EUROLYGA 2023

„Mavericks“ ir „Grizzlies“ sieks įveikti aukštesnes vietas užimančius varžovus

„Dallas Mavericks“ klubas, kuriam atstovauja Europos krepšinio žvaigždės Kristapas Porzingis ir Luka Dončičius, NBA čempionate šią savaitę bandys iškovoti ketvirtąją pergalę iš eilės.

NBA žibančių europiečių šią savaitę laukia nelengvi iššūkiai.<br>Scanpix nuotr. koliažas.
NBA žibančių europiečių šią savaitę laukia nelengvi iššūkiai.<br>Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2021, 10:45 AM, atnaujinta Mar 10, 2021, 10:46 AM

Po pertraukos, susijusios su Atlantoje vykusiu „Visų žvaigždžių“ savaitgaliu, ketvirtadienį Lietuvos laiku Dalaso krepšininkai (18 pergalių, 16 pralaimėjimų) priims „San Antonio Spurs“ komandą (18/14). Vakarų konferencijoje „Mavericks“ užima aštuntąją vietą, o „Spurs“ – septintąją. Pirmosiose Dalaso ir San Antonijaus klubų rungtynėse 122:117 triumfavo „Mavericks“.

K.Porzingis yra vienas naudingiausių ekipos žaidėjų. Jis pelno 20,2 taško, atkovoja 8,4 kamuolio, blokuoja 1,6 metimo. Tiesa, tritaškius jis meta vidutiniškai (34,9 proc.). L.Dončičius pelno 28,6 taško.

„Grizzlies“ komanda (16/16) kurios aprangą vilki Jonas Valančiūnas, šeštadienį Lietuvos laiku namie galynėsis su „Denver Nuggets“ (21/15). Lietuvis renka 15,6 taško, atkovoja 11,3 kamuolio.

Jam teks sunki užduotis – kovoti prieš vieną geriausių NBA „centrų“ Nikolą Jokičių. Serbas pelno 27,1 taško. Jis daugiausia šį sezoną yra surinkęs dvigubų dublių – 32.

Memfio krepšininkai Vakaruose rikiuojasi dešimti, o Denverio – šešti. „Nuggets“ laimėjo ketverias rungtynes iš eilės. Beje, „Grizzlies“ pirmauja lygoje pagal perimtus kamuolius (vid. 10,1).

Šeštadienį 21.00 val. įvyks „Oklahoma City Thunder“ (15/21) ir „New York Knicks“ (19/18) dvikova. Niujorko krepšininkai šį sezoną kiek netikėtai rungtyniauja labai solidžiai. Jie Rytų konferencijoje žengia penkti. „Knicks“ laimėjo keturis iš paskutinių penkių mačų. „Thunder“ ekipa Vakaruose yra dvylikta.

Sekmadienį 22.00 val. bus žaidžiamas „Golden State Warriors“ (19/18) su Stephenu Curry priešakyje ir „Utah Jazz“ (27/9) mačas. „Warriors“ dabar patyrė tris nesėkmes iš eilės ir Vakaruose užima devintąją poziciją. S.Curry praėjusį savaitgalį laimėjo „Visų žvaigždžių“ snaiperio konkursą.

„Jazz“ krepšininkai yra ne tik Vakarų konferencijos, bet ir absoliutūs lygos lyderiai. Tiesa, pastaruoju metu jie kiek stabtelėjo – suklupo dusyk paeiliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“