EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. A. Gudaičio jėga, racionalus L. Lekavičius ir netaiklus R. Giedraitis

Artūras Gudaitis antrą turą iš eilės žaidė rezultatyviausiai tarp Eurolygoje rungtyniaujančių Lietuvos krepšininkų, tačiau jo didmeistriškas asmeninis rezultatas nebuvo paverstas Sankt Peterburgo „Zenit“ pergale. 19-ajame ture nuleista galva aikštę paliko ir dauguma kitų lietuvių. Vienintelė išimtis buvo Edgaras Ulanovas, šventęs pergalę su Stambulo „Fenerbahçe“ komanda.

R.Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Panevėžio Lietkabelis, Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Panevėžio Lietkabelis, Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 14, 2021, 8:11 AM

„Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ pergalių virtinė nutrūko. Šešerias iš eilės Eurolygos rungtynes laimėjusi Kauno komanda trečiadienį krito turnyro lyderių aikštėje. Žalgiriečiai, stebint 3120 sirgalių, pralaimėjo Maskvos CSKA krepšininkams 73:83.

Maskvos komanda pirmavo nuo pirmosios rezultatyvios atakos iki paskutinės sirenos. CSKA antrajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir, nors „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje sumažino skirtumą iki 3 taškų, greitai vėl atvėsino svečių ūpą.

Kauno komanda į Rusiją iškeliavo be traumuotų Patricio Garino ir Steve‘o Vasturijos, o į dvyliktuką patekę Marekas Blaževičius ir Karolis Lukošiūnas visas rungtynes praleido ant atsarginių suolo.

Trečiadienį „Žalgiryje“ žaidė šeši Lietuvos krepšininkai. Jie pelnė daugiau nei pusę – 40 iš 73 – komandos taškų. Marius Grigonis įmetė 16 taškų, Lukas Lekavičius – 11, Rokas Jokubaitis ir Artūras Milaknis – po 5, Paulius Jankūnas – 2, Martinas Gebenas – 1.

CSKA žaidė be traumuotų Danielio Hacketto ir Willo Clyburno, todėl dvyliktuke atsirado vietos net penkiems Rusijos krepšininkams. Tiesa, jų indėlis buvo labai nežymus – vos 4 taškai (po 2 taškus pelnė veteranai Nikita Kurbanovas ir Semionas Antonovas).

Nesėkmę patyręs „Žalgiris“ nukrito į septintąją vietą. Kauno komandos sąskaitoje po 19 rungtynių yra 11 pergalių.

Eurolygoje pirmaujanti CSKA laimėjo 15 iš 19 rungtynių. Kauniečius taip pat lenkia „Barcelona“ (13 iš 19), Madrido „Real“ (12 iš 18), Miuncheno „Bayern“ (12 iš 19), Sankt Peterburgo „Zenit“ (11 iš 17) ir Milano „Olimpia“ (11 iš 18).

„Žalgiris“ po šių rungtynių liko Rusijoje, bet iškeliavo į kitą šios šalies miestą Sankt Peterburgą, kuriame susitiks su „Zenit“ komanda ir buvusiu žalgiriečiu Artūru Gudaičiu.

Legionieriai

Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai „Žalgirio“ laukė ne namie. Jie buvo išvykę į Bavariją, kur atkaklioje dvikovoje nusileido Miuncheno „Bayern“ klubui 80:82 ir nutraukė trijų pergalių virtinę. Artūras Gudaitis pelnė 22 taškus ir buvo rezultatyviausias „Zenit“ žaidėjas.

Rungtynes sudarė dvi skirtingos dalys. Iki pertraukos „Zenit“ visą laiką pirmavo, o antrojo kėlinio pabaigoje įgijo didžiausią 10 taškų pranašumą. Vis dėlto trečiojo kėlinio viduryje „Bayern“ persvėrė rezultatą ir nuo tada beveik visą laiką buvo priekyje.

Trys lietuviai antradienį susitiko Stambulo „Fenerbahçe“ arenoje, kurią aplankė Vitorijos „Baskonia“ komanda. Šeimininkai nuo trečiosios minutės visą laiką pirmavo, jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir sutriuškino varžovus 96:76.

„Fenerbahçe“ įvykdė ir maksimalią užduotį – atsiskaitė su varžovais didesniu skirtumu, negu pirmajame rate pralaimėjo išvykoje. Vitorijoje šio miesto komanda nugalėjo 18 taškų skirtumu.

Abu „Baskonia“ lietuviai Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis pelnė po 8 taškus, o Edgaras Ulanovas iš „Fenerbahçe“ įmetė 5 taškus.

„Fenerbahçe“ iškovojo ketvirtąją iš eilės pergalę ir pavijo įveiktus varžovus. Ir „Fenerbahçe“, ir „Baskonia“ laimėjo po 9 iš 19 rungtynių ir dalijasi vienuoliktąją vietą.

Beje, „Fenerbahçe“ šiuo metu tęsia ilgiausią pergalių virtinę Eurolygoje.

Lietuviai

Artūras Gudaitis. „Zenit“ vidurio puolėjas antrose iš eilės rungtynėse pelnė daugiau nei 20 taškų. Jis jau pirmoje atakoje atkovojo kamuolį po varžovų krepšiu ir pelnė pirmuosius taškus, o po kelių sekundžių apsigynė nuo L.Radoševičiaus prasiveržimo. A.Gudaitis gerai žinojo, kur bėgti, kad keltų varžovų krepšiui didžiausią grėsmę, sėkmingai užsiimdavo padėtį baudos aikštelėje ir, sulaukęs „Zenit“ gynėjų perdavimų, rezultatyviai baigdavo atakas. Kita vertus, judresnis varžovų vidurio puolėjas J.Reynoldsas (15 taškų) kėlė lietuviui daug problemų kitoje aikštės pusėje, ypač tada, kai A.Gudaičio jėgos trečiojo kėlinio viduryje pradėjo sekti.

A.Gudaitis žaidė beveik 32 min. (ilgiausiai karjeroje), pelnė 22 taškus (7/9 dvitaškių, 8/12 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 8 pražangas.

Lukas Lekavičius. Žemiausias žalgirietis buvo didžiausias vilties spindulys. Priešingai nei keleriose praėjusiose rungtynėse, trečiadienį jis tiksliai vadovavo komandos puolimui – laiku ir veržėsi į baudos aikštelę, ir mėtė iš toli, žaisdavo vienas prieš vieną ar du prieš du. Be to, ir apkarpė sparnus M.Jamesui. Tiesa, ketvirtojo kėlinio viduryje aktyviai žaidusiam gynėjui aiškiai pritrūko kvapo. L.Lekavičius per 18,5 min. pelnė 11 taškų (3/6 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

Marius Grigonis. „Žalgirio“ lyderis pirmosiomis minutėmis žaidė neatidžiai, o per pirmąjį kėlinį nepataikė nė vieno iš trijų metimų. Jis pirmuosius taškus pelnė tik 16-ąją min., bet iškart įjungė aukštesnę pavarą. Nors varžovai neleido M.Grigoniui priimti kamuolį tose vietose, kuriose jis buvo pavojingiausias, žalgirietis keliais tolimais metimais įskėlė CSKA gynybą. M.Grigonis žaidė 28 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 16 taškų (2/4 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 3/3 baudų), išprovokavo 5 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Tadas Sedekerskis. „Baskonia“ puolėjas tolimu metimu pelnė pirmuosius rungtynių taškus, o po kelių minučių, pasinaudojęs E.Ulanovo neatidumu, pridėjo dar vieną tritaškį. Vis dėlto šįkart T.Sedekerskiui trūko jam įprasto įžūlumo ir tvirtumo. Jis per 15 min. pelnė 8 taškus (1/2 dvitaškių, 2/3 tritaškių).

Edgaras Ulanovas. „Fenerbahçe“ starto penketo puolėjas neįvertino T.Sedekerskio sugebėjimų. E.Ulanovas pirmajame kėlinyje dukart pavėlavo prie varžovo ir buvo nubaustas dviem tritaškiais, o 7-ąją minutę pasodintas ant atsarginių suolo. E.Ulanovas porą kartų atsirevanšavo, bet nežaidė agresyviai. Jis per 17,5 min. pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių),

Rokas Jokubaitis. Pastarosiomis savaitėmis jaunasis gynėjas žaidžia nerezultatyviai, o jo prasiveržimai neretai būna nepakankamai apgalvoti ir pernelyg optimistiniai. Ir per šias rungtynes R.Jokubaitis savęs nestabdė, bet jo agresyvumas, ypač trečiojo kėlinio pabaigoje, pasiteisino ir įkvėpė „Žalgirio“ puolimui gyvybės. R.Jokubaitis žaidė beveik 15 min., pelnė 5 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/3 baudų) ir išprovokavo 5 pražangas.

Rokas Giedraitis. „Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmoje rungtynių pusėje buvo pasimetęs: priėmė keletą prastų sprendimų, laisvas nepataikė ir iš toli, ir iš po krepšio. R.Giedraitis pirmą kartą buvo pakeistas jau 5-ąją min., bet antrajame kėlinyje žaidė ne geriau. Jis rinkti taškus pradėjo tik tada, kai varžovai pirmavo dideliu skirtumu, tačiau net tada nepataikydavo iš gerų padėčių arba klysdavo dažniau, nei rezultatyviai baigdavo atakas. R.Giedraitis žaidė 22,5 min., pelnė 8 taškus (1/4 dvitaškių, 2/5 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Artūras Milaknis. Gynėjas ketvirtąją minutę pralaužė ledus ir tolimu metimu pelnė pirmuosius „Žalgirio“ taškus. Vėliau A.Milaknis dar kelis kartus suklaidino varžovus, bet dauguma jo metimų tikslo nepasiekė. A.Milaknis žaidė 21 min. ir pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 1/4 tritaškių).

Martinas Gebenas. Įprastu metu antrojo kėlinio pradžioje į aikštę įleistas vidurio puolėjas kartą puikiai sužaidė du prieš du, bet treneris M.Schilleris, kaip įprasta, vėliau jam antro šanso nesuteikė. M.Gebenas per beveik 5 min. pelnė 1 tašką (1/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Paulius Jankūnas. Varžovai kelis kartus paliko „Žalgirio“ kapitoną laisvą, bet gerai pirmąjį judesį atlikdavęs P.Jankūnas pabaigti atakos taikliu metimu nesugebėdavo. Patyrusiam puolėjui nepavyko įvykdyti ir kitos užduoties – užkamšyti skyles Kauno komandos baudos aikštelėje. P.Jankūnas žaidė 15,5 min., pelnė 2 taškus (0/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?