EUROLYGA 2023

Dvi Lietuvos krepšininkių turinčios komandos pateko į Europos taurės ketvirtfinalį

Dvi komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės, pateko į Europos taurės ketvirtfinalį. Antradienį antrojo pagal rangą žemyno turnyro rungtynes laimėjo Venecijos „Reyer“ su Gintare Petronyte ir „Valencia“ su Laura Juškaite.

Gintarė Petronytė tęs kovą dėl Europos taurės.<br>fiba.basketball.com nuotr
Gintarė Petronytė tęs kovą dėl Europos taurės.<br>fiba.basketball.com nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 10:29 PM

Venecijos krepšininkės be didelio vargo nugalėjo Gožuvo AZS komandą 72:63. G.Petronytė per 21,5 min. pelnė 10 taškų (4/10 dvitaškių, 2/4 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Reyer“ aiškiai vyravo visas rungtynes, o trečiajame kėlinyje pirmavo net 26 taškų skirtumu. Italijos lygos lyderės varžovėms iš Lenkijos priartėti leido tik paskutinėmis minutėmis.

Ketvirtadienį ketvirtfinalyje „Reyer“ kovos su Sfentu Georgės „Sepsi“ komanda, kuri yra šios atkrintamųjų varžybų dalies šeimininkė. „Sepsi“ aštuntfinalyje įveikė Gernikos „Bizkaia“ ekipą 76:73.

Sunkiau į ketvirtfinalį brovėsi „Valencia“, nugalėjusi „Miskolc“ klubą 80:57. L.Juškaitė žaidė 12,5 min. ir pelnė 3 taškus (0/2 dvitaškių, 1/3 tritaškių).

„Valencia“ irgi jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą, bet varžovės greitai vėl pradėjo minti ant kulnų. Tačiau trečiojo kėlinio pabaigoje Valensijos krepšininkės įmetė 13 taškų be atsako, padidino skirtumą iki 15 taškų ir nulėmė mačo baigtį.

Šiame etape namie rungtyniaujanti „Valencia“ ketvirtadienį ketvirtfinalyje kovos su „Villeneuve-Lille“ ekipa. Aštuntfinalyje „Villeneuve-Lille“ pranoko Vidnojaus „Sparta i K“ klubą 69:62.

Europos taurės turnyrą rengianti FIBA nusprendė, kad šį sezoną komandos visuose atkrintamųjų varžybų etapuose susitiks tik po vieną kartą. Varžybos vyksta miniturnyruose, kuriuose dalyvauja po keturis klubus.

Šią savaitę žaidžiamos aštuntfinalio ir ketvirtfinalio rungtynės, o finalo ketvertas bus surengtas balandžio 9-11 dienomis.

Aštuntfinalis

Venecijos „Reyer“ (Italija; G.Petronytė 10, 8 atk.kam., 5 rez.perd.) – Gožuvo AZS (Lenkija) 72:63,

„Valencia“ (Ispanija; L.Juškaitė 3) – „Miskolc“ (Vengrija) 80:57,

Elazigo „Il Ozel Idarespor“ (Turkija) – Kaiserio „Bellona“ (Turkija) 88:86,

„Szekszard“ (Vengrija) – „St.Amand“ (Prancūzija) 66:53,

Vidnojaus „Sparta i K“ (Rusija) – „Villeneuve-Lille“ (Prancūzija) 62:69,

Gernikos „Bizkaia“ (Ispanija) – Sfentu Georgės „Sepsi“ (Rumunija) 73:76.

Ramlos „Elicur“ (Izraelis) – Fribūro „Elfic“ (Šveicarija) ir Tulūzos „Carolo“ (Prancūzija) – „Ceglėd“ (Vengrija) aštuntfinalio rungtynes žais trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.