EUROLYGA 2023

D. Slanina apie „Talentų kartą“: „Džiaugiamės, kad tokiu sunkiu metu galime sportuoti“

Nors padėtis šalyje ir toliau neleidžia laisvai mėgautis krepšiniu, Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) pavyko suorganizuoti dar vieną burbulą – Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla. Tiek jos treneriai, tiek sportininkai prieš atvykdami į stovyklą turėjo pasidaryti COVID-19 testus ir turėti neigiamus atsakymus.

Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Raseiniuose vyko ketvirtoji „Talentų kartos“ projekto stovykla.<br> D.Kerevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

krepsinionamai.lt

2021-03-16 17:54, atnaujinta 2021-03-16 17:59

Tai jau trečioji burbulo principu įvykusį „Talentų kartos“ stovykla, kurios metu nebuvo užfiksuota nei vieno susirgimo atvejo, o jaunieji sportininkai turėjo puikias sąlygas parodyti save ir pasisemti žinių.

„Džiaugiamės, kad tokiu sunkiu momentu pavyksta suorganizuoti tikrai šaunią stovyklą. Matosi, kad vaikinukams varžybinės krepšinio patirties šiek tiek trūksta. Informacija jiems ateina pakankamai sudėtingai, bet džiaugiamės, kad galime juos suburti, kad jie gali treniruotis vienoje vietoje. Aš manau, kad tai yra šioks toks žingsnis į priekį.

Šiandien per treniruotę pabandėme pabendradarbiauti tiek puolime, tiek gynyboje. Suvokti erdves puolime, suvokti erdves laike, suvokti komandos draugų išsidėstymą, taip pat gynyboje šiek tiek pabandėm įsisavinti reikalingus dalykus gynybai, tai yra visos perdavimo linijas, visas judėjimas į silpnąją pusę iš stipriosios“, – sakė projekte dalyvavęs Europos čempionas Donatas Slanina.

Prie stovyklos trenerių kolektyvo vėl prisijungęs Saulius Kuzminskas nestokojo geros nuotaikos ir optimizmo, o stovykloje užtruko ilgiau nei planuota bei noriai dalinosi savo patirtimi.

„Labai džiugu, kad mane pakvietė į „Talentų kartos“ stovyklą. Norėčiau padėkoti Lietuvos krepšinio federacijai ir asmeniškai Rolandui Radvilai už suteiktą šansą, galimybę padirbėti su talentingiausiais Lietuvos krepšinio keturiolikmečiais. Tikrai buvo neišdildoma patirtis dirbant su aukštaūgiais, tobulinant jų judesius. Tikrai labai tikiuosi, kad jie pasisems naujų žinių.

Vaikinų komandos sudėtis: Zigmas Keršis („Tartu Ülikool korvpallikool“), Matas Liotisas (Klaipėdos KM), Majus Bulanovas (Kauno KA „Žalgiris“), Ernas Pakamanis (Sostinės krepšinio mokykla), Danielis Lavrinovičius (Vilniaus KM), Kajus Mikalauskas (Klaipėdos KM), Matas Deniušas (Sostinės KM), Jordanas Jančiauskas (Kauno KM „Perkūnas“), Artūras Butajevas (Klaipėdos V.Knašiaus KM), Lukas Dėdelis (Marijampolės SC), Adomas Pocius (Sostinės KM), Rokas Norutis (Šiaulių KA „Saulė“), Arnas Vaištaras (Plungės SRC), Matas Šniras (Kauno KA „Žalgiris“).

Aišku, per tokį trumpą laiką yra tikrai ganėtinai sunku perkelti viską, ką nori, negali kiekvieną kartą jų stabdyti, bet labai tikiuosi, kad asmeniškai kiekvienas iš jų pasiims bent po mažą dalelytę ir panaudos tai savo asmeninio krepšinio kelyje. Aš tikrai matau daug talentų šituose jaunuose vaikinuose ir labai linkiu jiems nesustoti, tobulėti ir sudalyvauti dar ne vienoje tokioje tobuloje krepšinio stovykloje“, – optimizmo nestokojo Saulius Kuzminskas.

Mergaičių treniruotėms stovyklos metu vadovavo Edvinas Justa ir Jolanta Martinonienė, kurie džiaugėsi galimybe tokiu sunkiu metu dalyvauti stovykloje.

„Labai tikiuosi, kad tie patarimai padės joms ateityje žaidžiant krepšinį, tikrai matosi, kad jos įdėjo labai daug pastangų, galbūt ne viskas gaunasi, bet vien ta motyvacija ir pastangos veda jas į priekį. Merginos siurbia, fokusuoja detales, tai informacija pasisavino gana lengvai, yra imlios, smagios merginos, kurios tikrai noriai dirba, atiduoda visiškai save ir labai dėl to džiaugiamės“, – sakė Edvinas Justa.

Merginų komandos sudėtis: Karolina Drakšaitė (Klaipėdos V.Knašiaus KM), Emilija Dapkūnaitė (Marijampolės SC), Danielė Paunksnytė (Plungės SRC), Gustė Dziatkauskaitė (Kauno KA „Žalgiris“), Emilė Jankūnaitė (Radviliškio ŠSPC), Rosita Rusovičiūtė (Marijampolės SC), Justė Mockevičiūtė (Klaipėdos V.Knašiaus KM), Augustė Kerulytė (Vilniaus KM), Gėla Kačinskaitė (Šiaulių KA „Saulė“), Akvilė Babraitytė (Kauno KA „Žalgiris“ ), Rusnė Utkaitė (Vilniaus KM „Viktorija“), Breivė (Palangos SC), Radvilė Mačiulytė (Kauno KA „Žalgiris“), Rusnė Norkevičiūtė (Marijampolės SC).

„Ačiū Lietuvos krepšinio federacijai už kvietimą, labai tai vertinu ir kartu su merginomis tobulėju. Medžiaga gera, o kai yra gera medžiaga, lieka tik dirbti aikštelėje. Šioje stovykloje pagrinde dirbome ties judėjimu aikštelėje, gynybos principais 3 prieš 3, 4 prieš 4 ir labai akcentavome greitą puolimą. Patarimas merginoms įsijungti video medžiagą iš treniruočių ir žiūrėti ją dar ir dar, mokytis, įsidėti į galvą ir paskui išpildyti aikštelėje“, – pasakojo Jolanta Martinonienė.

„Talentų karta“ – ilgalaikis projektas, vykstantis jau šeštą sezoną. Jis yra iš dalies finansuojamas „FIBA Youth Development Fund“ (Jaunimo ugdymo fondo). Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, jiems atliekami išsamūs fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus ištisus metus.

Projektas finišuos birželio mėnesį, kai bus surengta paskutinė stovykla. Jei leis aplinkybės, projektą turėtų vainikuoti tarptautinis „Baltic Cup“ mergaičių ir berniukų turnyras, kuris birželio mėnesį vyks Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.