EUROLYGA 2023

Aiškėja Gedimino Žiemelio naujai kuriamo Vilniaus krepšinio klubo galimas pavadinimas

Prieš gerą savaitę apie kuriamą naują Vilniaus krepšinio klubą prabilęs verslininkas Gediminas Žiemelis davė suprasti, kad jau kitame sezone ekipa turėtų pasirodyti LKL čempionate ir žaisti varžybas jo valdomos kompanijos „Avia Solutions Group“ perpirktoje 12 tūkst. žiūrovų talpinančioje arenoje.

Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
 Bus pertvarkoma arena.<br>G.Žiemelio/Facebook nuotr.
 Bus pertvarkoma arena.<br>G.Žiemelio/Facebook nuotr.
Gediminas Žiemelis.
Gediminas Žiemelis.
Gediminas Žiemelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gediminas Žiemelis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-02-12 11:07, atnaujinta 2021-02-12 11:18

Šiomis dienomis aiškėja, kaip galėtų vadintis naujasis klubas. Kaip rašo Verslo žinios, UAB „LavTwins“ registruoja prekės ženklus „BC Vilnius City“ ir „BC Vėjas“.

Vienu iš šių vardų, jei procesai bus sklandūs, tikėtina, būtų pavadinta planuojama verslininko Gedimino Žiemelio krepšinio komanda.

Tarp bendrovės „LavTwins“ akcininkų – ir su verslininku G. Žiemeliu siejama UAB „Greenvesta“, o Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai yra UAB „LavTwins“ ir prekinio ženklo savininkai.

Vilniaus „Siemens“ areną praėjusių metų pabaigoje įsigijęs ir ją į „Avia Solutions Group“ pervadinęs verslininkas G.Žiemelis patikino, kad neplanuoja investuoti į jau esantį pagrindinį Vilniaus klubą – „Rytą“, o jo komanda per penketą metų turėtų žaisti ir Eurolygoje.

Apie savo idėjas verslininkas G.Žiemelis papasakojo basketnews.lt tinklalaidėje žurnalistui Karoliui Tiškevičiui.

„Mums įsigijus areną niekas iš „Ryto“ vadovybės ir savininkų su mumis nesukontaktavo aptarti verslo partnerystę, – pasakojo G.Žiemelis. – Gal galvoja, kad klubas – sau, arena – sau.

Arena turi savo planus. Mes suprantame, kad norint padidinti pajamas, be stiprių renginių, reikalinga ir stipri vietinė komanda. Ar tai būtų krepšinis, ar ledo ritulys, ar gal ateityje ir salės futbolas.

Natūralu, kad jeigu klubui svarbu ateityje susikurti pajamas ir rasti partnerystę su arenos savininkais, aš jų vietoje ateičiau ir pasikalbėčiau“, – tikino G.Žiemelis.

Anot verslininko, nauja ekipa gimtų gal ir po metų, turėdama ambicingą tikslą – iškart žaisti LKL. Po to – Eurolygoje, kurią pasiekti galėtų per 5-6 metus.

„Viskas yra įmanoma. Juk mano didžiausi partneriai yra „Turkish Airilines“. Jie – Eurolygos rėmėjai“, – ramiai sakė G.Žiemelis.

„Reikia sutarti su verslo ir krepšinio bendruomene, koks turi būti ekipos formatas. Į komandą reikia perkelti vadybos modelį – ji turi nepriklausyti vienam Gudeliui, Žiemeliui ar dar kažkam. Klubas turi turėti biudžetą. Pateiksiu du skaičius: Tel Avivo „Maccabi“ iš bilietų renka 10,5 mln. eurų, jų biudžetas yra 17 mln. „Žalgiris“ geriausiais laikais iš bilietų rinko 4,7 mln. eurų, jų biudžetas – apie 10 mln.

Augant BVP, augant biudžetui, natūralu, kad mes tokiame mieste kaip Vilnius po 5-6 metų galėtume rinkti daugiau pinigų už bilietus.

Vilnius galėtų tikėtis bent 70 proc. to, ką gauna „Maccabi“. Čia reikia visų faktorių: geros komandos, žvaigždžių, vietinio derbio, jaunų talentų ir t.t. Jei turėtum 6-7 mln. eurų iš bilietų, bendras klubo biudžetas galėtų būti 10 mln.“

„Nematau kitos lygos Vilniui, tik Eurolygą“, – basketnews.lt tinklalaidėje kalbėjo G. Žiemelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?