EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius lemiamam mačui su „Real“ turi sau aiškių patarimų

Šarūnui Jasikevičiui ir „Barcelona“ ekipai pirmasis sezono trofėjus jau ranka pasiekiamas. Šeštadienį katalonai 77:68 (15:12, 23:15, 26:20, 13:21) susitvarkė su du lietuvius savo gretose turinčia Vitorijos „Baskonia“ ir jau ruošiasi mūšiui su principiniais varžovais Karaliaus taurėje. Finale „Barcos“ jau laukia ne kas kitas, o Madrido „Real“.

 Šarūnas Jasikevičius kovos dėl pirmojo savo trofėjaus.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius kovos dėl pirmojo savo trofėjaus.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius kovos dėl pirmojo savo trofėjaus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius kovos dėl pirmojo savo trofėjaus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 14, 2021, 10:20 AM

Karališkasis klubas pirmajame pusfinalyje 85:79 palaužė Tenerifės „Iberostar“.

Šaro vedama komanda šeštadienį iššvaistė dvidešimties taškų persvarą, tačiau šiaip ne taip sugebėjo atsilaikyti ir laimėti kelialapį į finalą. „Barcelona“ turėjo didelių problemų ir ketvirtfinalio dvikovoje su Malagos „Unicaja“, kurią įveikė tik po pratęsimo.

Per visą turnyro istoriją katalonai Karaliaus taurę yra iškovoję 25 kartus, o „Real“ – 28. Ekipa sieks paginti nugalėtojos titulą.

„Visada kalbame apie mentalitetą. Tai yra pats svarbiausias dalykas. Prieš kalbėdami apie taktiką, turime kalbėti apie mentalitetą, fiziškumą, pastangas, aukojimąsi dėl komandos. Atrodo, kad kartojuosi, bet taip bus visada“, – teigė strategas.

Š.Jasikevičius buvo įsitikinęs, kad dvikova prieš Malagos „Unicaja“, kuriame buvo išsigelbėta po pratęsimo, tapo rimtu įspėjimu krepšininkams.

„Kaip treneris, visada stengiesi atlikti savo darbą paruošdamas vaikinus tam, kas laukia. Kartais jie tavimi patiki, kartais – ne.

Mačas su Malaga tapo dideliu įspėjimu ir vaikinai suprato, norint kažką laimėti, tu negali žaisti galvodamas, kad esi geriausias ir esi nusipelnęs laimėjimo. Privalai tiesiog žaisti iš visų jėgų“, – tikino lietuvis.

Kalbėdamas apie finalą su Madrido „Real“ Šaras tikino, kad jo komanda turi rengtis žūtbūtiniam mūšiui.

„Kiekvienas mačas yra nauja istorija, taip bus ir akistatoje su „Real“. Reikia pasiruošti kovoti nuo nulio. Visas iki tol pergales reikia užmiršti.

Tai bus 40 minučių sprintas. Noriu tikėti, kad esame tam pasirengę. Mūsų laukia didelis varžovas, nes atsipalaidavus „Real“ nubaus kur kas skaudžiau, nei tai darė „Baskonia“, – teigė specialistas.

Jau 85-ąjį kartą rengiamo turnyro finale susitiks nuo 2010-ųjų Karaliaus taurę tik tarpusavyje besidalinančios komandos „Barcelona“ ir „Real“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.