EUROLYGA 2023

Šachmatų partija tarp D. Gudelio ir R. Jaručio: prabilo apie keistą D. Adomaičio ir D. Kairio rokiruotę

Vilniaus „Ryto“ sirgaliai pagaliau sulaukė Dariaus Gudelio tinklalaidės, kurioje stambiausias komandos dalininkas atsakinėjo į ne ypač malonius aistruolių klausimus.

 Šachmatų partija tarp D. Gudelio ir R. Jaručio: prabilo apie D. Adomaičio ir D. Kairio rokiruotę.<br> lrytas.lt nuotr.
 Šachmatų partija tarp D. Gudelio ir R. Jaručio: prabilo apie D. Adomaičio ir D. Kairio rokiruotę.<br> lrytas.lt nuotr.
 Donaldas Kairys.<br> lrytas.lt nuotr.
 Donaldas Kairys.<br> lrytas.lt nuotr.
 Rolandas Jarutis.<br> lrytas.lt nuotr.
 Rolandas Jarutis.<br> lrytas.lt nuotr.
 Dainius Adomaitis.<br> lrytas.lt nuotr.
 Dainius Adomaitis.<br> lrytas.lt nuotr.
 Darius Gudelis.<br> lrytas.lt nuotr.
 Darius Gudelis.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 30, 2021, 5:23 PM

Interviu metu D.Gudelis sulaukė klausimų ir apie Dainiaus Adomaičio pasitraukimą iš komandos bei Donaldo Kairio atėjimą į klubą.

Anot D.Gudelio, buvęs klubo direktorius Rolandas Jarutis yra tas žmogus, kuris nebenorėjo dirbti su D.Adomaičiu.

„R.Jaručio pasiūlymas buvo nepratęsti sutarties su D.Adomaičiu. Mes tam pritarėme, matydami realias finansines galimybes, be to, matėme aiškią alternatyvą – Donaldą Kairį. Jis ekspertų buvo įvardijamas vienu perspektyviausiu šalies treneriu“, – kalbėjo D.Gudelis.

Tiesa, sezono pradžioje iš „Ryto“ atleistas R.Jarutis, surengęs savo garbės ir orumo konferenciją, teigė, kad būtent D.Gudelis stumdė šaškes jam už nugaros.

„D.Adomaitis sakė, kad aš esu vagis, tačiau nekaltinu jo. Treneriui buvo siunčiamos klaidingos žinutės, kad noriu jį atleisti.

Treneris nebuvo patenkintas, kad negavo norimų žaidėjų ir kad nebuvo suformuotas biudžetas, koks žadėtas. Pasakiau, kad D.Adomaitis pradėjo ir pabaigs sezoną. Klubas visada stovės jo pusėje. Aš gesinau visus konfliktus.

Esu labai dėkingas treneriui, kad leidosi su manimi į dialogą ir mums pavyko viską užglaistyti. Aš net neturėjau teisės atleisti trenerio, nes pagal įstatus jį priima ir atleidžia dalininkai. Sėkmingai su juo derėjausi ir kalbėjau apie kontrakto pratęsimą. Tačiau tuo metu jau vyko derybos su Donaldu Kairiu.

Aš apie tai nieko nežinojau, nes viską derino D.Gudelis. Kol kalbėjau su D.Adomaičio agentu, D.Gudelis savo sodyboje sėdėjo su D.Kairiu“, – tuomet teigė R.Jarutis.

Kiek kitokią šios istorijos versiją pateikė D.Gudelis.

„Į mūsų radarą D.Kairys pateko pavasarį. Buvo kelių pavardžių sąrašas, kuriame atsidūrė ir D.Kairys“, – teigė D.Gudelis, apie derybas sodyboje net neužsiminęs.

Klubo valdybos pirmininkas taip pat pabandė atsakyti į klausimą, kas lėmė, kad D.Kairys sostinėje tiesiog „sudegė“.

Anot jo, lūkesčiai buvo dideli, tačiau D.Kairys prarado ryšį su žaidėjais, padarė komplektacijos klaidų, be to, nepateisino vilčių klubo sporto direktoriaus pozicijoje.

Prieš sezoną D.Gudelis komandai iškėlė tris užduotis: patekti į Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, prasibrauti į kitą FIBA Čempionų lygos turnyro etapą ir žaisti Lietuvos krepšinio lygos finale.

Lrytas.lt primena, kad D.Kairio treniruojamas „Rytas“ nepateko į KMT finalo ketvertą, kai ketvitfinalyje nusileido Utenos „Juventus“ krepšininkams.

Maža to, „Rytas“ nesugebėjo prasibrauti ir į kitą Čempionų lygos turnyro etapą.

Tai D.Kairiui kainavo postą sostinės ekipoje. Po beviltiško pralaimėjo „Juventus“ (78:105) strategui buvo parodytos durys, o jo vietą vyriausiojo trenerio poste užėmė asistentas Giedrius Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.