EUROLYGA 2023

„Ryto“ atsisveikinimas su FIBA Čempionų lyga – nieko nelemiančios rungtynės su grupės nugalėtojais

Vilniaus „Ryto“ krepšininkų kančios FIBA Čempionų lygoje baigiasi. Antradienį vilniečiai žaidžia paskutines Europos turnyro rungtynes, kurios nieko nebelems nei „Rytui“, nei jo varžovei Strasbūro SIG ekipai.

 Vilniečiai laimėjo 1 iš 5 rungtynių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Vilniečiai laimėjo 1 iš 5 rungtynių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Vilniečiai laimėjo 1 iš 5 rungtynių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Vilniečiai laimėjo 1 iš 5 rungtynių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2021, 5:23 PM, atnaujinta Jan 26, 2021, 5:31 PM

Čempionų lygos pirmajame etape daug geriau žaidė Sasario „Dinamo“, į kurią pernai iš „Ryto“ perėjo Eimantas Bendžius. „Dinamo“ jau iškovojo kelialapį į kitą etapą. Antrajame etape taip pat žais Atėnų AEK su Jonu Mačiuliu.

Padėtis

Nors „Rytas“ pateko į kone silpniausią Čempionų lygos grupę, tai neišgelbėjo nuo fiasko. Vilniaus komanda laimėjo tik vienerias iš penkerių rungtynių ir praėjusiame ture prarado galimybę pakilti iš paskutinės ketvirtosios vietos.

Pirmąją vietą E grupėje užsitikrino Strasbūro SIG ekipa, iškovojusi keturias pergales. Įdomu, kad SIG vienintelę nesėkmę patyrė žaisdama namie su „Rytu“, kuriam lapkričio viduryje nusileido 81:83.

Antrosios vietos ir antrojo kelialapio likimas paaiškės antradienį. Prieš paskutines rungtynes tris pergales turi Rygos VEF, dvi – Atėnų „Peristeri“. Šios komandos susitiks Latvijos sostinėje. Kadangi rygiečiai pirmajame rate Atėnuose laimėjo trijų taškų skirtumu, antradienį VEF tenkins net ir pralaimėjimas 1-3 taškų skirtumu.

Kitos grupės

Čempionų lygos grupių etape žaidė 32 komandos. Iš pradžių jos buvo suskirstytos į keturias grupes, tačiau FIBA dėl pandemijos truputį pakeitė turnyro sistemą ir visas grupes perskėlė perpus. Dėl to varžybos vyko aštuoniose grupėse, kuriose komandos žaidė ne po 14, bet tik po 6 rungtynes.

Keturių grupių turnyrai jau baigėsi praėjusią savaitę. A grupėje kelialapius į kitą etapą iškovojo Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“ ir Sasario „Dinamo“, kurioje žaidžia Eimantas Bendžius, B grupėje – Bursos „Tofaş“ ir „Nymburk“, C grupėje – Holono „Hapoel“ ir Atėnų AEK, kurioje žaidžia Jonas Mačiulis, D grupėje – „Zaragoza“ ir „Nižnij Novgorod“.

Šiose grupėse nė vienai komandai nepavyko laimėti visų šešerių rungtynių, ir tik „Zaragoza“ iškovojo penkias pergales.

Nors kitose keturiose grupėse paskutinis turas žaidžiamas šią savaitę, jose taip pat paaiškėjo kelios kito etapo dalyvės. E grupėje kelialapį užsitikrino Strasbūro SIG, F grupėje – „Bamberg“, G grupėje – Ankaros ‚Türk Telekom“, H grupėje – praėjusio sezono čempionė Burgoso „San Pablo“ ir Brindizio „Happy Casa“.

Dėl likusių trijų kelialapių varžosi Rygos VEF ir Atėnų „Peristeri“ (E grupė), Izmyro „Karşıyaka“ ir „Bilbao“, kurioje žaidžia Arnoldas Kulboka ir Regimantas Miniotas (F grupė), bei Aleksandrovaco „Igokea“ ir Dainiaus Adomaičio treniruojama Jeruzalės „Hapoel“ (G grupė).

Beje, šiose grupėse visas penkerias rungtynes laimėjo tik „Bamberg“.

Antrajame etape bus sudarytos keturios naujos grupės, kuriose žais po keturias komandas.

Varžovai

Kelialapį į Čempionų lygos antrąjį etapą užsitikrinusi Strasbūro komanda Prancūzijos lygoje šį sezoną nespindi. SIG laimėjo tik 5 iš 9 rungtynių ir užima aštuntąją vietą (skaičiuojant pergalių procentą).

Beje, „Pro A“ lygos varžybos per pandemiją vyksta labai padrikai. Dauguma klubų nemato prasmės rengti rungtynes be žiūrovų (o žiūrovai į arenas neįleidžiami dėl sveikatos saugumo taisyklių), todėl kol kas sužaista tik apie pusė pirmojo rato. Pavyzdžiui, praėjusį savaitgalį įvyko vos vienerios rungtynės.

Turnyre pirmauja 6 iš 7 rungtynių laimėjusi „Monaco“, kuri Europos taurės turnyre žaidė vienoje grupėje su Panevėžio „Lietkabeliu“. Po 8 iš 10 rungtynių laimėjo „Boulogne-Levallois“ ir Dižono JDA, 6 iš 8 – Burgo „Jeunesse Laique“.

Eurolygoje žaidžianti Vilerbano ASVEL laimėjo 5 iš 8 rungtynių ir užima tik penktąją vietą.

Septintąją vietą užima Le Mano „Sarthe“ (4 iš 7), kurios aprangą vilki Egidijus Mockevičius (4,5 tšk., 4,2 atk.kam.), priešpaskutinę 17-ąją – Šalono-Reimso „Champagne“ (1 iš 9), kuriai atstovauja Arnas Velička (12,2 tšk., 5,3 rez.perd.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.