštaūgis iš Senegalo pelnė 20 taškų, pridėjo 5 atkovotus kamuolius ir su 25 naudingumo balų rodikliu buvo naudingiausias komandos žaidėjas. Po 11 taškų prie pergalės pridėjo Martynas Echodas ir Arnas Butkevičius.

Pirmoji komandų akistata šiame sezone baigėsi Kėdainių ekipos pergale. Tada dar Mariaus Kiltinavičiaus vadovaujamas „Nevėžis-Optibet“ pasiekė pergalę 100:94.

LKL pirmojo rato rungtynėse kėdainiškiai namuose iškovojo sensacingą pergalę 100:94, tačiau nuo tada „Nevėžio“ komanda krito į duobę ir LKL pirmenybėse patyrė penkis pralaimėjimus iš eilės žaisdama ne su lyderiais, o su autsaideriais ir vidutiniokais.

Ne ką geresnės ir „Ryto“ nuotaikos – vilniečiai įvairiuose turnyruose iš pastarųjų šešerių rungtynių laimėjo tik vienas, kai LKL mače namuose įveikė Prienų „CBet“ ekipą. Tai buvo vienintelė pergalė gruodį, o metus sostinės ekipa pradėjo nesėkme Utenoje per Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio pirmąsias rungtynes su „Juventus“ (87:89).

Dėl tokių rezultatų „Ryto“ klube tvyro įtampa, kurią pakurstė ir sirgalių kritika, o paini istorija dėl COVID-19 testų.

Rungtynių statistika

„Rytas“: Maurice'as Ndouras 20, Andrew Goudelockas 15, Ryanas Boatrightas 12, Martynas Echodas ir Arnas Butkevičius po 11.

„Nevėžis-Optibet“: Sedrickas Barefieldas 29, Panagiotis Kalaitzakis 15, Domantas Vilys 14, Martynas Pocevičius ir Imru Duke'as po 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.