EUROLYGA 2023

Revanšas Prienuose: „Lietkabelis“ po trijų dienų su kaupu atsiteisė su „CBet“ ekipa

LKL čempionate šeštadienį Prienuose dar sykį akis į akį stojo „CBet“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai, kurių dvikovą trečiadienį taip pat Prienuose 93:78 netikėtai laimėjo „CBet“ komanda. Šįkart panevėžiečiai pasiekė įtikinamą revanšą 92:70 (26:15, 19:20, 25:21, 22:13).

„Lietkabelio“ krepšininkai jau dukart pralaimėjo prieniškiams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelio“ krepšininkai jau dukart pralaimėjo prieniškiams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelio“ krepšininkai jau dukart pralaimėjo prieniškiams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietkabelio“ krepšininkai jau dukart pralaimėjo prieniškiams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 9, 2021, 5:01 PM, atnaujinta Jan 9, 2021, 9:36 PM

Tai buvo jau trečiosios „CBet“ ir „Lietkabelio“ kautynės per 17 dienų, nes šios komandos tarpusavyje grumiasi ir Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje. Gruodžio 23-iąją jų pirmąją akistatą Prienuose 87:68 laimėjo panevėžiečiai, kurie sausio 16-ąją priims varžovus savo arenoje.

Per trečiadienį vykusias „CBet“ ir „Lietkabelio“ rungtynes prieniškiai pataikė 16 iš 27 tritaškių ir tai buvo mirtinas ginklas jų ginklas. 

„CBet“ įveikė „Lietkabelį“ ir per pirmojo rato rungtynes Panevėžyje rugsėjo mėnesį (87:84).

Šeštadienio rungtynėse „Lietkabelis“ vertėsi be vieno pagrindinių žaidėjų Pauliaus Valinsko. Baimintasi, jog gynėjui reikės menisko operacijos, tačiau paaiškėjo, kad jam atsigauti užteks ir dviejų savaičių reabilitacijos.

„Lietkabelis“ jau pirmajame kėlinyje spėjo atitrūkti. Uraganiniu tempu tritaškiais prieniškius baudė Kyle‘as Vinalesas ir Margiris Normantas. 10:0 spurtą sukurpę panevėžiečiai atitrūko dviženkliu atstumu (26:13).

Iki pertraukos „Lietkabelis“ išliko stabilus, o M.Normantas pataikė trečiąjį tritaškį iš tiek pat galimų – panevėžiečiai buvo priekyje 45:35.

Po pertraukos M.Normantas pataikė dar du tolimus metimus, o „Lietkabelio“ atotrūkis išaugo iki 18 taškų (66:48). Paskutiniam šturmui prieniškiai jėgų nesukaupė ir svečiai ramiai nužygiavo pergalės link.

Puikias rungtynes svečių gretose sužaidė Margiris Normantas. Gynėjas dar iki pertraukos surinko 16 taškų ir rungtynes baigė su 24 taškais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 4 perimtais kamuoliais, surinkęs 31 naudingumo balą.

„Lietkabelis“ nutildė šeimininkų toliašaudę artileriją (5 iš 24 tritaškių), o patys atseikėjo ne vieną trijų taškų vertės metimą (13/23).

„CBet“ lyderis Marquisas Wrightas įmetė 14 taškų. Prastai sekėsi kitam prieniškių lyderiui Dominykui Domarkui, kuris pelnė 3 taškus (1/10 metimų), suklydo 2 kartus ir surinko minus 11 naudingumo balų.

„Reikia pasveikinti varžovus, atvažiavo teisingai nusiteikę. Neįrodžiau vyrams, kad šiandien bus labai stipri kova. Mus kiekvienoje situacijoje griebė už gerklės, sumažėjo perdavimų kokybė, krito pataikymo procentas, tikrai ne to norime. Pagrindinis akcentas buvo fiziškumas ir kova“, – po rungtynių kalbėjo prieniškių strategas Mantas Šernius.

„Šiandien mūsų gynėjai padarė puikų darbą gynyboje, visą laiką presingavome kamuolį ir išjungėme jų žaidimą „du prieš du“. Motyvacija ir reakcija po trečiadienio varžybų buvo gera“, – komentavo „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas.

Rungtynių statistika

„CBet“: Marquisas Wrightas 14, Einaras Tubutis 11 (5 atk. kam.), Mindaugas Sušinskas ir Gilvydas Biruta po 10 taškų.

„Lietkabelis“: Margiris Normantas 24 (3/3 dvitaškių, 5/7 tritaškių, 31 naud. bal.), Gytis Masiulis 14, Kyle'as Vinalesas, Džordže Gagičius ir Marius Valinskas po 11 taškų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.