EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Laiku įsijungęs R. Giedraitis, L. Lekavičiaus pastangos ir kamuolio negavęs A. Gudaitis

Eurolygos 30-ajame ture tarp Lietuvos krepšininkų rezultatyviausiai žaidė Rokas Giedraitis ir Lukas Lekavičius. Bet jei lemiamu metu aukštesnę pavarą įjungęs R.Giedraitis padėjo Vitorijos „Baskonia“ komandai išsigelbėti Sankt Peterburge, tai L.Lekavičiaus pastangos buvo bevaisės ir Kauno „Žalgiris“ patyrė antrą iš eilės triuškinamą pralaimėjimą.

Lukas Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Gudaitis.<br>Scanpix nuotr.
A.Gudaitis.<br>Scanpix nuotr.
 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Giedraitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 19, 2021, 8:42 AM

„Žalgiris“

Antroji „Žalgirio“ krepšininkų kelionė į svarbiausią Turkijos miestą baigėsi taip pat, kaip ir pirmoji. Praėjusią savaitę triuškinamai pralaimėjęs „Anadolu Efes“ klubui, šį ketvirtadienį „Žalgiris“ nesugebėjo pasipriešinti ir „Fenerbahce“ komandai. Stambulo komanda nugalėjo Lietuvos čempionus 84:61.

„Žalgiris“ ketvirtą kartą šį sezoną pralaimėjo 20 ar daugiau taškų skirtumu ir patyrė penktąjį iš eilės pralaimėjimą išvykose. Kauniečiai per šią nesėkmių virtinę nė karto nepelnė 70 taškų.

Kauno komandos dvyliktukas, nežaidžiant traumuotiems Patricio Garino ir Artūrui Milakniui, nepasikeitė. Nepasikeitė ir tai, kad treneris Martinas Schilleris į aikštę neleido jauniausio krepšininko Mareko Blaževičiaus.

Šeši ketvirtadienį žaidę „Žalgirio“ lietuviai pelnė daugiau nei pusę komandos taškų – 35 iš 61. Lukas Lekavičius įmetė 12 taškų, Marius Grigonis – 10, Rokas Jokubaitis – 8, Paulius Jankūnas – 3, Martinas Gebenas – 2, Karolis Lukošiūnas taškų nepelnė.

„Fenerbahce“ atstovaujantis lietuvis Edgaras Ulanovas šias rungtynes praleido dėl dubens traumos. E.Ulanovas dėl traumos praleido antras rungtynes, o kitose 28 rungtynėse žaidė Stambulo komandos starto penkete.

Ketvirtadienį Stambulo komandoje buvo registruotas tik vienas Turkijos krepšinio auklėtinis Melihas Mahmutoglu, bet jis į aikštę nebuvo įleistas („Fenerbahçe“ gretose taip pat buvo du Turkijos pilietybę turintys užsieniečiai Tarikas Biberovičius ir Ahmetas Duverioglu).

„Žalgiris“ šį sezoną laimėjo lygiai pusę rungtynių – 15 iš 30. Kauno komanda užima 11-ąją vietą ir vienu tašku atsilieka nuo aštuntąją vietą užimančio Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo. Tiesa, „Zenit“ kol kas žaidė tik 29 rungtynes.

Tuo tarpu „Fenerbahçe“ žengė svarbų žingsnį atkrintamųjų varžybų link. 18 pergalių iškovoję „geltoni-mėlyni“ užima šeštąją vietą. Jie dviem taškais lenkia devintąją vietą užimančią Vitorijos „Baskonia“.

„Žalgiris“ kitas rungtynes žais savo aikštėje su Tel Avivo „Makabi“. Lietuvos ir Izraelio krepšinio lyderiai susitiks ketvirtadienį (kovo 25 d.).

Tel Avivo komanda antradienį nukeltose rungtynėse namie triuškinamai pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“ klubui 66:90 (S.Wilbekinas 15, A.Žižičius 14, T.Dorsey 10), o 30-ojo turo mačas, kuriame „geltonieji“ irgi namie turėjo susitikti su Vilerbano ASVEL, buvo nukeltas.

„Makabi“ per 28 rungtynes iškovojo 11 pergalių, užima 14-ąją vietą ir dar neprarado aritmetinės galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas.

Legionieriai

Trys Lietuvos krepšininkai ketvirtadienį susitiko Sankt Peterburgo „Jubilejnyj“ sporto rūmuose. Juose, stebint 2,5 tūkstančio žiūrovų, Vitorijos „Baskonia“ balansavo ant prarajos krašto, bet neprarado lygsvaros ir skaudžiai smogė Sankt Peterburgo „Zenit“ komandai, kurią nugalėjo 79:75.

Lemiamu metu puikiai žaidęs „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis pelnė 12 taškų, jo komandos draugas Tadas Sedekerskis į krepšį nemetė nė karto. „Zenit“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis surinko 4 taškus.

„Baskonia“ laimėjo pirmąjį kėlinį, bet antrajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu ir ilgai nepajėgė pakeisti mačo eigos. Ketvirtojo kėlinio viduryje „Zenit“ vis dar pirmavo solidžiu 14 taškų skirtumu 72:58, tačiau tada Vitorijos krepšininkai įmetė net 19 taškų be atsako ir sustiprino viltis patekti į atkrintamąsias varžybas.

Dabar „Zenit“ ir „Baskonia“ turi po 16 pergalių. Tačiau Sankt Peterburgo komanda žaidė 29 rungtynes, Vitorijos ekipa – 30 rungtynių. Dėl to aukštesnę aštuntąją vietą užima „Zenit“.

Lietuviai

Rokas Giedraitis. R.Giedraitis per „Baskonia“ ir „Zenit“ rungtynes buvo vienintelis į starto penketus patekęs lietuvis. Jis nepataikė pirmojo dvitaškio, bet jau kitoje atakoje tolimu metimu ramiai pelnė pirmuosius komandos taškus. Vis dėlto paskui Vitorijos komandos puolėjas šiek tiek karščiavosi ir nusiramino tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Jo tritaškis likus žaisti beveik 3 min. žymiai sustiprino intrigą, likus 11 sek. lietuvis pataikė dvi baudas ir padidino persvarą, o paskutinę sekundę dvitaškiu įtvirtino pergalę. Maža to, porą kartų laiku kyštelėjęs ranką R.Giedraitis sutrikdė varžovų atakas.

R.Giedraitis žaidė tik 22 min. (jo vidurkis – 28,2 min.), pelnė 12 taškų (2/5 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Rokas Jokubaitis. „Žalgirio“ starto penketo gynėjui rungtynių pradžioje teko viena sudėtingiausių užduočių – dengti M.Guduričių. R.Jokubaitis ne tik gana sėkmingai vykdė šią užduotį, bet ir aktyviai žaidė puldamas. Jis gerai atsidengdavo, tačiau gynėjo ranka nebuvo tvirta ir kamuolys tinklelį perskrosdavo retokai. R.Jokubaitis žaidė beveik 23 min. ir pelnė 8 taškus (1/2 dvitaškių, 2/5 tritaškių).

Tadas Sedekerskis. Pirmojo kėlinio viduryje į aikštę įleistas „Baskonia“ puolėjas beveik neturėjo įtakos komandos puolimui ir nė karto nemetė į krepšį. Tačiau trečiajame kėlinyje jis turėjo milžinišką įtaką komandos gynybai: ne tik padėjo užkamšyti skyles po savo krepšiu, bet ir blokavo A.Gudaičio metimą. T.Sedekerskis žaidė beveik 13 min., taškų nepelnė ir atkovojo 1 kamuolį.

Lukas Lekavičius. Pirmojo kėlinio viduryje į aikštę įleistas gynėjas suko viražus varžovų baudos aikštelėje ir neretai rasdavo gerus atakų tęsinius. Tiesa, komandos draugams nedažnai pavykdavo pasinaudoti įgytu pranašumu, o pačiam L.Lekavičiui nepavyko suderinti taikiklio tiek atakuojant iš toli, tiek stovint prie baudos metimų linijos. L.Lekavičius žaidė beveik 24 min., pelnė 12 taškų (5/7 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 2/5 baudų) ir išprovokavo 6 pražangas.

Marius Grigonis. „Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmojo kėlinio viduryje pataikė iš labai toli, bet šis tritaškis buvo vienintelis jo taiklus tolimas metimas. M.Grigonis, ypač iki pertraukos, žaidė labai neatidžiai (antrojo kėlinio viduryje nepagavo vos ne į rankas skriejusio kamuolio), kartais skubėdavo ir priimdavo neapgalvotus sprendimus, o jo bandymai žaisti individuliai retai būdavo sėkmingi.

Kauniečių lyderis per 32 min. pelnė 10 taškų (2/4 dvitaškių, 1/6 tritaškių, 3/3 baudų), atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 5 pražangas. Jis pakartojo karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą, kurį pasiekė šių metų pradžioje per rungtynes su „Chimki“.

Artūras Gudaitis. Vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas tik antrajame kėlinyje. Jis kelias minutes negavo nė vieno perdavimo varžovų baudos aikštelėje ar jos prieigose, tačiau neįleido varžovų į savo baudos aikštelę, statė tvirtas užtvaras puldamas ir labai padėjo „Zenit“ įgyti dviženklę persvarą. Komandos draugų perdavimų A.Gudaitis nedažnai sulaukdavo ir antroje rungtynių pusėje. Jis žaidė 14 min., pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

Martinas Gebenas. Antrajame kėlinyje į aikštę įleistas vidurio puolėjas gerai užsiimdavo padėtį po varžovų krepšiu, bet nenumatydavo „Fenerbahçe“ aukštaūgių veiksmų gindamasis. M.Gebenas žaidė 5,5 min. ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

Paulius Jankūnas. Nuo pirmojo kėlinio vidurio žaidęs P.Jankūnas puldamas keliskart sumaniai pasinaudojo mažesne varžovų aukštaūgių patirtimi, bet porą kartų laisvas nepataikė iš toli, o J.Vesely taip pat sumaniai naudojosi „Žalgirio“ veterano lėtumu. P.Jankūnas žaidė 17,5 min., pelnė 3 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Karolis Lukošiūnas. Trečiojo kėlinio pabaigoje į aikštę įleistas K.Lukošiūnas dukart metė iš toli, bet jo metimai tikslo nepasiekė. K.Lukošiūnas žaidė 4 min. ir taškų nepelnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.