EUROLYGA 2023

Po finalo sirenos – Šaro šėlsmas: emocijos Madride liejosi kaip iš gausybės rago

„Aš labai džiaugiuosi dėl šio titulo“, – po iškovoto pirmojo trofėjaus Ispanijoje kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Š.Jasikevičiaus auklėtiniai triumfavo Ispanijos Karaliaus taurės turnyre.<br>Stopkadro koliažas
Š.Jasikevičiaus auklėtiniai triumfavo Ispanijos Karaliaus taurės turnyre.<br>Stopkadro koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2021, 6:56 AM, atnaujinta Feb 15, 2021, 8:53 AM

Lietuvio treniruojama „Barcelona“ ekipa sekmadienį Madride 88:73 (20:11, 32:20, 17:19, 19:23) įveikė „Real“ krepšininkus ir triumfavo Ispanijos Karaliaus taurės turnyre.

Šaras su „Barcelona“ šį sezoną jau buvo pralaimėjęs du finalus: Katalonijos taurėje 84:85 krito nuo Andoros „MoraBanc“, o Ispanijos supertaurės finale nusileido Madrido „Real“ 67:72.

Trejų rungtynių maratoną per tris dienas įveikę Š.Jasikevičiaus auklėtiniai penktadienį tik po pratęsimo 103:93 palaužė Malagos „Unicaja“, o šeštadienį pusfinalyje 77:68 susitvarkė su Vitorijos „Baskonia“, kuriai atstovauja Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

„Tai yra savaitė, kuria reikia mėgautis, tačiau čia dar niekas nesibaigė – reikia iškart įsitraukti į Eurolygos rungtynių dinamiką, tobulėti bei mokytis toliau“, – po finalo kalbėjo Š.Jasikevičius.

Karaliaus taurės finale katalonų pranašumas abejonių nekėlė. Šaro kariauna pirmajame kėlinyje spurtavo 14:0 ir greitai susikrovė dviženklę persvarą (18:7).

Gynyboje solidžiai atrodžiusi „Barcelona“ netrukus pradėjo siausti ir puolime – per antrą ketvirtį pelnė net 32 taškus, o skirtumas tapo 52:29.

Madrido klubas po pertraukos bandė atgaivinti intrigą, tačiau apie sugrįžimą jiems pagalvoti neleido puikų finalą žaidęs latvis Rolands Šmitas, trečiojo kėlinio metu drebinęs varžovų krepšį dėjimais.

„Aš labai džiaugiuosi dėl šio titulo. Pirmoje dvikovos dalyje atrodėme labai gerai, žaidėme susikaupę. Po pertraukos praradome ritmą, tačiau mano vaikinai nėra robotai, o „Real“ – labai gera komanda.

Visi turi dirbti ir aukoti save. Mes turime laimėti visi kartu. Tai nėra tenisas ar golfas, tai – krepšinis. Mums reikia vienas kito“, – teigė Šaras.

Nuaidėjus finalo sirenai lietuvis kupinas džiaugsmo šventė ketvirtą kartą savo karjeroje iškovotą Karaliaus taurės titulą: prieš tai jis yra triumfavęs kaip žaidėjas, pats atstovaudamas „Barcelona“ ekipai. 

Savo džiaugsmu Š.Jasikevičius dalinosi su taip pat arenoje jį palaikiusia žmona Anna Douka.

85-ąjį kartą vykusiame Ispanijos Karaliaus taurės turnyre „Barcelona“ iš viso triumfavo 26 kartus, o „Real“ sąskaitoje – 28 trofėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?