EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: užgesintas M. Grigonio blyksnis ir neapgalvoti sprendimai

Dauguma Lietuvos krepšininkų per Eurolygos 23-iojo turo rungtynes buvo neatpažįstami. Net ir Marius Grigonis, kuris žaidė rezultatyviai, bet du trečdalius taškų pelnė per trumpą pusės kėlinio tarpsnį.

Eurolygoje rungtyniaujantiems lietuviams sekėsi skirtingai.<br>Lrytas.lt koliažas.
Eurolygoje rungtyniaujantiems lietuviams sekėsi skirtingai.<br>Lrytas.lt koliažas.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis ir Martinas Gebenas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Marius Grigonis ir Martinas Gebenas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 30, 2021, 2:19 PM, atnaujinta Jan 30, 2021, 2:23 PM

„Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams nepavyko iš Ispanijos parsivežti dviejų pergalių. Trečiadienį paskutinę akimirką išsigelbėję Valensijoje, penktadienį Vitorijoje kauniečiai negavo progos nulemti dvikovos baigtį paskutinėse atakose. Vitorijos „Baskonia“ įtikinamai nugalėjo Lietuvos komandą 81:68.

„Žalgiris“ geriau žaidė iki pirmojo kėlinio vidurio, bet jau antrojo kėlinio viduryje „Baskonia“ įgijo dviženklę persvarą ir panašiu skirtumu pirmavo iki finalo sirenos. Vitorijos komanda nutraukė keturių pralaimėjimų virtinę.

Kauno komandoje, į Ispaniją išvykusioje be Patricio Garino, Steve‘o Vasturijos ir Mareko Blaževičiaus, penktadienį buvo registruoti vienuolika krepšininkų, bet žaidė, kaip ir daugumoje kitų rungtynių, tik dešimt. Karoliui Lukošiūnui vėl teko suolo gale sėdinčio atsarginio vaidmuo.

Šeši Lietuvos krepšininkai pelnė beveik pusę komandos taškų – 33 iš 68. Daugiau nei pusę „lietuviškų“ taškų surinko Marius Grigonis (17). Artūras Milaknis įmetė 6 taškus, Martinas Gebenas – 4, Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius ir Paulius Jankūnas – po 2.

Du „Baskonia“ lietuviai pelnė 9 taškus: Rokas Giedraitis – 7, Tadas Sedekerskis – 2.

„Žalgiris“ laimėjo 13 iš 23 rungtynių ir dalijasi septintąją vietą su Stambulo „Fenerbahçe“. Išstumti šias komandas iš pirmojo aštuoneto taikosi Stambulo „Anadolu Efes“ (12 iš 22), Pirėjo „Olympiakos“, „Valencia“ (po 11 iš 23), Tel Avivo „Makabi“ (10 iš 22) ir „Baskonia“ (10 iš 23).

Eurolygos lentelės viršuje rikiuojasi „Barcelona“ (17 iš 23), Maskvos CSKA (16 iš 23), Milano „Olimpia“ (15 iš 22), Madrido „Real“ (15 iš 23), Miuncheno „Bayern“ (14 iš 23) ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (13 iš 21).

Kitą savaitę „Žalgiris“ grįš į savo areną ir ketvirtadienį susitiks su Belgrado „Crvena Zvezda“. Serbijos krepšinio lyderiai šiame ture namie pralaimėjo Vilerbano ASVEL komandai 78:81 (C.Waldenas ir O.Dobričius po 17, L.Nnoko 12).

„Crvena Zvezda“ jau faktiškai pasitraukė iš kovos dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Belgrado komanda laimėjo tik 7 iš 23 rungtynių ir užima priešpaskutinę 17-ąją vietą.

Legionieriai

Stambulo „Fenerbahçe“ ketvirtadienį surengė pasivaikščiojimą Mytiščiuose, kur sutriuškino „Chimki“ komandą 107:76. Labiausiai įsibėgėjusios ir labiausiai stabdančios komandų rungtynėse intrigos neliko dar prieš pertrauką, „Fenerbahçe“ pasiekė šio Eurolygos sezono rezultatyvumo rekordą, o Edgaras Ulanovas pelnė 5 taškus.

„Fenerbahce“ pasiekė aštuntąją iš eilės pergalę, „Chimki“ patyrė 15-ąjį iš eilės pralaimėjimą.

Jei „Fenerbahce“ pamiršo nesėkmių skonį, tai Sankt Peterburgo „Zenit“ šią savaitę pralaimėjo abejas rungtynes. Iš Katalonijos, kur nieko nepešė antradienį, Sankt Peterburgo krepšininkai išvyko į Lombardiją, kur ketvirtadienį po atkaklios kovos nusileido Milano „Olimpia“ komandai 76:82. „Zenit“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis į buvusios komandos krepšį įmetė 8 taškus.

„Zenit“ ilgai pirmavo, antrajame ir trečiajame kėliniuose keliskart didino persvarą iki 11-12 taškų, tačiau ketvirtajame kėlinyje daugiau jėgų išsaugoję „Olimpia“ lyderiai pakreipė įvykių eigą į kitą pusę.

Lietuviai

Artūras Gudaitis. A.Gudaitis grįžo į Milaną pirmą kartą po to, kai pernai išvyko iš „Olimpia“ klubo. Lietuvis pralaimėjo ginčą buvusiam komandos draugui C.Tarczewskiui, bet vėliau jį aiškiai pranoko. A.Gudaitis beveik visas rungtynes kone idealiai žaidė gindamasis, tačiau po varžovų krepšiu retai gaudavo kamuolį ir labiausiai pasižymėjo tvirtomis užtvaromis, kuriomis padėjo kurtis progas „Zenit“ gynėjams.

Vis dar nežaidžiant kitam „Zenit“ aukštaūgiui A.Poythressui, A.Gudaitis aikštėje praleido labai daug laiko (jis vienintelis šiose rungtynėse žaidė ilgiau nei 30 min.) ir pabaigoje jau ne pirmą kartą pristigo jėgų. Jis žaidė net 33 min. (ilgiausiai karjeroje), pelnė 8 taškus (3/6 dvitaškių, 2/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Marius Grigonis. „Žalgirio“ gynėjas asmeninę sąskaitą tolimu metimu atsidarė jau antroje atakoje, bet po to taškus pelnė tik trečiojo kėlinio pradžioje. Trečiajame kėlinyje M.Grigonis užsikrėtė L.Lekavičiaus stiliaus siautimu, vedančiu į niekur, o kartu su juo riedėjo ir visa komanda.

Ketvirtajame kėlinyje M.Grigonis žaidė va bank. Kai jam sekėsi (jis per 4,5 min. pelnė 12 taškų), „Žalgiris“ sumažino atsilikimą, bet varžovams pradėjus iš paskutiniųjų jėgų dar labiau spausti kauniečių vedlį, jam išgelbėti komandos nepavyko.

M.Grigonis žaidė 32 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 17 taškų (3/7 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 5/5 baudų), atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas ir 3 kartus suklydo.

Rokas Giedraitis. Į „Baskonia“ starto penketą grąžintas puolėjas pirmajame kėlinyje nepataikė nė vieno iš trijų metimų ir po to ilgai vengė mesti į krepšį.

R.Giedraitis pirmuosius taškus pelnė tik 23-iąją min. dėjimu greitoje atakoje. Jis per trečiąjį kėlinį pelnė 7 taškus ir sukaustė „Žalgirio“ lyderį M.Grigonį. Vis dėlto ketvirtojo kėlinio viduryje M.Grigonis gana lengvai išsilaisvindavo iš R.Giedraičio gniaužtų.

R.Giedraitis per 34 min. (ilgiausiai rungtynėse) pelnė 7 taškus (2/4 dvitaškių, 1/2 tritaškių) ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Tadas Sedekerskis. Į „Baskonia“ starto penketą grąžintas puolėjas jau 4-ąją min. pelnė taškus, bet paskui į krepšį nemetė nė karto. Vis dėlto T.Sedekerskis laiką aikštėje leido ne tuščiai ir dažnai išstumdavo „Žalgirio“ aukštaūgius iš savo baudos aikštelės. T.Sedekerskis per 16 min. pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

Artūras Milaknis. Į starto penketą grąžintas žalgirietis pirmoje varžovų atakoje apsigynė nuo aukščiausio „Baskonia“ žaidėjo Y.Fallio, tačiau jo žaidimą ginantis geriau iliustravo epizodas, kuriame A.Milaknis nepatikėjo, kad I.Diopas mes iš toli, nubėgo prie kito varžovo ir buvo nubaustas tritaškiu. „Žalgirio“ metikas antrojo kėlinio viduryje pataikė du tritaškius, bet tai buvo viskas. A.Milaknis per 18 min. pelnė 6 taškus (2/3 tritaškių).

Edgaras Ulanovas. „Fenerbahce“ starto penketo puolėją dengė A.Švedas, todėl E.Ulanovas nuo pirmųjų minučių bandė žaisti vienas prieš vieną, bet nieko nepešė ir jau 4-ąją min. buvo pakeistas. Grįžęs į aikštę lietuvis irgi niekuo ypatingu nepasižymėjo, o visus taškus pelnė trečiajame kėlinyje, kai rungtynės jau buvo praradusios prasmę. E.Ulanovas žaidė 13 min., pelnė 5 taškus (1/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir 3 kartus prasižengė.

Paulius Jankūnas. Kauno komandos kapitonas pirmoje rungtynių pusėje prastai įvertindavo situaciją, ypač dengdamas A.Petersą, tačiau ir puldamas darė jam nebūdingas klaidas. Ketvirtajame kėlinyje treneris M.Schilleris labiausiai patyrusio komandos žaidėjo visai neleido į aikštę. P.Jankūnas per 13 min. pelnė 2 taškus (0/2 dvitaškių, 2/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir 3 kartus suklydo.

Martinas Gebenas. Vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio pradžioje ir iškart pelnė du taškus, puikiai sužaidęs du prieš du su L.Lekavičiumi. Vis dėlto M.Gebenas ir vėl žaidė labai trumpai. Jis per 3 min. pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškio, 2/2 baudų).

Rokas Jokubaitis. Pirmoje rungtynių pusėje R.Jokubaitis keliskart leidosi apgaunamas L.Vildozos, o puldamas veržėsi ten, kur varžovai buvo pasiruošę jį pasitikti. Po pertraukos gynėjas geriau įvertino varžovų išsidėstymą ginantis, bet rezultatyviai pabaigė tik vieną ataką. R.Jokubaitis per 22 min. pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

Lukas Lekavičius. „Žalgirio“ gynėjas prieš kelionę į Ispaniją, regis, galvą paliko namie. Jis siautė aikštėje, bet dažniausiai net nebūdavo numatęs, ką darys po kelių akimirkų.

Siautimas pasiteisino tik vieną kartą, kai trečiajame kėlinyje L.Lekavičiui pavyko gražiai pabaigti ataką. Priešpaskutinę minutę jis laisvas nepataikė tritaškio, kuriuo galėjo sumažinti atsilikimą iki 5 taškų. L.Lekavičius per beveik 15 min. pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir 4 kartus suklydo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.