EUROLYGA 2023

CSKA trenerį iš posto verčiantis krepšinio ekspertas V. Gomelskis: „Apie titulus kalbėti dabar juokinga“

Po tragiško pasirodymo Eurolygoje akistatoje su Stambulo „Anadolu Efes“, kuriame „rusiška karinė mašina“ buvo sumaitota 70:100, maskviečiai prieš savo aistruolius sekmadienį pabandė reabilituotis pergale Jungtinėje VTB lygoje – autsaiderį Minsko „Cmoki“.

Garsiausias Rusijos krepšinio specialistas Vladimiras Gomelskis <br>portal.kurltura.ru nuotr.
Garsiausias Rusijos krepšinio specialistas Vladimiras Gomelskis <br>portal.kurltura.ru nuotr.
Garsiausias Rusijos krepšinio specialistas Vladimiras Gomelskis 
Garsiausias Rusijos krepšinio specialistas Vladimiras Gomelskis 
Garsiausias Rusijos krepšinio specialistas Vladimiras Gomelskis <br>slamdunk.ru
Garsiausias Rusijos krepšinio specialistas Vladimiras Gomelskis <br>slamdunk.ru
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 8, 2021, 6:40 PM

CSKA žaidėjai namie 101:67 pasismagino su baltarusiais, bet slogios nuotaikos Rusijos krepšinio specialistams dėl to nedingo.

CSKA Turkijoje patyrė pačią didžiausią nesėkmę per visą istoriją Eurolygoje: panašiai maskviečiai žaidė tik 2010 metais, kai nusileido Valensijos ekipai 57:82.

„Labai pavargau kurti pasiteisinimus dėl CSKA pralaimėjimų, – savo tinklaraštyje parašė vienas garsiausių Rusijos krepšinio specialistų Vladimiras Gomelskis. – Manau, kad laikinoji CSKA krizė tampa sistemine ir būtina keisti trenerį Dimitrį Itoudį.“

Buvusio SSRS rinktinės trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus Vladimiras savo tinklaraštyje daugiau kaip dieną atsakinėjo į CSKA sirgalių klausimus, kodėl vis dar Eurolygos čempionas CSKA atrodo prastai, kas kaltas ir ką daryti.

„Sutriuškinimas buvo labai didelis smūgis per ekipos savimeilę, per trenerių ir vadybos savimeilę.

Ši nesėkmė reikalauja kažkokių kardinalių žingsnių, kad būtų atitaisyta skriauda. Negalima sėdėti ir laukti, kad viskas savaime susitvarkys.

Tas charakterio neturėjimas ir visiškas valios nerodymas labai stipriai gniuždo visus aplink, bet ne vieną žmogų, kuris turi būti už tai atsakingas“, – rašė specialistas, duodamas aiškią užuominą apie naujo trenerio paiešką Rusijos čempionams.

Galiausiai V. Gomelskis pareiškė, kad su tokia šių dienų CSKA sunku tikėtis kažkokių titulų.

„CSKA savo sportinės formos piką pasiekė per anksti. Atsimenate seriją iš 12 pergalių? O po to ir atėjo krizė – traumos, konfliktai komandoje tarp M. Jameso ir trenerio, kai kurių lyderių sportinės formos smukimas. Ir tai tęsiasi ir dabar.

Tai tik įrodo, kad trenerių štabas padarė didelę klaidą per pasirengimą sezonui, o klubo medicinos personalas apskritai nėra joks autoritetas strategui ir kitiems treneriams. Labai gaila.

Kažkaip norėjosi tuo netikėti, bet viskas rodo, jog būtent taip ir yra CSKA komandoje dabar. Ar sugebės CSKA įveikti krizę, kai dalis krepšininkų atrodo blogai – galbūt, tačiau nebūtinai.

Ar užsiglaistys trenerio ir žaidėjų konfliktas – galbūt, bet nebūtinai.

Ar sugebės trenerių štabas parengti ekipai dvi-tris naujas derinių schemas puolimui ir nors vieną gynybai – galbūt, bet nebūtinai.

Tiesiai šviesiai kalbant, kad būtų užbaigtas sėkmingas CSKA sezonas, reikia atlikti begalę darbo. Tik tuomet galima tikėtis patekimo į Eurolygos finalo ketvertą. Šiai dienai apie titulą kalbėti tiesiog juokinga“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.