EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: laiku nusiraminęs R. Giedraitis, M. Grigonio statistikos įrašas ir keturi nuliai

Eurolygos 29-ajame ture tarp Lietuvos krepšininkų rezultatyviausiai žaidė Rokas Giedraitis ir Marius Grigonis. Bet jei R.Giedraitis žymiai prisidėjo prie pergalingo Vitorijos „Baskonia“ spurto, tai M.Grigonis taškus rinkti pradėjo tik tada, kai varžovai jau buvo iškasę Kauno „Žalgiriui“ gilią duobę. Kiti lietuviai šiame ture žaidė blankiai, o net keturi mūsų šalies krepšininkai nepelnė nė taško.

„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.
„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-03-13 11:32

„Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams pirmoji iš dviejų pavasarinių kelionių į Stambulą paliko slogius prisiminimus. Stipriausia Lietuvos komanda penktadienį nepasipriešino šiais metais vos ne tobulai žaidžiančiai „Anadolu Efes“ ekipai ir patyrė pralaimėjimą 62:89.

„Žalgiris“ trečią kartą šį sezoną pralaimėjo didesniu nei 20 taškų skirtumu. Labiausiai kauniečius triuškino tik Tel Avivo „Makabi“, nugalėjęs 28 taškais.

Kauno komanda patyrė ketvirtąjį iš eilės pralaimėjimą išvykose ir per šias ketverias rungtynes nė karto nepelnė 70 taškų (Vitorijoje įmetė 68 taškus, Barselonoje – 62, Madride – 58).

Šį penktadienį „Anadolu Efes“ savo arenoje šeimininkavo nuo pirmųjų minučių. Rungtynės prarado prasmę jau antrojo kėlinio pradžioje, kai Stambulo komanda triuškino svečius trigubu skirtumu 36:12 (13-ąją min.).

„Žalgirio“ dvyliktuke permainų, palyginti su praėjusiomis rungtynėmis, nebuvo. Dėl traumų nežaidžiant Artūrui Milakniui bei Patricio Garino, treneris Martinas Schilleris net neturėjo iš ko rinktis. Treneris galėjo rinktis, ką leisti į aikštę, bet Mareko Blaževičiaus neleido net tada, kai nugalėtojai buvo aiškūs.

Šeši žaidę Lietuvos krepšininkai pelnė mažiau nei pusę komandos taškų – 26 iš 62. Marius Grigonis įmetė 14 taškų, Rokas Jokubaitis – 7, Paulius Jankūnas – 3, Martinas Gebenas – 2, Lukas Lekavičius ir Karolis Lukošiūnas – po 0.

Stambulo komandoje žaidė du turkai Sertacas Šanli (12 taškų) ir Dogušas Balbay (0).

Kitą savaitę „Žalgiris“ dar kartą keliaus į Stambulą, bet žais kitame žemyne. Žalgiriečiai susitiks su vieninteliu iš didžiųjų Stambulo klubų, kuris yra įsikūręs Azijoje – „Fenerbahçe“. Rungtynės vyks ketvirtadienį (kovo 18 d.).

Padėtis.

Ketvirtadienį paaiškėjo pirmoji komanda, kuri tikrai žais atkrintamosiose varžybose. Kelialapį užsitikrino Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (21 pergalė per 29 rungtynes).

Jei komandų rikiuotė iki reguliariojo sezono pabaigos nesikeistų, į atkrintamąsias varžybas taip pat patektų Milano „Olimpia“ (19 iš 29), Maskvos CSKA, „Anadolu Efes“ (po 18 iš 28), Miuncheno „Bayern“ (18 iš 29), Madrido „Real“, Stambulo „Fenerbahçe“ (po 17 iš 29) ir Sankt Peterburgo „Zenit“ (16 iš 28).

„Žalgirio“ padėtis po penktadienį patirto pralaimėjimo beveik nepablogėjo, nes šiame ture taip pat klupo ir komandos, kurias kauniečiai bando pavyti. Taškų sąskaitos nepapildė nei „Bayern“, nei „Real“, nei „Fenerbahçe“, nei „Zenit“.

Kita vertus, Kauno komandą pavijo Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“. Šios dvi komandos, kaip ir „Žalgiris“, po 29 rungtynių turi 15 pergalių ir dalijasi devintąją vietą.

Legionieriai

Kitą savaitę „Žalgirį“ priimsiantis „Fenerbahçe“ klubas penktadienį puolė dar blogiau nei kauniečiai ir išvykoje pralaimėjo „Valencia“ ekipai 52:66 (J.Vesely 15, N.De Colo 14). „Fenerbahce“ puolėjas Edgaras Ulanovas taškų nepelnė.

Stambulo krepšininkai pelnė pirmuosius 5 taškus, bet „Valencia“ greitai persvėrė rezultatą, o po pertraukos beveik visą laiką pirmavo apie 10 taškų skirtumu.

Penktadienio vakarą įstrigo ir „Zenit“ puolimas. Sankt Peterburgo komanda išvykoje pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“ klubui 61:75. „Zenit“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis pelnė 3 taškus.

„Zenit“ galingai pradėjo rungtynes ir 9-ąją min. pirmavo 26:11, o antrojo kėlinio viduryje dar padidino skirtumą 39:22. Tačiau „Olympiakos“ dar prieš pertrauką viską apvertė aukštyn kojomis. Šeimininkai pradėjo pamažu vytis, o ketvirtojo kėlinio pradžioje persvėrė rezultatą ir patys įgijo dviženklę persvarą.

24 min. tarpsnį nuo antrojo kėlinio vidurio Pirėjo komanda laimėjo 53:22.

Turnyro lentelėje „Žalgirį“ pavijusi „Baskonia“ penktadienį namie nugalėjo „Bayern“ klubą 78:71. Rokas Giedraitis pelnė 15 taškų ir buvo vienas rezultatyviausių „Baskonia“ žaidėjų, o jo komandos draugas Tadas Sedekerskis taškų nepelnė.

„Baskonia“ pergalę užsitikrino trečiajame kėlinyje. Po permainingos pirmosios pusės rezultatas buvo lygus 33:33, bet iškart po pertraukos Vitorijos krepšininkai 7 min. tarpsnį laimėjo 27:2 (!) ir privertė į rūbinę išeiti varžovų trenerį Andreą Trinchierį, kurį teisėjai nubaudė dviem techninėmis pražangomis. Nors „Bayern“ ketvirtajame kėlinyje sugebėjo sumažinti skirtumą iki 6 taškų, šeimininkai visos persvaros neišbarstė.

Lietuviai

Rokas Giedraitis. „Baskonia“ starto penketo puolėjas greitoje atakoje pelnė pirmuosius rungtynių taškus, bet pradėjo karščiuotis teisėjams neužfiksavus, R.Giedraičio manymu, aiškios pražangos ir greitai buvo pakeistas. Lietuvis nusiramino neiškart, bet jau antrajame kėlinyje jo išradingi perdavimai padėjo išvystyti gražias atakas, o po pertraukos pataikė ir pats R.Giedraitis (jis 12 iš 15 taškų įmetė antroje pusėje). Antrajame kėlinyje R.Giedraičiui kilo sunkumų dengiant V.Lučičių, bet priešpaskutinę minutę jis žymiai sumažino įtampą perimdamas kamuolį iš skirtumą pavojingai sumažinusių varžovų.

R.Giedraitis žaidė 33 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 15 taškų (3/7 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 3/4 baudų) ir atkovojo 3 kamuolius.

Marius Grigonis. Visas 29 rungtynes starto penkete pradėjęs gynėjas pirmoje atakoje nesiryžo mesti, antroje atakoje sužingsniavo, o į krepšį pirmą kartą metė tik 17-ąją min. „Žalgirio“ lyderis taškus pradėjo rinkti tik tada, kai varžovų persvara buvo milžiniška. M.Grigonis žaidė 28,5 min., pelnė 14 taškų (1/2 dvitaškių, 4/6 tritaškių), išprovokavo 5 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Rokas Jokubaitis. Ketvirtas iš eilės rungtynes starto penkete pradėjęs gynėjas pirmajame kėlinyje nuolat palikdavo už nugaros jį dengusį R.Beaubois, bet „Žalgirio“ prancūzas J.Lauvergne‘is nesugebėjo pasinaudoti R.Jokubaičio perdavimais. Kita vertus, R.Beaubois rungtynių pradžioje puldamas irgi laimėjo beveik visas dvikovas su žalgiriečiu. Iki pertraukos R.Jokubaitis pataikė tik 1 iš 4 metimų. Jis žaidė 25,5 min. ir pelnė 7 taškus (2/3 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

Tadas Sedekerskis. „Baskonia“ starto penketo puolėjas kietai žaidė po savo krepšiu ir pirmajame kėlinyje puikiai dengė V.Lučičių, bet puldamas nebuvo aktyvus ir nė karto nemetė į krepšį. T.Sedekerskis per 12 min. taškų nepelnė.

Paulius Jankūnas. Pirmojo kėlinio viduryje į aikštę įleistas puolėjas vienoje atakoje nepataikė net triskart (tiesa, iš nelengvų padėčių). Jam nepavyko sustiprinti komandos žaidimo nei savoje, nei svetimoje baudos aikštelėje. P.Jankūnas žaidė 20 min., pelnė 3 taškus (0/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių), atkovojo 8 kamuolius ir prasižengė 4 kartus.

Artūras Gudaitis. Nedidelę traumą išsigydęs vidurio puolėjas iškart grįžo į „Zenit“ starto penketą ir pralaimėjo dvi pirmąsias dvikovas (po vieną – abiejose aikštės pusėse) „Olympiakos“ milžinui K.Koufui. 3-iąją min. lietuvis pelnė pirmuosius taškus (dvitaškį ir papildomą baudos metimą), bet vėliau varžovai beveik visą laiką žaidė be tikro vidurio puolėjo, o A.Gudaitis prie to neprisitaikė: puldamas retai užsiimdavo gerą padėtį, gindamasis nespėdavo paskui vikresnius varžovus. A.Gudaitis žaidė vos 11,5 min., pelnė 3 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 baudos) ir atkovojo tik 1 kamuolį.

A.Gudaitis šį sezoną mažiau taškų pelnė dukart. Per rungtynes su „Real“ ir CSKA klubais jis surinko po 2 taškus.

Lukas Lekavičius. 8-ąją min. į aikštę įleistas gynėjas pirmoje mačo dalyje neturėjo jokios įtakos žaidimui, o antrajame kėlinyje labiausiai pasižymėjo klaidomis. L.Lekavičius žaidė 11 min., taškų nepelnė (0/1 dvitaškio) ir suklydo 3 kartus. Žemiausias žalgirietis šį sezoną be taškų baigė antras rungtynes.

Martinas Gebenas. Antrojo kėlinio pradžioje į aikštę įleistas vidurio puolėjas labiausiai įsiminė tuo, kad greitai gavo nesportinę pražangą. M.Gebenas žaidė 12,5 min., pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio), atkovojo 3 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Karolis Lukošiūnas. Ketvirtajame kėlinyje į aikštę įleistas gynėjas treniruotės režimu vykusiose rungtynėse į krepšį nepataikė nė karto. K.Lukošiūnas žaidė 5,5 min. ir taškų nepelnė (0/2 tritaškių).

Edgaras Ulanovas. „Fenerbahce“ starto penketo puolėjas keliskart bandė pasinaudoti įgūdžiais žaisti nusisukus nuo krepšio, bet iš to išspaudė nedaug. Lietuvis vienintelį metimą atliko trečiojo kėlinio viduryje. E.Ulanovas žaidė 11 min., taškų nepelnė (0/1 tritaškio) ir atkovojo 4 kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.