EUROLYGA 2023

G. Labuckienės komanda pralaimėjo, bet pateko į Eurolygos ketvirtfinalį

Eurolygos atkrintamosiose varžybose žais bent dvi komandos, kurioms atstovauja Lietuvos krepšininkės. Ketvirtadienį bilietą į ketvirtfinalį gavo Liono ASVEL su Juste Jocyte, o penktadienį prie jos prisidėjo Žironos „Spar“ su Giedre Labuckiene.

G.Labuckienė pelnė 2 taškus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
G.Labuckienė pelnė 2 taškus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2021, 12:37 PM, atnaujinta Jan 23, 2021, 12:38 PM

Nedidelę aritmetinę galimybę vis dar turi ir „Izmit“ su Egle Šikšniūte.

Tuo tarpu Gdynės „Arka“ su Laura Miškiniene buvo viena iš dviejų komandų, kurios Eurolygos grupės varžybose pralaimėjo visas šešerias rungtynes.

Į Europos taurės atkrintamąsias varžybas pateko tris triuškinamas pergales pasiekusi Venecijos „Reyer“ su Gintare Petronyte.

Žironos „Spar“ penktadienį pralaimėjo lemiamas rungtynes Skijaus „Famila“ ekipai 74:77, tačiau šis rezultatas Giedrės Labuckienės ir jos komandos draugių nenuliūdino. Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Spar“ laimėjo 4 taškų skirtumu, o šioms dviem komandoms surinkus vienodai pergalių, „Spar“ užėmė antrąją vietą C grupėje ir iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį.

Lemiamos dvikovos antrajame kėlinyje „Spar“ netgi pirmavo 14 taškų skirtumu, bet po pertraukos turėjo vytis 9 taškų persvarą įgijusias varžoves. Vis dėlto paskutinėmis minutėmis Žironos krepšininkės pasiekė joms palankų rezultatą.

G.Labuckienė žaidė 14,5 min. ir pelnė 2 taškus (0/2 dvitaškių, 2/2 baudų). Per visas grupės varžybas lietuvės vidurkiai buvo 8,7 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio.

„Spar“ ir „Famila“ iškovojo po 3 pergales, o grupės nugalėtoja tapo visas 6 rungtynes laimėjusi Jelaterinburgo UGMK.

Labai apmaudžiai pralaimėjo „Izmit“ komanda, nusileidusi Orenburgo „Nadežda“ ekipai 78:80. Likus žaisti 5 min. Izmito krepšininkės pirmavo 76:68, bet iššvaistė persvarą ir nesutrukdė varžovėms persverti rezultatą. „Izmit“ vidurio puolėja Eglė Šikšniūtė per 30 min. pelnė 9 taškus (3/8 dvitaškių, 3/4 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius.

Pirmąjį ratą dėl sveikatos krizės praleidusi, o antrajame rate visas trejas rungtynes pralaimėjusi Izmito komanda neprarado aritmetinės galimybės patekti į ketvirtfinalį, bet tikslą pasiektų tik tuo atveju, jei laimėtų visas trejas nukeltas A grupės rungtynes.

Rungtynėse dėl pirmosios vietos B grupėje Liono ASVEL pralaimėjo Stambulo „Fenerbahçe“ klubui 65:67. Liono krepšininkės likus 3 min. pirmavo 65:58, bet nuo tada taškus pelnė tik varžovės.

Kadangi abi komandos jau buvo užsitikrinusios kelialapius į ketvirtfinalį ir dvikova nebuvo žūtbūtinė, ASVEL treneris Valery Demory net esant apylygiam rezultatui į aikštę įleido 15-metę Justę Jocytę. Ji žaidė 5 min. ir pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

J.Jocytė grupės varžybose žaidė 4 rungtynes, per kurias įmesdavo vidutiniškai 1 tašką.

ASVEL per 6 rungtynes iškovojo 4 pergales ir grupėje užėmė antrąją vietą. Grupės nugalėtoja tapo 5 rungtynes laimėjusi „Fenerbahçe“.

Paskutinę vietą B grupėje užėmė nė karto nelaimėjusi Gdynės „Arka“. Penktadienį ši komanda nusileido Prahos USK ekipai 67:80. „Arka“ aukštaūgė Laura Miškinienė per 30,5 min. pelnė 17 taškų (3/8 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 8/10 baudų), atkovojo 13 kamuolių ir 6 kartus suklydo.

Per grupės varžybas L.Miškinienė pelnydavo vidutiniškai 10 taškų ir atkovodavo 9,3 kamuolio.

Penktadiienį Eurolygos komandos žaidė paskutines antrojo rato rungtynes. Tačiau paaiškėjo dar ne visos ketvirtfinalio dalyvės, nes A grupėje dėl sveikatos krizės įvyko ne visos pirmojo rato rungtynės.

Kelialapius į ketvirtfinalį iškovojo Salamankos „Perfumerias Avenida“ (A grupė), Stambulo „Fenerbahçe“, Liono ASVEL (B grupė), Jekaterinburgo UGMK, Žironos „Spar“ (C grupė), „Sopron“ ir Stambulo „Galatasaray“ (D grupė).

Visas 6 rungtynes laimėjo UGMK ir „Sopron“, o „Perfumerias Avenida“ iškovojo 5 pergales, bet dar nežaidė šeštųjų rungtynių.

Visas 6 rungtynes pralaimėjo Rygos TTT ir „Arka“.

Eurolygos turnyras šį sezoną dėl pandemijos vyksta kitaip nei praėjusiais metais. Anksčiau 16 komandų būdavo padalijamos į dvi grupes ir žaisdavo du ratus išvykomis. Šį sezoną sudarytos keturios grupės po keturias komandas, kurios dviem ratais varžėsi viename mieste.

Ketvirtfinalio rungtynės numatomos kovo 17 ir 19 d., finalo ketvertas – balandžio 16-18 d.

Penktadienį taip pat baigėsi Europos taurės pagrindinis etapas. Šiame turnyre 32 komandos buvo suskirstytos į aštuonias grupes, o grupių varžybos vyko vienu ratu.

E grupės turnyrą trečia triuškinama pergale pabaigė Venecijos „Reyer“, nugalėjusi „Landerneau“ komandą 86:62. „Reyer“ vidurio puolėja Gintarė Petronytė per 20 min. pelnė 9 taškus (2/5 dvitaškių, 5/5 baudų). Lietuvės vidurkiai grupės varžybose buvo 17 taškų ir 7,7 atkovoto kamuolio.

Venecijos krepšininkės šiame turnyre neturėjo lygiaverčių varžovių. Jos dvejas praėjusias rungtynes laimėjo 65 ir 53 taškų skirtumu.

Visai priešingai Europos taurės pagrindinis etapas susiklostė „Adana“ komandai, kuriai atstovauja Gabija Meškonytė. „Adana“ penktadienį nusileido „Cegled“ klubui 52:72, patyrė trečią nesėkmę ir C grupėje užėmė paskutinę ketvirtąją vietą. G.Meškonytė nežaidė nė vienerių rungtynių.

Europos taurės atkrintamosios varžybos prasidės kovo 16 d.

Penktadienio rezultatai

Eurolyga. 6 turas

A grupė (Salamanka)

„Izmit“ (E.Šikšniūtė 9) – Orenburgo „Nadežda“ 78:80,

Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Kursko „Dinamo“ 79:70.

Lentelė: „Perfumerias Avenida“ – 5/5, „Dinamo“ – 2/5, „Nadežda“ – 2/5, „Izmit“ – 0/3.

B grupė (Praha)

Liono ASVEL (J.Jocytė 2) – Stambulo „Fenerbahçe“ 65:67,

Prahos USK – Gdynės „Arka“ (L.Miškinienė 17, 13 atk.kam.) 80:67.

Lentelė: „Fenerbahçe“ – 5, ASVEL – 4, USK – 3, „Arka“ – 0.

C grupė (Skijus)

Skijaus „Famila“ – Žironos „Spar“ (G.Labuckienė 2) 77:74,

Rygos TTT – Jekaterinburgo UGMK 41:90.

Lentelė: UGMK – 6, „Spar“ ir „Famila“ – po 3, TTT – 0.

D grupė (Buržas)

„Sopron“ – „Landes“ 84:54,

Stambulo „Galatasaray“ – Buržo „Tango“ 75:65.

Lentelė: „Sopron“ – 6, „Galatasaray“ – 3, „Landes“ ir „Tango“ – po 1.

Europos taurė. 3 turas

C grupė

„Cegled“ – „Adana“ (G.Meškonytė nežaidė) 72:52.

Lentelė: Vidnojaus „Sparta i K“, „Cegled“ ir „Hatay“ – po 2, „Adana“ – 0.

E grupė

Venecijos „Reyer“ (G.Petronytė 9) – „Landerneau“ 86:62.

Lentelė: „Reyer“ – 3, Fribūro „Elfic“ – 2, „Landerneau“ – 1, Bomo „Phantoms“ – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.