EUROLYGA 2023

Puiki proga netikėtai nuplaukė: „Rytas“ turėjo galbūt vienintelę galimybę šiame sezone įveikti „Žalgirį“ Rungtynės dėl COVID-19 nukeltos

Sekmadienį Lietuvos krepšinio gerbėjų laukė desertas – Vilniuje turėjo susitikti vietos „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. Tai turėjo būti trečioji komandų akistata šiame sezone. 

Dabar arba niekada: „Rytas“ turi galbūt vienintelę galimybę šiame sezone įveikti „Žalgirį“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dabar arba niekada: „Rytas“ turi galbūt vienintelę galimybę šiame sezone įveikti „Žalgirį“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Žibėnas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Purlys.<br>L.Žemgulio nuotr.
Tomas Purlys.<br>L.Žemgulio nuotr.
Vilniečiai kapituliavo Kaune ir pralaimėjo žalgiriečiams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vilniečiai kapituliavo Kaune ir pralaimėjo žalgiriečiams.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 21, 2021, 9:55 AM, atnaujinta Mar 21, 2021, 1:06 PM

Tačiau sekmadienį paaiškėjo, kad „Ryto“ klube užfiksuotas koronaviruso atvejis, tad LKL rungtynės buvo nukeltos.

Kol kas žalgiriečiai įtikinamai laimėjo abejus mačus, kai praėjusių metų spalį Vilniuje triumfavo 84:72, o po dviejų mėnesių pervažiavo „Rytą“ 92:45. Vis dėlto dabartinė klubų situacija yra pakitusi – kauniečiai buksuoja Eurolygoje, o vilniečiai skaičiuoja įspūdingą pergalių seriją.

„Jei „Rytas“ šiame sezone nori nugalėti „Žalgirį“, šiuo metu yra geriausias laikas tai padaryti. Galbūt net vienintelė galimybė šiame sezone. Būkime teisingi, kauniečiai yra gerokai stipresni, tad kovoje dėl čempionų titulo jie problemų neturės. Vis dėlto vilniečiai gali pasinaudoti Kauno ekipos duobe ir bent kartą nugalėti principinį varžovą“, – portalui lrytas.lt kalbėjo M.Purlys. Tuomet dar nebuvo žinoma apie COVID-19 atvejį.

Martino Schillerio auklėtiniai nėra pačios geriausios sportinės formos.

Kauniečiai ketvirtadienį Eurolygoje patyrė trečią pralaimėjimą iš eilės, kai neturėjo jokių vilčių prieš Stambulo „Fenerbahce“ – 61:84.

Prieš savaitę „Žalgiris“ taip pat skaudžiai nusileido ir kitai Stambulo ekipai „Anadolu Efes“ – 62:89.

Po šių nesėkmių Lietuvos čempionams lieka vis mažiau vilčių žengti į Eurolygos atkrintamąsias. Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka vos keturi turai, o „Žalgirį“ nuo aštuntosios vietos skiria vienas taškas.

Anot T.Purlio, bus svarbu, su kokiomis mintimis į sekmadienio mūšį su „Rytu“ atvyks „Žalgirio“ vyrai.

„Sunku pasakyti, kas šiuo metu sukasi kauniečių galvose. Vis dėlto jiems dvikovos su „Rytu“ istoriškai yra svarbiausios visoje LKL. Pralaimėjimas „Rytui“ ir pralaimėjimas Utenos „Juventus“ nėra tas pats, todėl „Žalgiris“ turėtų per tas kelias dienas būti pasiruošęs kovai“, – prognozuoja M.Purlys.

„Rytas“ sezono viduryje atsisveikino su vilčių nepateisinusiu treneriu Donaldu Kairiu, o jo vietą užėmė asistentu dirbęs Giedrius Žibėnas, kuris sugebėjo prikelti dugne besitrynusią ekipą.

Kaunietis vadovaudamas „Rytui“ dar nėra patyręs pralaimėjimo kartėlio, maža to, LKL fiksuoja 11-os pergalingų rungtynių seriją.

„Ryto“ ekipos emocija pasikeitė, žaidėjai pradėjo tikėti G.Žibėnu. Matosi, kad aikštelėje jau yra kažkokia mintis, kurios nebūdavo vadovaujant D.Kairiui. Giedrius sustatė komandą, žaidėjai žino savo vietas. Nors daugelis krepšininkų nėra gynybinio plano, komandinis darbas atrodo tikrai simpatiškai.

Pirmos dvi-trys rungtynės, kurias laimėjo „Rytas“ po to, kai komandą paliko D.Kairys, nebuvo didelis G.Žibėno nuopelnas. Po tokių sukrėtimų ekipos dažniausiai parodo tam tikrus atsigavimo ženklus. Bet paskui jis įrodė, kad geba kontroliuoti ekipą. Tiesa, bus įdomu pamatyti, kaip „Rytas“ ir G.Žibėnas reaguos į pralaimėjus. Jei komanda pralaimės rungtynes sąlyginai silpnesniam varžovui, turėtų pasimatyti tikras ekipos veidas“, – teigia T.Purlys.

Rungtynės Vilniuje sekmadienį prasidės 17 val. 20 min. Jas sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.