EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio žinovas įvardijo geriausius CSKA žaidėjus – pirštu bedė ir į Lietuvos žvaigždę

Vienu geriausiu Rusijos krepšinio žinovu tituluojamas Vladimiras Gomelskis nuosavame internetiniame krepšinio puslapyje ne tik aptarinėja daugelį šios šalies krepšinio reikalų, tačiau dar ir atsakinėja į sirgalių klausimus.

Rusijos krep<br>portal.kurltura.ru nuotr.
Rusijos krep<br>portal.kurltura.ru nuotr.
Ramūnas<br>LR archyvo nuotr.
Ramūnas<br>LR archyvo nuotr.
Rusijos krep<br>slamdunk.ru
Rusijos krep<br>slamdunk.ru
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 8:47 PM

SSRS krepšinio rinktinės trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus, ketvirtadienį pasidalino mintimis ir apie garsiausią šalies klubą Maskvos CSKA.

Maskviečiai šiomis dienomis linksniuojami dėl nesėkmingos atkarpos Eurolygoje ir kylančių skandalų. Vienas iš jų tęsiasi jau porą savaičių: treneris Dimitris Itoudis susipyko su pagrindiniu komandos lyderiu Mike'u Jamesu.

Neva jis kaltas dėl kelių komandos pralaimėjimų Eurolygoje, o šis širsta, jog strategas neišleido jo į senelio laidotuves. Buvo kalbėta, jog tarp vyrų įvyko susistumdymai, tačiau abi pusės neigė šį gandą.

Vieni ekipos gerbėjai klausinėjo V.Gomelskio apie galimą konflikto sprendimą, o kiti domėjosi, kas specialisto manymu yra visų laikų geriausi komandos Rusijos žaidėjai ir legionieriai.

V.Gomelskis nutarė pateikti visas įmanomas kombinacijas, kokias jis mato, kalbant apie savus ir užsienio krepšininkus. Į vieną iš kombinacijų pateko ir Lietuvos krepšinio žvaigždė Ramūnas Šiškauskas.

„Turiu aiškius ir vienareikšmiškus sprendimus, – rašė V.Gomelskis. – Jei kalbėsime apie visų laikų geriausią CSKA legionierių, tai be konkurencijos yra Jonas Robertas Holdenas. Aš galiu įvardinti ir geriausią rusų žaidėją Maskvos ekipoje – Andrejus Kirilenka.

Dabar imkime geriausių legionierių penketą ir į jį patenka: slovėnas Matjažas Smodišas, amerikietis Trajanas Langdonas, lietuvis Ramūnas Šiškauskas, amerikiečiai J.R.Holdenas ir Victoras Alexanderis.

Imkime rusišką geriausių CSKA žaidėjų penketą: tai būtų Vasilijus Karasiovas, Igoris Kudelinas, Nikita Kurbanovas, Viktoras Chriapa ir Aleksandras Kaunas. Per visą CSKA istorija geresnių žaidėjų už Stanislavą Jeriominą, Sergejų Belovą, Jevgenijų Kovalenką, Anatolijų Myškiną ir Vladimirą Andrejevą nebuvo“.

Garsiausiame Rusijos klube žaidė penki Lietuvos krepšininkai: dar SSRS laikais Maskvos ekipai atstovavo Rimas Kurtinaitis, sugriuvus sovietams – Gintaras Einikis, Darjušas Lavrinovičius, R.Šiškauskas ir Darius Songaila. Ekipą vieną sezoną treniravo Jonas Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.