EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkės Eurolygos finalo ketverte nežais

Moterų Eurolygos finalo ketverte nežais nė viena Lietuvos krepšininkė. Giedrės Labuckienės ir Justės Jocytės komandų žygiai nutrūko penktadienį po atsakomųjų ketvirtfinalio rungtynių. Teisę žaisti finalo ketverte iškovojo Salamankos „Perfumerias Avenida“, „Sopron“, Jekaterinburgo UGMK ir Stambulo „Fenerbahce“.

Justė Jocytė.<br>Twitter nuotr.
Justė Jocytė.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2021, 12:02 AM

Prieš atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes didesnes viltis patekti į finalo ketvertą puoselėjo Žironos „Spar“, kurioje žaidžia Giedrė Labuckienė. Žironos krepšininkės trečiadienį pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes Salamankos „Perfumerias Avenida“ komandai pralaimėjo 8 taškų skirtumu 66:74, bet pasiekti revanšo nesugebėjo. Penktadienį „Perfumerias Avenida“ ir antrą kartą buvo stipresnė 71:65.

Ispaniškoje dvikovoje „Spar“ antrajame kėlinyje buvo pavykę įgyti 7 taškų persvarą, bet didesnę rungtynių dalį pirmavo į finalo ketvertą keliausianti „Perfumerias Avenida“.

Labai netaikliai atakavusi G.Labuckienė per 23,5 min. pelnė 6 taškus (1/6 dvitaškių, 4/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir 4 kartus suklydo.

30-metė vidurio puolėja per šį Eurolygos sezoną žaidė 9 rungtynes, pelnydavo 8,6 taško ir atkovodavo 4 kamuolius.

Liono ASVEL komanda, kurioje žaidžia Justė Jocytė, buvo beveik pasmerkta dar per pirmąsias rungtynes. ASVEL trečiadienį „Sopron“ klubui pralaimėjo net 28 taškų skirtumu 66:94.

Penktadienį Liono krepšininkės bandė įrodyti, kad nebūna nieko neįmanomo ir atsakomųjų rungtynių trečiajame kėlinyje pirmavo net 22 taškais. Tačiau jėgoms išsekus, „Sopron“ sumažino skirtumą ir ASVEL nugalėjo tik 75:62.

J.Jocytė žaidė 3 min. ir taškų nepelnė.

Nuo turnyro pradžios 15-metė gynėja žaidė 6 rungtynes ir įmesdavo vidutiniškai 1 tašką.

Į finalo ketvertą taip pat pateko Jekaterinburgo UGMK ir Stambulo „Fenerbahçe“. Atsakomosiose rungtynėse UGMK antrą kartą sutriuškino Kursko „Dinamo“ klubą 94:59, o „Fenerbahçe“ pralaimėjo Stambulo „Galatasaray“ komandai 61:71, bet pirmąsias turkių derbio rungtynes „Fenerbahçe“ laimėjo didesniu 17 taškų skirtumu.

Eurolygos ketvirtfinalyje komandos susitiko po du kartus, bet visos rungtynės buvo žaidžiamos dviejuose miestuose Salamankoje ir Šoprone. Finalo ketvertas numatomas balandžio 16-18 dienomis.

Eurolygoje šį sezoną žaidė dar dvi lietuvės, bet jų komandos į atkrintamąsias varžybas nepateko. Grupės varžybose iškrito nė vienos pergalės per šešerias rungtynes neiškovojusios „Izmit“ su Egle Šikšniūte ir Gdynės „Arka“ su Laura Miškiniene.

Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės

Salamankos „Perfumerias Avenida“ – Žironos „Spar“ (G.Labuckienė 6) 71:65 (pirmosios rungtynės 74:66),

„Sopron“ – Liono ASVEL (J.Jocytė 0) 62:75 (pirmosios rungtynės 94:66),

Stambulo „Fenerbahçe“ – Stambulo „Galatasaray“ 61:71 (pirmosios rungtynės 91:74),

Jekaterinburgo UGMK – Kursko „Dinamo“ 94:59 (pirmosios rungtynės 80:67).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.