EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ stratego M. Schillerio nenustebino keturi P. Jankūno tritaškiai

Kauno „Žalgiris“ (20/2) pratęsė pergalių seriją LKL čempionate, kai antradienį namie 86:80 įveikė Alytaus „Dzūkiją“ (8/16), tačiau lyderiams tai buvo viena sunkiausių pergalių, nes likus 5 min. kauniečiai dar vijosi svečius.

M.Schilleris gyrė P.Jankūną.<br>Zalgiris.lt nuotr.
M.Schilleris gyrė P.Jankūną.<br>Zalgiris.lt nuotr.
P.Jankūnas pataikė 4 tritaškius.<br>Zalgiris.lt nuotr.
P.Jankūnas pataikė 4 tritaškius.<br>Zalgiris.lt nuotr.
M.Schilleris gyrė P.Jankūną.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris gyrė P.Jankūną.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris gyrė P.Jankūną.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Schilleris gyrė P.Jankūną.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 23, 2021, 10:08 PM, atnaujinta Mar 23, 2021, 10:14 PM

„Žalgirio“ gelbėtoju tapo kapitonas Paulius Jankūnas, mačo pabaigoje pataikęs du svarbius tritaškius, o iš viso įmetęs keturis tolimus metimus.

Jis per 24 min. surinko 16 taškų ir tai buvo rezultatyviausios 36 metų 205 cm ūgio veterano rungtynės šį sezoną LKL pirmenybėse.

P.Jankūnas bent vieną tritaškį pataikė jau ketverias rungtynes iš eilės, o jo taiklumas šiuose mačuose – net 75 proc. (8 iš 12 tritaškių).

„Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris nebuvo nustebęs dėl kapitono tritaškių.

„Treniruojamės tritaškius visada prieš rungtynes. Mums tai buvo jau 56-asis mačas šį sezoną, o prieš kiekvieną jų Paulius daro apšilimą ir pataiko iš toli.

Per visą karjerą meta tritaškius 35 proc. taiklumu. Buvo laiko klausimas, kada tie jo metimai įkris.

Varžovai dažnai rizikuoja prieš jį ir aš esu patenkintas, kai Paulius atakuoja krepšį. Toks jo pasirodymas manęs nė kiek nenustebino“, – sakė M.Schilleris.

„Žalgirio“ strategas aptarė dar vieno žaidėjo pasirodymą – argentinietis Patricio Garino pagaliau grįžo į aikštę po beveik pusės metų pertraukos. Jis buvo žaidęs tik 7 minutes mače su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, o šįkart per 15 min. pelnė pirmuosius savo 3 taškus, pataikęs tritaškį.

„Patricio žaidimą vertinu gerai. Svarbiausia, kad jis galėjo žaisti 15 minučių be skausmo ir nedvejojo. Tai yra gerai įvartinus, kad jis nežaidė pusantrų metų. Reikia nepamiršti, jog šios rungtynės jam vis dar yra dalis reabilitacijos“, – sakė austras.

M.Schilleris pripažino, kad jo auklėtinių vos nepražudė prasta gynyba.

„Mes laimingi dėl pergalės, bet pirmoji pusė gynybos prasme nebuvo gera. Varžovai įsiverždavo giliai į baudos aikštelę ir darė tai gerai. Turėjome sunkumų išlaikyti juos priešais save. Jie pataikė nuostabiai – pirmojoje pusėje įmetė 9 tritaškius. Tačiau antroje pusėje išlaikėme juos prieš save ir buvome agresyvesni, neleidome numesti kamuolių jų metikams“, – kalbėjo M.Schilleris.

„Sunkios rungtynės, nes juk žaidėme su geriausia komanda Lietuvoje. Jie gerai kovoja ir Eurolygoje. 35 minutes buvome rungtynėse, bet pabaigoje ilgesnis atsarginių suolas ir didesnė patirtis laimėjo.

Didžiuojuosi savo žaidėjais – jie parodė, kaip gali vykdyti žaidimo planą. Iš šių rungtynių galime daug pasimokyti, nes žaidėme prieš aukšto lygio komandą. Turime toliau tobulinti savo žaidimą“, – savo auklėtiniais džiaugėsi „Dzūkijos“ strategas Nikola Vasilevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?