EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: negailestingas A. Gudaitis ir išradingas M. Grigonis

Artūras Gudaitis ir Marius Grigonis savaitės pradžioje puikiai žaidė nukeltose Eurolygos rungtynėse ir priminė, kad vargais ne galais į Europos pirmenybes patekusi Lietuvos rinktinė sulauks galingo pastiprinimo.

 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 24, 2021, 11:48 AM

Kauno „Žalgiris“ antradienį sužaidė dvi skirtingas rungtynių puses, tačiau įrodė, kad yra visa galva stipresnis negu Belgrado „Crvena zvezda“. Lietuvos čempionai pirmadienį nukeltose rungtynėse savo aikštėje nugalėjo Serbijos čempionus 75:62.

Rungtynių pradžioje nuo varžovų tritaškių neapsigynęs „Žalgiris“ antrojo kėlinio pradžioje atsiliko dviženkliu skirtumu 22:35. Tik tada kauniečiai pradėjo gaudynes, bet trečiojo kėlinio viduryje pavijo ir aplenkė varžovus, o ketvirtajame kėlinyje nebeleido svečiams nė pagalvoti apie pergalę. Tarpsnį nuo 13-osios min. Kauno komanda laimėjo beveik dvigubu skirtumu 53:27.

„Žalgirio“ dvyliktuke nebuvo traumą besigydančio Patricio Garino ir pirmadienį Lietuvos rinktinėje žaidusio Mareko Blaževičiaus.

Septyni Lietuvos krepšininkai pelnė 29 iš 75 komandos taškų. Marius Grigonis surinko 17 taškų, Lukas Lekavičius – 6, Paulius Jankūnas – 4, Martinas Gebenas – 2, Artūras Milaknis ir Karolis Lukošiūnas – po 0.

„Žalgiris“ iškovojo 14-ąją pergalę, tačiau liko devintojoje vietoje. Taip pat 14 pergalių pasiekė aštuntojoje vietoje esantis Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau Turkijos klubas žaidė tik 24 rungtynes, o Lietuvos atstovai – jau 25.

Kauniečiai labai nežymiai atsilieka nuo Sankt Peterburgo „Zenit“, Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“ ir Stambulo „Fenerbahçe“ klubų, kurie iškovojo po 15 pergalių.

Būtent „Real“ bus kitas „Žalgirio“ varžovas. Kauno krepšininkai su madridiečiais jų aikštėje susitiks jau ketvirtadienį.

Penktą iš eilės pralaimėjimą patyrusi ir tik 7 pergales turinti „Crvena Zvezda“ užima priešpaskutinę 17-ąją vietą.

Legionieriai

Tuščias nukeltų rungtynių eilutes pildo Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas. Jis pirmadienį priėmė buvusią Artūro Gudaičio komandą Milano „Olimpia“ ir pasiekė pergalę 79:70. A.Gudaitis pelnė 16 taškų.

Milano komanda nuo Naujųjų metų sparčiai kilo į viršų ir patyrė vos antrą pralaimėjimą per pastarąsias devynerias rungtynes.

Pirmadienį „Zenit“ didesnę rungtynių dalį žaidė solidžiau ir antrajame bei ketvirtajame kėliniuose buvo įgijusi dviženklę persvarą. Tuo tarpu „Olimpia“ pirmavo tik kelis trumpus tarpsnius, paskutinį kartą – ketvirtojo kėlinio pradžioje.

Lietuviai

Artūras Gudaitis. Vidurio puolėjas nuo pirmųjų minučių labai agresyviai žaidė po varžovų krepšiu ir baudos metimais pelnė pirmuosius „Zenit“ taškus. Jis iki pirmojo keitimo 8-ąją min. pelnė 6 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir atliko puikų perdavimą, po kurio į krepšį lengvai įmetė M.Ponitka. Lietuvis puolimo galios nemažino iki mačo pabaigos. Be to, jis tvirtai gynė savo baudos aikštelę, o jam padėjo ir tai, kad pasveikus kitam vidurio puolėjui A.Poythressui, nebereikėjo žaisti apie 30 minučių. A.Gudaitis žaidė beveik 21 min., pelnė 16 taškų (6/8 dvitaškių, 4/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 5 pražangas ir 3 kartus suklydo.

 

Marius Grigonis. Rungtynių pradžioje M.Grigonis prilipo prie varžovų įžaidėjo A.Uskokovičiaus ir užuomazgose ardė varžovų atakas. Tačiau puldamas M.Grigonis pusantro kėlinio buvo neatpažįstamas: kartą nesiryžo mesti, kartą nepataikė į lanką ir pirmus taškus pelnė tik 16-ąją min. Užtat išsijudinęs Kauno komandos lyderis vien antrojo kėlinio antroje pusėje pelnė 8 taškus.

Po pertraukos varžovams nenuspėjami M.Grigonio manevrai pakeitė mačo eigą. Jei trečiajame kėlinyje gynėjas dažniau pats pabaigdavo atakas, tai paskutiniame ketvirtyje jis pastebdavo gerus atakų tęsinius ir padėjo kurtis progas komandos draugams. M.Grigonis žaidė 36 min. (ilgiausiai karjeroje), pelnė 17 taškų (2/2 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas ir 3 kartus suklydo.

Lukas Lekavičius. Th.Walkupui pradėjus šlubuoti, L.Lekavičius į aikštę įėjo jau antrąją minutę, bet per pirmąjį tarpsnį žaidė tik kelias sekundes. Vėliau grįžęs į aikštę jis neretai žaidė ant klaidos ribos, bet keli jo sėkmingi prasiveržimai paįvairino „Žalgirio“ puolimą. Gynėjas žaidė 15,5 min. ir pelnė 6 taškus (2/2 dvitaškių, 2/2 baudų).

Paulius Jankūnas. Veteranas, vos įėjęs į aikštę pirmojo kėlinio viduryje, vienoje varžovų atakoje gavo dvi pražangas. Paskui jis žaidė gana trumpai ir beveik nekrito į akis, bet ketvirtajame kėlinyje porą kartų atsidūrė reikiamoje vietoje ir rezultatyviai pabaigė Kauno komandos atakas. P.Jankūnas per 9,5 min. pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių) ir atkovojo 6 kamuolius.

Martinas Gebenas. Vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas pirmojo kėlinio viduryje, kai dvi pražangas žaibiškai gavo P.Jankūnas. M.Gebenas trumpą tarpsnį žaidė patikimai, bet antroje rungtynių pusėje buvo paliktas ant suolo. Jis per 6 min. pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

Rokas Jokubaitis. Jau ne pirmas rungtynes R.Jokubaitis žaidė gana pasyviai ir tik kartą pabandė aštriai veržtis prie varžovų krepšio. Kita vertus, jis rungtyniavo gana patikimai. Jaunasis žalgirietis per 27 min. taškų nepelnė (0/1 dvitaškio), 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 3 pražangas. R.Jokubaitis pirmą kartą šį sezoną baigė rungtynes nepelnęs nė taško.

Artūras Milaknis. Antrajame kėlinyje A.Milaknis dukart laisvas metė iš toli, bet nepataikė, o po pertraukos nebuvo įleistas į aikštę. „Žalgirio“ gynėjas žaidė 8,5 min. ir taškų nepelnė (0/2 tritaškių). A.Milaknis žaidė trumpiausiai šį sezoną ir ketvirtą kartą nepelnė taškų.

Karolis Lukošiūnas. „Žalgirio“ gynėjas žaidė tik 6 sekundes komandai ginantis trečiojo kėlinio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.