EUROLYGA 2023

Lietuvių komandos pralaimėjo pirmąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes

Dvi komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės, trečiadienį pralaimėjo pirmąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes. Prieš atsakomąjį mačą beviltiškoje padėtyje atsidūrė net 28 taškais varžovėms nusileidusi Liono ASVEL, kurios aprangą vilki Justė Jocytė, o Žironos „Spar“, kuriai atstovauja Giedrė Labuckienė, pralaimėjo gerokai mažesniu skirtumu ir neprarado vilties atsigriebti per atsakomąsias rungtynes.

Į Prancūziją persikėlusi J.Jocytė jau debiutavo su ASVEL moterų komanda Eurolygoje, tačiau pagrindinis talentingos krepšininkės tikslas yra darbas treniruotėse T.Parkerio įkurtoje akademijoje.<br>„Twitter“ nuotr.
Į Prancūziją persikėlusi J.Jocytė jau debiutavo su ASVEL moterų komanda Eurolygoje, tačiau pagrindinis talentingos krepšininkės tikslas yra darbas treniruotėse T.Parkerio įkurtoje akademijoje.<br>„Twitter“ nuotr.
Justė Jocytė
Justė Jocytė
Giedrė Labuckienė.<br>Facebook nuotr.
Giedrė Labuckienė.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 11:08 PM

Dviejų Ispanijos komandų dvikovoje „Spar“ nusileido savo arenoje žaidusiai Salamankos „Perfumerias Avenida“ ekipai 66:74. Giedrė Labuckienė per 16 min. pelnė 10 taškų (3/4 dvitaškių, 4/7 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Žironos krepšininkės savo padėtį apsunkino pirmojo kėlinio antroje pusėje, kai praleido 12 taškų iš eilės ir atsiliko 9:20. Nuo tada skirtumas dažniausiai svyravo apie 10 taškų, bet „Spar“ išgyveno ir dar vieną sudėtingą tarpsnį, kai trečiojo kėlinio viduryje Salamankos komanda padidino savo persvarą iki 18 taškų.

Vis dėlto Žironos ekipa iki finalo sirenos spėjo nukirpti dešimtį taškų ir bandys geriau pasirodyti per penktadienį vyksiančias atsakomąsias rungtynes.

Beje, Ispanijos lygoje pirmauja „Perfumerias Avenida“ (laimėjo 26 iš 27 rungtynių), antrąją vietą užima „Valencia“ (25 iš 26), o „Spar“ (25 iš 28) yra trečia.

Atsakomosios rungtynės turbūt nebeišgelbės ASVEL ekipos, kuri Šoprone triuškinamai pralaimėjo „Sopron“ komandai 66:94. Justė Jocytė žaidė 3,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

Liono krepšininkės varžovėms priešinosi tik vieną kėlinį. 11-ąją min. rezultatas dar buvo lygus 22:22, bet tada „Sorpon“ įjungė aukštesnę pavarą ir nuskuodė į priekį. 18-ąją min. Vengrijos krepšinio lyderės pirmavo 37:24, 25-ąją min. triuškino varžoves 59:36.

Prancūzijos lygoje ASVEL (10 iš 15) užima trečiąją vietą. Liono komanda atsilieka nuo nė karto nesuklupusios Buržo „Tango“ (16 iš 16) ir „Landes“ (14 iš 18).

Kitose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse Jekaterinburgo UGMK nugalėjo Kursko „Dinamo“ 80:67, Stambulo „Fenerbahçe“ – Stambulo „Galatasaray“ 91:74.

Visos keturios komandų poros atsakomąsias rungtynes žais penktadienį.

Eurolygos ketvirtfinalyje žaidžiamos dvejos rungtynės, bet visos šio etapo varžybos rengiamos tik dviejuose miestuose Salamankoje ir Šoprone. Finalo ketvertas numatomas balandžio 16-18 dienomis.

Eurolygoje šį sezoną žaidė dar dvi lietuvės, bet jų komandos į atkrintamąsias varžybas nepateko. Grupės varžybose iškrito nė vienos pergalės per šešerias rungtynes neiškovojusios „Izmit“ su Egle Šikšniūte ir Gdynės „Arka“ su Laura Miškiniene.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.