EUROLYGA 2023

Eurolygoje E. Ulanovo laukia autsaideriai, o A. Gudaičio – vieni iš lyderių

Nors šią savaitę Sankt Peterburgo „Zenit“ su Artūru Gudaičiu pralaimėjo Eurolygos lyderei „Barcelona“ komandai, bet šis Rusijos klubas toliau realiai pretenduoja į Eurolygos atkrintamąsias varžybas.

Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2021, 1:07 PM

„Zenit“ (13/7) užima penktąją vietą. Šios ekipos ketvirtadienį laukia dar vienas itin rimtas iššūkis – mūšis išvykoje su Milano „Armani“ (14/7). „Dizaineriai“ po penkių pergalių iš eilės šoktelėjo į trečiąją poziciją.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos, anksčiau atstovavęs Milano komandai, paskutiniu metu žaidžia puikiai. Jis per pastaruosius penkis mačus rinko nuo 21 iki 28 naudingumo balų. A.Gudaitis įmeta 10,8 taško, atkovoja 4,4 kamuolio, sukaupia 14,3 naudingumo balo.

Ant itin aukštos bangos pakilusi Stambulo „Fenerbahce“ (12/10) su E.Ulanovu laimėjo jau septynias dvikovas iš eilės. Turkijos klubas, kuris rikiuojasi devintas, gali ir dar pratęsti pergalių seriją, nes ketvirtadienį svečiuose susitiks su autsaideriu Maskvos srities „Chimki“ (2/20).

E.Ulanovas puldamas nežiba – renka tik 4,7 taško. Jis per paskutines dvejas rungtynes iš viso surinko tik du taškus. Tiesa, lengvasis puolėjas vertinamas dėl gynybos.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (16/6), kuri yra turnyro lyderė, ketvirtadienį svečiuose susitiks su Pirėjo „Olympiakos“ (11/11). Katalonijos komanda šventė penkias pergales iš eilės. Graikijos ekipa žengia 11-ta.

Šeštojoje pozicijoje esantis Kauno „Žalgiris“ (13/9) penktadienį išvykoje bandys palaužti krizę išgyvenančią Vitorijos „Baskonia“ ekipą (9/13). Pastaroji suklupo keturis sykius paeiliui. Žalgiriečiai triumfavo aštuoniose iš paskutinių dešimties dvikovų.

„Baskonia“ aprangą vilki lietuviai Rokas Giedraitis bei Tadas Sedekerskis. R. Giedraitis yra rezultatyviausias Vitorijos ekipos krepšininkas.

Jo kraityje – 11,5 taško, 37,1 proc. pataikytų tolimų metimų. T.Sedekerskis įmeta po 3 taškus, sugriebia 2,8 kamuolio.

Pirmojo rato rungtynėse Kaune 92:73 pajėgesni buvo Lietuvos čempionai. Šiuolaikinėje Eurolygoje komandos grumsis 24-tą kartą. Kol kas 13:10 pirmauja Vitorijos krepšininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.