EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: „Žalgirio“ pertrauka, E. Ulanovo pergalė prieš A. Gudaitį ir kalnus vertęs „Baskonia“ duetas

Šią savaitę Eurolygoje žaidė nedaug Lietuvos krepšininkų. Kauno „Žalgirio“ varžovus pakirto koronavirusas, todėl į aikštę ėjo tik užsienio klubams atstovaujantys lietuviai.

E.Ulanovas ir A.Gudaitis.<br>Lrytas.lt koliažas.
E.Ulanovas ir A.Gudaitis.<br>Lrytas.lt koliažas.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Gudaitis.<br>Scanpix nuotr.
A.Gudaitis.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 6, 2021, 12:15 AM

„Žalgiris“

Kauno „Žalgiris“ buvo priverstas padaryti nedidelę pertrauką. Kauniečiai turėjo ketvirtadienį žaisti 24-ojo turo rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“, tačiau į varžovų komandą įsisuko koronaviruso infekcija ir Serbijos krepšinio lyderiai į Lietuvą neatvyko.

Eurolyga dėl sveikatos krizės šį sezoną nukėlė antras „Žalgirio“ rungtynes. Tiesa, spalio mėnesį rungtynės išvykoje su „Chimki“ komanda buvo nukeltos tik vieną dieną, todėl Kauno krepšininkams didelio poveikio neturėjo.

Kitos Eurolygos rungtynės bus žaidžiamos po dviejų savaičių – po pertraukos, skirtos nacionalinių taurių turnyrams. „Žalgiris“ keliaus į Kataloniją ir vasario 18 d. (ketvirtadienį) susitiks su „Barcelona“. Gruodžio pradžioje pirmąsias šių komandų rungtynes Kaune laimėjo „Barcelona“ 73:62.

Šią savaitę „Barcelona“ namie pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandai 86:88 (N.Mirotičius 24, B.Daviesas 14, C.Higginsas 12).

24-ajame ture pralaimėjo net keturios pirmaujančios komandos, todėl „Barcelona“ liko vienvaldė Eurolygos lyderė. „Mėlyni-granatiniai“ laimėjo 17 iš 24 rungtynių. 16 pergalių iškovojo Maskvos CSKA, po 15 – Milano „Olimpia“ (per 23 rungt.), Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“, 14 – devynių pergalių virtinę tęsiantis Stambulo „Fenerbahçe“, po 13 – Sankt Peterburgo „Zenit“ (per 22 rungt.), Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Žalgiris“ (per 23 rungt.).

Kauno komanda formaliai užima devintąją vietą.

Legionieriai

Šią savaitę dvi lietuvių komandos susitiko tarpusavyje. Penktadienį Stambulo „Fenerbahçe“ savo aikštėje pranoko Sankt Peterburgo „Zenit“ komandą 92:84 ir pasiekė devintąją iš eilės pergalę. Tuo tarpu „Zenit“ trečią kartą paeiliui pralaimėjo.

„Fenerbahçe“ puolėjas Edgaras Ulanovas prie komandos pergalės pridėjo 8 taškus, o „Zenit“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis žaidė truputį rezultatyviau ir pelnė 11 taškų.

„Fenerbahçe“ didesnę rungtynių dalį pirmavo, o skaudžiausiai smogė, kai „Zenit“ ketvirtojo kėlinio pradžioje persvėrė rezultatą 74:69. Iškart po to „geltoni-mėlyni“ laimėjo kelių minučių tarpsnį 17:1, pirmą kartą padidino skirtumą iki dviženklio ir sudegino svečių viltis.

Vitorijos „Baskonia“ penktadienį išvykoje sutriuškino Ispanijos lygos lyderį Madrido „Real“ klubą 84:64. Nugalėtojams Rokas Giedraitis įmetė 14 taškų, Tadas Sedekerskis – 4.

Vitorijos komanda nuo 3-iosios minutės nė karto neleido varžovams išsiveržti į priekį ir jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą. Nors „Real“ trečiojo kėlinio pradžioje išlygino rezultatą, svečiai sureagavo į šį įspėjimą ir tuoj pat vėl įgijo pranašumą.

„Baskonia“ iškovojo 11-ąją pergalę (per 24 rungt.) ir pakilo į 11-ąją vietą.

Lietuviai

Rokas Giedraitis. „Baskonia“ starto penketo puolėjas labai daug bėgiojo ir dažnai atsidengdavo už trijų taškų linijos. R.Giedraitis ne tik mėtė iš toli, bet ir nesivaržė veržtis. Komandai puolant jis teisingai įvertindavo situaciją ir buvo pavojingas visuose aikštės taškuose. Tiesa, gindamasis R.Giedraitis keliskart neiššifravo varžovų klaidinamų judesių. Lietuvis žaidė 33 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 14 taškų (4/8 dvitaškių, 2/5 tritaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

R.Giedraičio sezono vidurkis – 11,4 taško.

Tadas Sedekerskis. „Baskonia“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje keliose iš eilės atakose nuostabiai pasinaudojo tuo, kad jį dengė silpnesnis S.Llullis (ir pats dukart įmetė, ir atliko vaizdingą perdavimą), bet jau 7-ąją min. prasižengė du kartus. Nuo antrojo kėlinio T.Sedekerskis nė karto nemetė į krepšį, bet puikiai atliko visas pareigas gindamasis ir savo baudos aikštelėje stovėjo kaip uola. Jis žaidė 22 min., pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių), atkovojo 7 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Šį sezoną T.Sedekerskis įmeta vidutiniškai 3 taškus ir atkovoja 2,8 kamuolio.

Edgaras Ulanovas. „Fenerbahçe“ starto penketo puolėjas tiksliai žaidė gindamasis, bet varžovų pusėje iki pertraukos buvo pasyvus. Vis dėlto gavęs kamuolį perspektyvioje padėtyje, E.Ulanovas žinodavo, ką daryti, ir vien trečiajame kėlinyje pelnė 6 taškus. Iš viso E.Ulanovas žaidė 17,5 min., pelnė 8 taškus (3/4 dvitaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

E.Ulanovo sezono vidurkis – 4,9 taško. Jis 10 ar daugiau taškų pelnė vos ketveriose rungtynėse.

Artūras Gudaitis. Treneris X.Pascualis atsižvelgė į tai, kad per praėjusias rungtynes A.Gudaičiui neužtekdavo jėgų, ir lietuvio neįtraukė į starto penketą.

Vidurio puolėjas į aikštę įėjo 6-ąją min. ir sustiprino komandos žaidimą po varžovų krepšiu, bet jau antrojo kėlinio pradžioje prasižengė antrą kartą, o trečiajame kėlinyje jam neišsprendžiamu galvosūkiu tapo vikresnio J.Vesely manevrai.

Nors A.Gudaitis žaidė gana rezultatyviai, nuovargis jį vėl pavijo – priešpaskutinę minutę jis laisvas neįmetė iš po krepšio. „Zenit“ vidurio puolėjas per 27 min. pelnė 11 taškų (3/6 dvitaškių, 5/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

A.Gudaičio vidurkiai – 10,7 taško, 4,5 atkovoto kamuolio ir 4,3 išprovokuotos pražangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?